Veliko veselje modrih na Stamford Bridgeu po koncu srečanja. Foto: Reuters
Veliko veselje modrih na Stamford Bridgeu po koncu srečanja. Foto: Reuters
Christophe Jallet
Christophe Jallet in soigralci so se zavedali, da so zapravili veliko priložnost. Foto: EPA
Laurent Blanc in Jose Mourinho
Jose Mourinho je znova dokazal, da je pravi mojster za velike tekme. Foto: EPA
Demba Ba
Demba Ba ne dobiva veliko priložnosti v letošnji sezoni. Z izjemno pomembnim golom bo morda prepričal Mourinha, da mu nameni večjo minutažo na preostalih tekmah. Foto: EPA

"Igralcem sem naročil, naj gredo na igrišče in uživajo z nasmehom na obrazu. Demba je zadel v ključnem trenutku, to je bila zaslužena zmaga. Ekipa, ki se je odločila za branjenje prednosti s prve tekme, je bila kaznovana. Ekipa, ki je igrala srčno, pa se je prebila v polfinale," je razlagal Mourinho, ki je na veliko sceno stopil 9. marca 2004, ko je s Portom izločil favorizirani Manchester United v osmini finala Lige prvakov, nato pa celo osvojil evropski naslov.

Njegov tek na Old Traffordu po zadetku Costinhe v zadnji minuti za 1:1 je znamenit. Tudi v torek zvečer je bil podobno evforičen po golu Baja. "Stekel sem k igralcem, da jim povem taktiko za zadnje minute. Ni bil še čas za slavje. Vedel sem, da bodo na sporedu še tri ali štiri minute dodatka, treba je biti zbran do konca. Videli ste, da lahko še vedno tečem," je bil odlično razpoložen 51-letni Portugalec.
David Luiz je bil prava pošast
"Vsi igralci si zaslužijo pohvalo. Obramba je bila znova odlična, na sredini igrišča so vsi delali kot živali, David Luiz je bil prava pošast. Ba in Torres sta na koncu dodala še piko na i v napadu. V četrtfinalu je bilo osem močnih ekip, torej si lahko mislimo, kaj bo šele v polfinalu. Čaka nas zelo težak tekmec. Sploh ni pomembno, koga bomo dobili na petkovem žrebu," je še dodal nasmejani Mourinho.
Chelsea se je sedmič v zadnjih enajstih letih prebil v polfinale Lige prvakov. Mourinho ostaja v igri, da postane prvi trener, ki bi osvojil Ligo prvakov s tremi različnimi klubi. Leta 2004 je dvignil pokal s Portom, leta 2010 pa z Interjem.
Trener Chelseaja je zadel v polno z menjavami. Andre Schürrle, ki je vstopil sredi prvega dela, je dosegel prvi zadetek. Sredi drugega polčasa je priložnost dobil še Ba. "Če bi lahko napisal idealen potek tekme, bi se zagotovo odločil za takega. Nismo imeli veliko izgubiti, zato smo igrali sproščeno. Do četrtka imamo prosto in proslavili bomo to zares veliko zmago," je bil navdušen Schürrle.
Ba bi želel igrati precej več
"Vse se je zgodilo zares hitro. Videl sem žogo in jo poskusil nekako usmeriti proti mreži. V letošnji sezoni nisem dobil veliko priložnosti za igro, tokrat sem jo odlično izkoristil," je pojasnil Ba.
Terry: Za take večere živimo
"Liga prvakov nam pomeni ogromno. Take zmage so zares najlepši mogoči občutek. Za take večere živimo. Veliko ljudi je dvomilo o našem uspehu na tej tekmi, prikazali smo izjemno borbenost, verjeli smo od prve minute do zadnje, in izplačalo se je," je poudaril kapetan John Terry, ki je bil kaznovan v finalu Lige prvakov 19. maja 2012, ko je Chelsea na Allianz Areni po streljanju 11-m ugnal Bayern.
Hazard bo počival vsaj dva tedna
Eden Hazard, ki je odšepal z zelenice že v 18. minuti, bo zaradi poškodbe mečne mišice počival vsaj dva tedna. Izpustil bo tekmi Premier ligi proti Swanseaju v gosteh in proti Sunderlandu doma, verjetno pa tudi prvo tekmo polfinala Lige prvakov. Prav tako bo čez dva tedna manjkal Branislav Ivanović, ki je prejel rumeni karton.
Blanc: Odločile so izkušnje Chelseaja
Parižani, ki so tik pred ubranitvijo naslova francoskih prvakov, so bili po koncu tekme popolnoma na tleh. "Zelo smo razočarani. V prvih 25 minutah smo se odlično postavili, potem pa smo prejeli zadetek po podaji iz avta, zašli smo v težave, Chelsea pa je dobil zalet. V drugem polčasu nismo izkoristili priložnosti, Chelsea pa je na koncu še močneje pritisnil. Razlika na koncu je zares minimalna, lahko bi se prebili naprej. Ključna je bila izkušenost obeh moštev na tako velikih tekmah, tu je Chelsea v prednosti. Zdaj prevladuje veliko razočaranje, vsekakor pa bomo kmalu preusmerili misli k boju za naslov francoskega prvaka in k finalu francoskega ligaškega pokala," je misli strnil trener Laurent Blanc.