Rene Krhin je pred julijsko selitvijo v Granado pod Sierro Nevado individualno treniral tudi v Miamiju. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Rene Krhin je pred julijsko selitvijo v Granado pod Sierro Nevado individualno treniral tudi v Miamiju. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Drugo mesto ostaja v mislih reprezentantov
Gol Drmića za zmago Švice na St. Jakob Parku

25-letni nogometaš je junija javno izrazil razočaranje, ker ga ni bilo na seznamu za tekmo proti Angliji, potem ko je spomladi pridno nabiral igralne minute pri Cordobi. Na vrnitev je moral še malo počakati in jo dočakal prejšnji mesec. A srečanja v Baslu ne bo ohranil v lepem spominu.

Z napakami je treba živeti
Na igrišče je vstopil v 83. minuti pri vodstvu Slovenije z 1:2, kako se je končalo, vemo. Zmagoviti zadetek je Švica dosegla, ko sta Bojan Jokić in Krhin poskušala zgraditi protinapad po sredini igrišča, toda gostitelji so prestregli žogo in nato tretjič matirali Samirja Handanovića za bridek poraz.

"Velikokrat sem si pogledal to akcijo, kaj bi lahko storili bolje. Žoga je bila izgubljena skoraj na sredini, zadaj je bilo še veliko igralcev in res nesrečno se je odbila točno do njihovega napadalca. V dneh po tekmi sem seveda veliko razmišljal o tem, tudi zdaj mi včasih pride na misel, a treba je to pozabiti. Profesionalni nogometaš mora živeti s tem. Gotovo se vsi vsake toliko časa spomnimo Basla in pomislimo, kaj bi bilo, če bi tam zmagali. Toda ritem tekem je tak, da ne moreš veliko razmišljati o tekmah za nazaj. Proti Estoniji smo zelo dobro odreagirali, kar ni bilo lahko, saj je bila v mislih vseh igralcev še Švica," je pripovedoval v ponedeljek ob zboru reprezentance na Brdu pri Kranju.

Uči se igranja pod pritiskom
V novi sezoni je standardni član začetne enajsterice Granade, ki je v španskem prvenstvu trenutno sicer na zadnjem mestu. "Noben trening ne more nadomestiti tekem, kar se tiče fizične priprave. Mislim, da sem v dobrem položaju. Preostane mi samo, da še naprej trdo delam in garam na treningih ter izkoristim vsako priložnost. Tudi glede kluba nisem v skrbeh. Ekipe pred nami nam ne bežijo veliko, tekma ali dve lahko vse obrneta. Način igre, vzdušje in čar La Lige so mi zelo všeč. Vesel sem, da sem se odločil ostati v Španiji. Za klub, kot je naš, je sicer vsaka tekma po svoje odločilna. Težko je, saj slabih tekmecev ni, se pa tako naučiš igrati pod pritiskom. Mogoče se mi za naprej odprejo kakšna nova vrata."

Iz uvodnih krogov si bo najbolj zapomnil gostovanje pri Real Madridu pred slabimi tremi tedni, ko je Granada po dobrem odporu izgubila z 1:0. "Na Bernabeuu sem bil že z Interjem na finalu Lige prvakov leta 2010, a tedaj nisem igral. Drugače je, ko tam zares zaigraš pred skoraj 80.000 ljudmi. Na tisti tekmi si mogoče nismo zaslužili poraza. Uspel mi je tudi atraktiven prodor, ki si ga rad ogledam na spletu, to so lepi trenutki, a na koncu ni pomembno nič drugega kot izid. Škoda, ker nismo osvojili točke, razveljavili so nam tudi regularen gol."

Novi center za trening za dodaten kanček moči
V petek v Stožice prihaja Litva. "Podobna tekma bo kot proti Estoniji, zelo težko bo. Vseh 11 Litovcev bo za žogo, čakali bodo na naše napake in poskušali presenetiti iz protinapadov. Fizično so zelo močni. Morali bomo biti pametni in potrpežljivi ter čakati na zadetek. Ko bomo zadeli, bo lažje. V napadu imamo tehnično zelo dobre nogometaše, ki lahko presenetijo s streli od daleč ali pa s preigravanji. Novi treningcenter je dodaten motiv, mogoče nam bo to dalo še kakšen dodaten kanček moči za uspeh. Glede moje vloge: v reprezentanci sem od 19. leta, s fanti se dobro poznamo, dolgo smo skupaj in vemo, kako lahko odigram. Zelo sem vesel, da sem znova zraven. Vedno sem želel biti v reprezentanci, res je lepo spet priti nazaj in videti soigralce."

Drugo mesto ostaja v mislih reprezentantov
Gol Drmića za zmago Švice na St. Jakob Parku