Yoann Gourcuff je bil velika želja trenerja Clauda Puela. Foto: EPA
Yoann Gourcuff je bil velika želja trenerja Clauda Puela. Foto: EPA

"Lyon pozdravlja prihod Gourcuffa, ki je bil glavna tarča trenerja Clauda Puela. Z njim bo klub dobil novo dimenzijo v zvezni vrsti," so zapisali na Lyonovi spletni strani. Bordeaux lahko zasluži še dodatnih 4,5 milijona evrov, če se Lyon odloči prodati igralca v drug klub.

24-letni organizator igre je za izbrano vrsto tricolorov zbral 22 nastopov. V Franciji menijo, da gre trenutno za najbolj nadarjenega nogometaša v državi. Gourcuff je v Bordeaux prišel iz Milana leta 2008 in "žirondince" takoj popeljal do naslova državnega prvaka. Bil je izbran za najboljšega nogometaša francoskega prvenstva leta 2009.

Lani je zapadel v krizo in bil tarča kritikov, ko je Bordeaux v prvenstvu zasedel le 6. mesto. Gourcuff je razočaral tudi na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, kjer je bil le senca nogometaša lanskega leta.

Gignacu so se uresničile sanje
Olympique Marseille se je okrepil z napadalcem Andre-Pierrom Gignacom. Najboljši strelec francoskega prvenstva v sezoni 2008/09 se k francoskim prvakom iz Toulousea seli za 18 milijonov evrov. "Zelo sem ponosen, da bom oblekel dres Marseilla. Uresničile so se mi sanje," se prestopa veseli 24-letni francoski reprezentant, rojen v Mariguesu, mestu blizu Marseilla. Marseille se je v "lov" za Gignacom podal prejšnji teden, ko jim je spodletel poskus, da bi v svoje vrste zvabili brazilskega napadalca Luisa Fabiana iz Seville.

Remy lahko igra
Marseille je podpisal pogodbo tudi z Loicom Remyjem iz Nice, ki je dobil dovoljenje zdravnikov, da lahko igra kljub težavam s srcem. Težave so odkrili prejšnji teden ob prestopu 23-letnika. Rezultati preiskav, ki jih je opravil v ponedeljek, so pokazali, da lahko igra nogomet na najvišji ravni.