Nathan Ake verjame, da bo napredoval v Bournemouthu. Foto: Reuters
Nathan Ake verjame, da bo napredoval v Bournemouthu. Foto: Reuters

22-letni reprezentant Nizozemske (debitiral je junija na prijateljski tekmi z Marokom) se je po šestih mesecih vrnil iz Londona v Bournemouth, kamor ga je posodil angleški prvak Chelsea.

Branilec se je dokazal s svojimi igrami v Bournemouthu, v 12 tekmah je dosegel tri gole, med njimi tudi zmagoviti gol Bournemoutha za zmago nad Liverpoolom s 4:3. Trener Eddie Howe ga je želel takoj v svojih vrstah, a so pri angleškem prvaku vztrajali, da sezono konča pri njih. Za Bournemouth naj bi podpisal večletno pogodbo.

"Prejšnjo sezono sem se tu odlično znašel, zelo vesel sem, ker sem nazaj," je po prestopu povedal Ake, navijačem pa obljublja: "Niste še videli vsega, kar znam." Navdušen nad Akejem je tudi trener Howe, povedal je, da je Nizozemec izjemen mladi igralec s fantastičnim odnosom in veliko željo po učenju in razvoju: "Pred njim je svetla prihodnost."

Ake je poskrbel za nov rekord "najdražje okrepitve" v Bournemouthu - leta 2016 so za Jordona Ibeja Liverpoolu dali 15 milijonov funtov.

To je tretja okrepitev Bournemoutha - v svoje vrste so iz Sunderlanda zvabili napadalca Jermaina Defoeja, maja pa so že podpisali pogodbo z vratarjem Chelseaja Asmirjem Begovićem.

Milijoni padajo
Chelsea je sicer letos le od prodaje igralcev dobil skoraj 130 milijonov funtov, pa se poletni prestopni rok še sploh začel ni. Prvaki so samo od prodaje sedmih igralcev dobili 128,3 milijona funtov. Prodaja Akeje pa je prinesla še dodaten priliv v blagajno kluba s Stamford Bridgea.