Bo vezist madridskega Reala Ricardo Kaka odšel v PSG? Foto: EPA
Bo vezist madridskega Reala Ricardo Kaka odšel v PSG? Foto: EPA
Mark Schwarzer
Mark Schwarzer je podaljšal sodelovanje s Fulhamom. Foto: Reuters

Mesbah je z Milančani podpisal pogodbo za štiri leta in pol, Strasser pa je bil v Lecce sprva posojen, a so se odločili za njegovo vrnitev na San Siro. Lecce je v zameno za oba nogometaša dobil mladega Davida Spezialeja, ki bo v polovičnem lastništvu obeh klubov. Merkel, ki je v prejšnji sezoni igral za Milan in zbral deset nastopov, se vrača kot posojen nogometaš.

Tudi Kaka v PSG?
Francoski nogometni klub Paris St. Germain (PSG) naj bi se po pisanju italijanskih medijev dogovoril z brazilskim reprezentantom Kakajem za prestop v Pariz. Svoje bo zdaj moral dodati njegov aktualni klub Real iz Madrida, ki pa najbrž ne bo povsem zadovoljen s ponujeno odškodnino. Francozi so namreč pripravljeni plačati le 25 milijonov evrov. Real je leta 2009 Milanu za brazilskega zveznega igralca plačal 68 milijonov evrov.

Schwarzer podaljšal za Fulham
Avstralski reprezentančni vratar Mark Schwarzer je še za eno leto podaljšal sodelovanje z angleškim prvoligašem Fulhamom, kar pomeni, da bo v klubu ostal vse do poletja 2013. Kot pravi 39-letni veteran, ki je trenutno poškodovan, obstaja možnost, da pogodbo v prihodnje še podaljša. "Obožujem nogomet, ne predstavljam si življenja brez njega. Telo mi še deluje in če bo tako še nekaj časa, ni nobenih ovir, da kariero nadaljujem tudi po 40. letu. Moj cilj je nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. Ko bom upokojen, bom imel veliko časa biti utrujen, zdaj pa ga nimam. Zgledujem se po vratarju Tottenhama, Američanu Bradu Friedlu, ki je še starejši od mene. Branil bom, dokler bo branil on," je bil duhovit Schwarzer, ki je v Fulham kot prost igralec prišel leta 2008 iz Middlesbrougha.

Poneverjen dokument izločil Xamax
Nogometni klub Neuchatel Xamax je ostal brez licence za nastopanje v švicarski ligi. Moštvo, ki je v lasti čečenskega bogataša Bulata Čagajeva, bi vodstvo švicarske nogometne lige v primeru neuspele pritožbe lahko celo izključilo. Xamax, ki je v letošnji sezoni zaradi suma ponarejanja dokumentov ostal brez osmih točk na prvenstveni lestvici, bi lahko postal prvi klub, ki bi ga vodstvo lige izključilo sredi sezone. "To so resne kršitve pravil," so zapisali v izjavi za javnost švicarske lige.