David Moyes je poleti prevzel Manchester United, ki ga je predtem 26 let vodil Alex Ferguson.
David Moyes je poleti prevzel Manchester United, ki ga je predtem 26 let vodil Alex Ferguson. "Mislim, da je Manchester United največji klub na svetu. Morda se danes to ne zdi tako, a ta klub je imel v preteklosti velike uspehe in jih bo imel tudi v prihodnosti. Manchester se bo znova dvignil," je novinarsko konferenco pred tekmo z Olympiacosom sklenil 50-letni Škot. Foto: EPA
Wayne Rooney, David Moyes in Nemanja Vidić
Wayne Rooney je po polomu proti Liverpoolu z 0:3 poudaril, da je to zanj najtežji dan v karieri. Nemanja Vidić je bil v nedeljo izključen. Rdeči vragi se zavedajo, da je v sredo zadnja možnost, da še rešijo popolnoma zavoženo sezono. Foto: EPA
Hulk, Nicolas Lombaerts in Axel Witsel
Hulk, Nicolas Lombaerts in Axel Witsel med treningom na stadionu Westfalen. Foto: EPA

Neuradno naj bi bila družina Glazer, ki je lastnica moštva, zdaj "bolj odprta za menjavo trenerja", čeprav naj bi ga še podpirala. Odločilen bo najbrž prihajajoči teden, ko "rdeči vragi" v Ligi prvakov v sredo najprej pričakujejo Olympiacos (Grki vodijo z 2:0), nato gostujejo pri West Hamu, prihodnji torek pa jih čaka še mestni obračun z Manchester Cityjem.

Poraz z Liverpoolom zamajal stolček Moyesa?
Glazerji naj bi bili čedalje bolj zaskrbljeni nad slabimi predstavami, ki so doživele vrhunec z nedeljskim porazom na Old Traffordu proti Liverpoolu (0:3). Tudi nekdanji trener Manchestra, legendarni Sir Alex Ferguson, naj ne bi bil več tako glasen podpornik Moyesa. Ena izmed glavnih skrbi naj bi bila finančne narave, saj so se oglasili tudi nekateri izmed glavnih pokroviteljev kluba.

Manchester United dela na dolgi, ne na kratki rok
Toda Moyes, ki je poleti na položaju trenerja zamenjal Fergusona, pravi, da je še vedno trdno v sedlu: "Moja prihodnost se zaradi poraza proti Liverpoolu ni niti za malenkost spremenila. Imam odlično službo in vem, v katero smer moram delati. Zmaga nad Olympiacosom bi nas močno dvignila. Imam šestletno pogodbo. Ta klub ne dela na kratki rok, ampak na dolgi. Podpora znotraj Old Trafforda je fenomenalna. Sir Alex me neverjetno podpira, enako velja za direktorja Davida Gilla in za upravni odbor."

Van Gaal namesto Moyesa?
Viri blizu kluba omenjajo, da bi na Old Trafford poleti rad prišel nizozemski strateg Louis van Gaal, ki so ga do zdaj povezovali s Tottenhamom. Njegov odhod v London, ki je bil tako rekoč že dogovorjen, zdaj močno visi v zraku.

Se lahko ponovi magični večer izpred 30 let?
V Manchestru se spominjajo magičnega večera na Old Traffordu, ko so 21. marca 1984 premagali Barcelono s 3:0, potem ko so Katalonci z Diegom Armandom Maradono na čelu prvo tekmo dobili z 2:0. Dvakrat je zadel kapetan Bryan Robson, enkrat pa Frank Stapleton. To je bil nepozaben večer na Old Traffordu, vzdušje je bilo eno izmed najboljših v zgodovini kluba.

Michel: 2:0 ni velika prednost na Old Traffordu
Olympiacos je v nedeljo potrdil četrti zaporedni naslov grškega prvaka, skupaj je to že njihov 41. naslov. Trener Michel ostaja na realnih tleh: "Mi se vedno osredotočamo le na našo igro. Zelo dobro poznamo naše nasprotnike in 2:0 ni velika prednost na Old Traffordu. Manchester United je preobrnil že veliko tekem, vsekakor moramo zadeti, potem jih čaka zares težko delo," je poudaril Michel.

Semak napovedal napadalno igro v Dortmundu
Borussia si je že na prvi tekmi zagotovila veliko prednost, rumeno-črni so ugnali Zenit s 4:2. Na povratni tekmi na stadionu Westfalen bo manjkal Marco Reus, ki ima težave s poškodbo mečne mišice. Jürgen Klopp napoveduje previdno igro.

Ruse bo zadnjič vodil začasni trener Sergej Semak, Andre Villas Boas bo ekipo prevzel prihodnji teden. "Zavedamo se, da je zelo težko zmagati s 3:0, igrali bomo napadalno. Prikazati moramo svoj najboljši obraz, če želimo biti konkurenčni," je pojasnil Semak.

Osmina finala, povratne tekme, sreda ob 20.45:
BORUSSIA (D) - ZENIT 4:2

Verjetni postavi:
Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Kehl, Sahin, Aubameyang, Mhitarjan, Grosskreutz, Lewandowski.

Zenit: Malafejev, Anjukov, Hubočan, Lombaerts, Criscito, Witsel, Fajzulin, Šatov, Hul, Danny, Rondon.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)




MANCHESTER UNITED - OLYMPIACOS 0:2

Verjetni postavi:
Manchester United: de Gea, Rafael da Silva, Vidić, Ferdinand, Evra, Fellaini, Carrick, Valencia, Rooney, Januzaj, van Persie

Olympiacos: Roberto, Leandro Salino, Manolas, Marcano, Holebas, Maniatis, Ndinga, Hernan Perez, Dominguez, Campbell, Valdez.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)




Odigrano prejšnji teden:
ATLETICO MADRID - Milan 4:1 (2:1) 1:0
Costa 3., 85., Turan 40., R. Garcia 71.; Kaka 27.
Valterja Birse ni bilo v postavi Milana.

BAYERN - Arsenal 1:1 (0:0) 2:0
Schweinsteiger 55.; Podolski 57.
Fabianski je v 92. minuti ubranil 11-m Müllerju.

BARCELONA
- Manchester City 2:1 (0:0) 2:0
Messi 67., Dani Alves 91.; Kompany 89.

PARIS SG
- Bayer Leverkusen 2:1 (1:1) 4:0
Marqinhos 13., Lavezzi 54.; Sam 6.
Rolfes (Bayer) je v 28. minuti zapravil 11-m.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.