Jon Gorenc Stanković bo kariero nadaljeval pri nemškem podprvaku Borussi iz Dortmunda. Foto: Aleš Fevžer
Jon Gorenc Stanković bo kariero nadaljeval pri nemškem podprvaku Borussi iz Dortmunda. Foto: Aleš Fevžer

rvoligaša. 18-letni vezist bo tri leta posojen, klub pa ima možnost, da ga odkupi.

Domžale bodo za posojo prejele finančno nadomestilo, odškodnina v primeru odkupa je tudi vnaprej določena. 190 centimetrov visoki defenzivni vezni igralec je odigral 20 tekem za člansko ekipo Domžal. ''V zadnjem letu je Jon že tretji igralec Domžal, ki odhaja v eno izmed najmočnejših evropskih lig. Po Angliji (Gregor Zabret, Swansea) in Italiji (Jan Mlakar, Fiorentina) je tokrat na vrsti Nemčija, ki je zaradi odličnega dela z mladimi najzahtevnejše nogometno tržišče, s katerim smo imeli v Domžalah čast sodelovati. Prav tako je Jon tretji igralec, ki je v celoti odrasel v Domžalah in je tako še en dokaz več, da je naša nogometna šola najboljša v Sloveniji,"je ob potrditvi prestopa dejal športni direktor kluba Matej Oražem.

''Sanje so se mi uresničile, in upam, da se bo v tem slogu moja kariera tudi nadaljevala. V Nemčiji si želim čim bolj napredovati. V prvi sezoni se bom osredotočil predvsem na dokazovanje na treningih, saj je le od mene odvisno, koliko priložnosti bom dobil na tekmah. Upam, da bom s trdim delom prepričal trenerja in igral čim več,'' je za klubsko spletno stran povedal Gorenc Stanković.

Nogometni klub Domžale je z odličnim delom v mladinskem nogometnem centru v štiri najmočnejše evropske nogometne lige prodal že pet igralcev. Dejan Lazarević (Genoa) in Jan Mlakar (Fiorentina) sta odšla v Italijo, Haris Vučkić (Newcastle United) in Gregor Zabret (Swansea City) v Anglijo in Jon Gorenc Stanković (Borussia Dortmund) v Nemčijo. Že pred tem sta iz Nogometnega kluba Domžale v najmočnejšo špansko ligo prestopila Dalibor Stevanović (Real Sociedad) in Branko Ilić (Real Betis).