Mariborski nogometaši se že nekaj dni pripravljajo na novo sezono. Dopusta je bilo malo. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborski nogometaši se že nekaj dni pripravljajo na novo sezono. Dopusta je bilo malo. Foto: www.alesfevzer.com
Tudi Domžalčani začeli priprave na novo sezono

Mariborčani bodo na žrebu, ki bo v ponedeljek, 19. junija, ob 12.00 v Nyonu, nosilci. Prve tekme 2. predkroga bodo 11. in 12. julija, povratne pa teden dni kasneje.

Mogoči nasprotniki Žilina, Zrinjski, Honved ...
Na seznamu mogočih nasprotnikov so: Žilina (Slovaška), Žalgiris (Litva), Dundalk (Irska), Zrinjski (Bosna in Hercegovina), Dudelange (Luksemburg), Honved (Madžarska), Kukesi (Albanija), Vardar (Makedonija), Budućnost (Črna gora), Mariehamm (Finska), Spartaks Jurmala (Latvija) in Samtredia (Gruzija), pridružili pa se jim bodo še zmagovalci prvega predkroga, v katerem New Saints (Wales), Hibernians FC (Malta), Linfield (Severna Irska), Vikungur (Ferski otoki) in Santa Coloma (Andora) kot nosilci čakajo moštva Alashkert (Armenija), La Fiorita (San Marino), Europa FC (Gibraltar), Infonet Tallinn (Estonija) in Trepča (Kosovo).

Slovenski državni prvaki so sicer s pripravami na novo sezono začeli 9. junija. Prvo pripravljalno tekmo bodo odigrali 16. junija proti Rostovu.

Domžale, Gorica in Olimpija že v prvem krogu
Slovenski predstavniki v kvalifikacijah za Evropsko ligo Domžale, Gorica in Olimpija bodo s tekmovanjem začeli že v prvem predkrogu, ki je na sporedu 29. junija in 6. julija. Žreb parov bo prav tako 19. junija v Nyonu.

PLTS: 9.600 evrov kazni za Maribor, 4.000 za Olimpijo
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je po zadnjem krogu pravkar končanega državnega prvenstva Mariboru naložil 9.600 evrov kazni, Olimpiji pa 4.000. Mariborski klub si je visoko kazen spet zaslužil zaradi nešportnega in neprimernega vedenja svojih navijačev, ki so v zadnjem krogu državnega prvenstva množično prižigali bakle na tribuni, nato pa so jih metali na igralno površino in s tem povzročili prekinitev tekme. Prav tako so bakle prižigali na igrišču po koncu tekme, vzrok za visoko kazen pa je tudi v žaljivem vzklikanju, množičnem vdoru v ograjeni del igrišča in na igrišče ter predkaznovanost mariborskega kluba.

Disciplinski sodnik je Olimpijo kaznoval zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, uporabe pirotehničnih sredstev, žaljivega vzklikanja, množičnega vdora na igrišče, prav tako pa je tudi v tem primeru šlo za predkaznovanost.

Pokal: Olimpija še ob dodatnih 6.340 evrov
Olimpija je bila z dodatnimi 5.800 evri kaznovana zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev med in po finalni tekmi Pokala Slovenije proti Domžalam v Kopru. Zaradi sedmih rumenih in dveh rdečih kartonov pa bo v blagajno NZS-ja prispevala še 540 evrov, skupaj torej 6.340 evrov.

Tudi Domžalčani začeli priprave na novo sezono