Gregor Zabret je slabo posredoval ob zadetku Makedonije. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Zabret je slabo posredoval ob zadetku Makedonije. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor reprezentance do 21 let Primož Gliha je tako po prvih dveh tekmah na krmilu ekipe dosegel prvo točko, potem ko je v četrtek njegova zasedba v še eni prijateljski tekmi morala priznati premoč Ukrajini z 0:2.

Gliha je celjsko tekmo začel v skoraj enaki postavi kot koprsko, v začetni enajsterici so bili Gregor Zabret, Domen Črnigoj, Leo Ejup, Jon Gorenc Stanković, Jure Balkovec, Gregor Bajde, Leo Štulac, Nik Kapun, Rudi Požeg Vancaš, Miha Zajc in Kenan Bajrić.

Napaka Zabreta ob strelu Pivkovskega
Slovenci so v prvem polčasu prevladovali, vendar si iz nekaj zrelih priložnosti niso pripravili pravega zaključnega strela. Bajde je meril prek vrat, prav tako Vancaš Požeg, medtem ko je nevaren strel Zajca ustavila obramba Makedonije, tako da je vratar Dejan Ilijev ohranil mrežo nedotaknjeno.

Zabret je v 41. minuti nekoliko nesrečno prejel zadetek. Po strelu Filipa Pivkovskega ob bližnji vratnici mu je žoga namreč ušla prek črte in Makedonci so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Ožbolt kronal premoč Slovenije
Nadaljevanje je bilo za domače boljše. Slovenci so stopnjevali ritem, bili vse nevarnejši pred vrati Ilijeva, prvič je resno zapretil Črnigoj v 48. minuti, isti igralec pa je bil nevaren še deset minut pozneje, ko je njegov strel vratar Makedonije s težavo ukrotil.

A napadi domače ekipe, ki jo je spodbujalo kakšnih 300 navijačev, so obrodili sadove v 73. minuti. Črnigoj je z desne strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer je bil nekaj metrov pred golom na pravem mestu rezervist Ožbolt in žogo preusmeril za hrbet gostujočega vratarja.

"Dobro je to, da je v enem polčasu Ukrajina prišla samo trikrat v naš 16-metrski prostor, prav tako Makedonija. Mi smo bili boljši v obeh drugih polčasih, težava pa je, da je najtežje zabiti zadetek. S tem imamo težave, proti Ukrajini smo imeli priložnost z enega metra, a je šlo čez gol. Zadeti je najtežje, če pa ne zadeneš, ne moreš računati na zmago. Poleg tega smo žoge izbijali v polje namesto v avt in s tem ponudili nove priložnosti tekmecem. Vsekakor pa so bile agresija v igri, želja in odgovornost na visoki ravni," je oba dvoboja ocenil selektor Gliha.
8. junija v kvalifikacijah za EP 2017 z Andoro bo ekipa v drugačni postavi, saj je bilo tokrat zaradi odsotnosti nekaterih ključnih igralcev in poškodb na njegovem seznamu tudi precej novincev.