Srbska nogometna zveza in selektor Slavoljub Muslin sta se dogovorila o koncu sodelovanja. Foto: Reuters
Srbska nogometna zveza in selektor Slavoljub Muslin sta se dogovorila o koncu sodelovanja. Foto: Reuters

Muslin in Srbska nogometna zveza sta vzajemni dogovor sklenila po triurnem sestanku. Ker je imel 64-letni Muslin pogodbo do junija, mu bo morala zveza plačati odškodnino. Koliko, še ni znano. Muslinu naj bi očitali slabšo igro ob koncu kvalifikacij in to, da nekaterim mladim (predvsem igralcu Lazia Sergeju Milinkoviću - Saviću) ni dal priložnosti.

"Razšli smo se, ker nimamo istih pogledov na to, kako naj bi bila ekipa videti na svetovnem prvenstvu," je povedal Muslin.

Reprezentanco bo na naslednjih dveh (prijateljskih) tekmah proti Kitajski in Južni Koreji kot vršilec dolžnosti vodil Muslinov dozdajšnji pomočnik Mladen Krstajić, nekdanji reprezentant (59 nastopov), nato pa bo Srbska nogometna zveza poiskala selektorja, ki bo Srbijo vodil na svetovnem prvenstvu 2018.

Belgijec Leekens madžarski selektor
Madžarska nogometna zveza je za novega reprezentančnega selektorja imenovala 68-letnega Georgesa Leekensa. Belgijec je dvakrat vodil reprezentanco svoje domovine, na madžarski klopi pa bo zamenjal Nemca Bernda Stocka, ki je moral Madžarsko zapustiti, potem ko se ta ni uvrstila na svetovno prvenstvo v Rusiji.