Vincenzo Montella je že poziral fotografom na stadionu Artemio Franchi. Foto: EPA
Vincenzo Montella je že poziral fotografom na stadionu Artemio Franchi. Foto: EPA

Nazadnje je Fiorentino začasno vodil Vincenzo Guerini, potem ko so zaradi napada na Adema Ljajića odslovili Delia Rossija. Ta je zapolnil izpraznjeno mesto po odhodu srbskega stratega Siniše Mihajlovića, zdajšnjega srbskega selektorja.

37-letni Montella je v sezoni 2011/12 vodil Catanio, pri kateri se je zadržal le eno leto. V tem času je Sicilijance pripeljal do 11. mesta v serie A. Montella je vodil tudi Romo.

Maran na klopi Catanie
Po odhodu Montelle bo Catanio prevzel Rolando Maran, ki se bo prvič v karieri preizkusil v vlogi trenerja katerega izmed klubov v Serie A. Maran je pred odhodom na Sicilijo vodil Varese, ki ga je pripeljal v zaključne boje druge italijanske nogometne lige. V soboto je izgubil proti Sampdorii.

Obodo vendarle osvobojen
Nigerijskega nogometaša Christiana Oboda je policija osvobodila iz ujetništva v domačem kraju Warriju. Vezist Udineseja, kjer igra slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, je bil v letošnji sezoni posojen Lecceju. Ugrabili so ga 8. junija in zanj zahtevali 150.000 evrov. "Obodo je zdaj svoboden, v akciji pa smo priprli pet oseb," je dejal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Charles Muka.