Josep Maria Minguella (desno je nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Rivaldo) na športnem omrežju Fieldoo išče nove talente. Foto: Fieldoo
Josep Maria Minguella (desno je nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Rivaldo) na športnem omrežju Fieldoo išče nove talente. Foto: Fieldoo

Gre za Josepa Mario Minguello, priznanega agenta Maradone, Romaria, Rivalda, Guardiole in agent, ki je Lionela Messija odkril s pomočjo videoposnetka.

Na spletnem nogometnem omrežju za nogometaše in agente Fieldoo.com, ki ima več kot 60 tisoč uporabnikov, so nam povedali, da je bil odziv igralcev zelo odmeven. "V dveh tednih se je prijavilo več kot 1500 igralcev z vsega sveta. Številni igralci morda nikoli ne bi imeli takšne možnosti, tako da je to lahko zanje edinstvena priložnost," so nam povedali pri portalu Fieldoo.

"Izziv bo trajal do 1. novembra, po tem pa bodo nekateri sodelujoči – in uporabniki Fieldoo.com – dobili priložnosti, da se preizkusijo v profesionalnih španskih klubih 1. in 2. lige. Preizkušnje v klubih bodo potekale med 15. in 30. decembrom. Zagotovo gre za priložnost, ki jo številni nogometaši dobijo morda le enkrat v življenju. Glede na to, da je projekt globalen, bo Minguella pozoren tudi na prijavljene slovenske nogometaše."
Kot zanimivost dodajmo, da niti Josep Maria Minguella niti nihče pri FC Barceloni ni v živo videl Messijevih sposobnosti, dokler argentinski virtuoz ni prispel v Španijo. Pred tem je vse potekalo s pomočjo videoposnetkov: "Potem ko sem videl nekaj vrhuncev in Messijevih tekem na videu, sem se odločil, da ga povabim na preizkušnjo k FC Barceloni, da bi ga spoznali tudi ljudje iz kluba," se spominja Minguella, ki je tudi podpisan na Messijevem prvem dogovoru (znamenitem prtičku) z Barco.