Eden izmed najbolj priznanih nemških trenerjev Felix Magath bo skušal Fulham obdržati v Premier ligi. Foto: EPA
Eden izmed najbolj priznanih nemških trenerjev Felix Magath bo skušal Fulham obdržati v Premier ligi. Foto: EPA

"Vračam se v nogomet. V prihodnje bom delal v Premier ligi. Fantastično okolje za vsakega trenerja in nogometaša," je na svojem profilu na Facebooku zapisal Nemec. "Zelo sem srečen, da lahko v naših vrstah pozdravim Felixa Magatha," je poudaril lastnik "kočarjev" Shahid Khan. Decembra je bil odpuščen Martin Jol, začasno ga je nadomestil René Meulensteen.

Magath je do oktobra 2012 vodil Wolfsburg, ki ga je leta 2009 presenetljivo pripeljal do naslova prvaka, nato pa odšel k Schalkeju v Gelsenkirchen. Po dva državna in pokalna naslova je osvojil tudi z Bayernom (2005 in 2006).

Nekdanji nemški reprezentant (43 nastopov in 6 golov) je bil vroči kandidat za vrnitev na klop Hamburga, ki se krčevito bori za obstanek v Bundesligi. HSV je edini klub, ki v 50 letih nikoli ni izpadel iz elitne nemške druščine, letos pa je črn scenarij zelo blizu. Navijači so izgubili potrpljenje že po sobotnem porazu doma proti Herthi (0:3). Naredili so zaporo pred stadionom in skušali celo fizično obračunati z nogometaši, ki so popolnoma zunaj forme, v sredo so v četrtfinalu nemškega pokala z 0:5 izgubili proti Bayernu, a vodstvo kluba še vedno ni odpustilo trenerja Berta van Marwijka.

60-letni Magath, ki je znan po zelo napornih treningih, je med letoma 1976 in 1986 igral za Hamburger SV, na 206 tekmah je dosegel 46 golov. Najpomembnejši zadetek kariere je dosegel v finalu pokala državnih prvakov leta 1983, ko je pokopal Juventus (1:0).