Polivalentni Gareth Bale naj bi v Madridu tvoril udarni dvojec s Cristianom Ronaldom. Foto: Reuters
Polivalentni Gareth Bale naj bi v Madridu tvoril udarni dvojec s Cristianom Ronaldom. Foto: Reuters

V zadnjem tednu je v javnosti krožilo veliko številk in scenarijev. Najprej naj bi Real za 24-letnega Valižana ponudil 60 milijonov evrov ter Angela di Mario in Coentraa, kar naj bi lastnik Tottenhama Daniel Levy gladko zavrnil. Iz Reala naj bi nato prišla ponudba 100 milijonov evrov v denarju, a naj bi Levy tudi to zavrnil in izobesil ceno 140 milijonov evrov. V zanjih dveh dneh se je pojavila tudi govorica o 80 milijonih evrov + vrnitev Luke Modrića na White Harrt Lane, a je Ancelotti sporočil, da bo Hrvat ostal v Madridu.

Tottenham je medtem dokončal posel z Valencio in v svoje vrste pripeljal napadalca Roberta Soldada. Vrednost prestopa naj bi bila 30 milijonov evrov.

Po poročanju Guardiana naj bi se bil Tottenham pripravljen odreči Balu za 100 milijonov evrov, ki bi jim moral Real dodati še mladega, 20-letnega napadalca Alvara Morato. V Madridu ocenjujejo, da bi bil lahko Morata, najboljši strelec letošnjega EP-ja do 21 let, naslednik legendarnega Raula in zanj že pripravljajo novo pogodbo z velikansko odškodnino. Zdajšnja mu poteče leta 2015.

Bale, ki je prestopil k Tottenhamu iz Southamptona leta 2007 za 12 milijonov evrov, je v lanski sezoni dosegel 26 golov. Za igralca leta na Otoku so ga izbrali tako novinarji kot nogometaši. Lani je s Tottenhamom podpisal novo štiriletno pogodbo, v petek pa je trener Andre Villas Boas povedal, da so se začeli pogovori o podpisu nove.

Najdražji prestop vseh časov je odhod Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda v Real Madrid. Kraljevi klub je leta 2009 zanj plačal 93 milijonov evrov.