Guus Hiddink je nazadnje sedel na klopi nizozemske reprezentance. Foto: EPA
Guus Hiddink je nazadnje sedel na klopi nizozemske reprezentance. Foto: EPA

69-letni Nizozemec je že leta 2009 le začasno sedel na klop modrih iz Londona. Zamenjal je Luiza Felipeja Scolarija in februarja prevzel Chelsea. Londončani so tedaj izpadli v polfinalu Lige prvakov. Chelsea je v angleškem prvenstvu takrat zasedel tretje mesto, osvojil pa je FA-pokal. Potem se je vrnil na rusko klop.

Za Hiddinkom je dolga trenerska kariera. Vodil je PSV, Fenerbahče, Valencio, Real Madrid, Real Betis in Anži, obenem je bil tudi selektor kar petih reprezentanc - Južne Koreje, Avstralije, Rusije, Turčije in Nizozemske.

"Veselim se vrnitve na Stamford Bridge. Chelsea je eden izmed največjih klubov na svetu, a trenutno ni na mestih, ki si jih zasluži. Kakor koli, verjamem, da lahko rezultate obrnemo. Veselim se dela z igralci in vsemi v tem velikem klubu. Veselim se obnovitve dobrega odnosa s Chelseajevimi navijači," je ob vrnitvi v angleško prestolnico povedal Hiddink.

Pod vodstvom Mourinha je Chelsea lani postal angleški prvak, letos pa je po 16 krogih komaj 16. Londončani so slavili le na štirih tekmah, klonili pa kar devetkrat. Kaplja čez rob je bil ponedeljkov poraz proti Leicestru, zatem pa je Portugalec še javno kritiziral svoje nogometaše.