Lionel Messi je v sezoni 2012/13 za Barcelono zabil že neverjetnih 56 golov, od tega 43 v prvenstvu, 7 pa v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Lionel Messi je v sezoni 2012/13 za Barcelono zabil že neverjetnih 56 golov, od tega 43 v prvenstvu, 7 pa v Ligi prvakov. Foto: Reuters

"Strelski niz je najmanj pomemben pri vseh stvari. Imel sem srečo, da sem zadel na vseh teh tekmah in pomagal obdržati moštvo na poti k uresničitvi cilja. Toda to ni najbolj pomembno. Po vsem trudu moštva smo želeli zmagati, a nam ni uspelo," je Messi po tekmi odkrito obžaloval izgubljeni točki v Galiciji.

Trese mreže že 19 tekem zapored
25-letnemu Argentincu je z golom v 73. minuti uspel izjemen podvig - po vsaj en gol je dosegel na 19 prvenstvenih tekmah zapored, kar pomeni, da je po vrsti zabil prav vsem nasprotnikom Barcelone v španskem nogometnem prvenstvu. Skupno je na 29 prvenstvenih tekmah Messi letos zbral že neverjetnih 43 golov!

Ronaldo še boljši - zatresele tudi lastno mrežo
Messi je s tem sicer ponovil lanski dosežek velikega tekmeca Cristiana Ronalda, ki je v lanski sezoni kot prvi zadel proti vsem nasprotnikom Real Madrida, a ne zapovrstju. A če smo natančnejši, je bil Portugalec še uspešnejši, saj je zadel proti vsem 20 članom La Lige, saj je med drugim zatresel tudi mrežo svojega Reala.

Vesel nad vrnitvijo obolelega trenerja
Najboljši nogometaš sveta se je po tekmi dotaknil pomena vrnitve trenerja Tita Vilanove v moštvo. Čeprav Katalonec po dvomesečnem zdravljenju še ni vodil tekme, pa je že prisoten v klubu, kar dviguje samozavest Barcelone. "Tito deluje zelo živahno. Za moštvo je izrednega pomena, da je znova med nami."

V Pariz po dober izid pred povratno tekmo
A pozornost Barce ni več toliko usmerjena v boje španskega prvenstva, saj je ob prednostih 12 točke pred Realom 9 krogov pred koncem sezone nov naslov na dosegu roke. V ospredju je zdaj Liga prvakov in četrtfinalni dvoboj s Paris SG-jem.

"Zdaj se moramo spočiti in pripraviti, da pridemo do dobrega izida z moštvom, za katerega vemo, da nam je enakovredno," je Messi previden pred torkovim obračunom v Parizu, kjer bo PSG gostil Barcelono na prvi tekmi, kateri bo čez teden dni sledila povratno srečanje.