Darko Milanič je bil trener Leedsa le dober mesec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Milanič je bil trener Leedsa le dober mesec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Danes je na Elland Roadu tretjeuvrščeni Wolverhampton slavil z 1:2, čeprav so v 18. minuti povedli gostitelji. Odločilni zadetek so Wolvesi pred 27.883 gledalci dosegli v 85. minuti. Enak razplet se je zgodil že pred tednom dni na gostovanju pri Rotherhamu, medtem ko je v torek Leeds v Norwichu iztržil točko (1:1).
Nekdanji evropski podprvak je po 14 krogih s 16 točkami na 18. mestu v 24-članski ligi. Milanič je osvojil tri točke za tri remije, trikrat pa je izgubil.
Cellino: Je negativen in ima mentaliteto poraženca
Moštvo bo v nadaljevanju sezone vodil Neil Redfearn, vodja mladinske akademije, ki je bil začasno na klopi že pred prihodom Milaniča (na štirih srečanjih ni doživel poraza), potem ko je prav tako po šestih tekmah moral oditi Dave Hockaday. Spomnimo: lastnik kluba, Italijan Massimo Cellino, je kot predsednik Cagliarija v 22 letih zamenjal 36 trenerjev.

"Želim se opravičiti navijačem, zaslužijo si boljše izide. Naredil sem napako, ko sem pripeljal tega fanta. Je negativen in ima mentaliteto poraženca. Na šestih tekmah je osvojil tri točke, to nas pelje v boj za obstanek," je po odstavitvi 46-letnega Izolana povedal Cellino.
"Rezultati niso dobri, toda na teh šestih tekmah smo igrali dober nogomet," je takoj po današnjem porazu dejal Milanič, še preden je izvedel, da nima več podpore vodstva kluba.