Pred splitsko mestno skupščino se je zbralo 2.000 navijačev. Foto: Cropix
Pred splitsko mestno skupščino se je zbralo 2.000 navijačev. Foto: Cropix

Odlično organizirana Torcida, navijaška skupina nogometašev splitskega Hajduka, je ponovno dokazala, da ne bo mirno spremljala propada svojega kluba. Po ključni vlogi pri preoblikovanju kluba v delniško družbo in lanski spektakularni proslavi stoletnice kluba, je navijaška vojska splitskih 'bilih' še enkrat stopila skupaj in z organiziranim protestom preprečila propad kluba.

Najzvestejši navijači so se pred mestno skupščino začeli zbirati že v zgodnjih jutranjih urah, splitski svetniki pa so ob 9. uri začeli zasedanje. Več kot 2.000 navijačev je obkrožilo zgradbo, v kateri pa ponovno ni bilo spornega splitskega župana Željka Keruma, ki naj bi užival na dopustu. Svoj bojkot so uresničili člani koalicije SDP-HNS, moški člani stranke HDZ pa so na sejo prišli v majicah z logom Torcide.

"Hajduk je simbol mesta. Želeli smo, da vsi skupaj sprejmemo to odločitev. Delamo na temu, da bo klub sam lahko poplačal kredit. Danes je pomemben samo Hajduk, in ne politika," je pred začetkom seje poudarila podžupanja Anđelka Visković. Samo zasedanje je trajalo slabo uro, na njej pa je vseh 16 prisotnih svetnikov glasovalo za odobritev jamstva. Njihova odločitev bo omogočila nadaljnji obstoj kluba, vodilni možje Hajduka pa so že pred časom začeli nižati stroške pri delovanju kluba, kar naj bi olajšalo finančno poslovanje kluba. Navijači so uspešen zaključek pestrega dopoldneva pospremili z glasno pesmijo.

Simon Maljevac