Lionel Messi se je vrnil v velikem slogu. Barcelona ga bo zelo potrebovala na velikem derbiju proti madridskemu Atleticu v soboto na stadionu Vicente Calderon. Foto: Reuters
Lionel Messi se je vrnil v velikem slogu. Barcelona ga bo zelo potrebovala na velikem derbiju proti madridskemu Atleticu v soboto na stadionu Vicente Calderon. Foto: Reuters
Alvaro Negredo
Alvaro Negredo je bil junak večera na Etihadu. Foto: Reuters
Aleksander Kolarov in Edin Džeko
Edin Džeko je v zadnje pol ure do vrha napolnil mrežo kovačev. Foto: Reuters

Junak srečanja pred 38.000 gledalci na stadionu Etihad je bil Alvaro Negredo, ki je že do 49. minute dosegel tri gole. Gostje so delovali kot razbita vojska in povratna tekma na Upton Parku čez dva tedna bo le še formalnost. Precej bolj zanimivo bo v drugem polfinalu, kjer bo Manchester United skušal nadomestiti minimalen zaostanek s prve tekme proti Sunderlandu (1:2).

Izbranci Manuela Pellegrinija so že od prve minute pritisnili, Javi Garcia je zapretil z glavo po kotu. V 12. minuti je Yaya Toure z dolgo podajo našel Negreda, ki je z izjemnim volejem razparal mrežo gostov. Pravi evrogol! Španec je bil neustavljiv, sredi prvega dela je povišal na 2:0 s strelom pod prečko po podaji Edina Džeka. Pet minut pred odmorom je Toure krenil s sredine igrišča in tik po vstopu v kazenski prostor z natančnim strelom matiral vratarja Adriana.

Džeko postavil piko na galapredstavi
Na začetku drugega dela je David Silva podal v kazenski prostor, Negredo pa je z izjemnim diagonalnim strelom zatresel mrežo. Za popoln potop kovačev je poskrbel Džeko. Bosanski napadalec je po uri igri unovčil podajo Gaela Clichyja, končni izid pa je postavil v predzadnji minuti po predložku Aleksandra Kolarova.
Izjemna vrnitev Messija
Barcelona je tudi že z nogo in pol v četrtfinalu španskega kraljevega pokala. Katalonci so proti Getafeju povedli v 9. minuti, ko je po predložku Pedra z glavo zadel Cesc Fabregas. Isti igralec je z bele točke povišal na 2:0 po uri igre, potem ko je Juan Valera v kazenskem prostoru podrl Pedra.

Veliki trenutek na Camp Nouu se je zgodil v 64. minuti, ko je Messi vstopil namesto Andresa Inieste. Navijači so mu namenili stoječe ovacije. Argentinski velemojster je zaigral prvič po poškodbi 10. novembra. V zadnji minuti rednega dela je najprej povišal na 3:0, nato je s prostega strela s 25 metrov zadel zunanji del mreže, v 93. minuti pa je postavil končni izid, ko je premešal obrambo Getafeja v samostojnem prodoru in poslal žogo pod prečko.

Angleški ligaški pokal, polfinale, prvi tekmi:
SUNDERLAND - MANCHESTER UNITED 2:1 (1:0)
Giggs 45./ag, Borini 65./11-m; Vidić 52.

Povratna tekma bo 22. januarja.




MANCHESTER CITY - WEST HAM 6:0 (3:0)
Negredo 11., 27., 49., Toure 40., Džeko 61., 89.

Manchester City:
Pantilimon, Zabaleta, Clichy, Y. Toure (66./Demichelis), Kompany, Lescott, Nasri, Javi García, Negredo (79./Kolarov), Džeko, Silva (73./Mesquita Lopes).

West Ham: Adrian, Demel, O'Brien (75./Rat), Diame, Johnson, McCartney, Noble (57./Diarra), Taylor, Maiga (45./Cole), Downing, Cole.

Sodnik: Jonathan Moss

Povratna tekma bo 21. januarja.



Španski kraljevi pokal, osmina finala, prve tekme
VALENCIA - ATLETICO MADRID 1:1 (0:0)
Postiga 92.; Raul Garcia 72.

BARCELONA - GETAFE 4:0 (1:0)
Fabregas 9., 63./11-m, Messi 89., 92.

Barcelona: Pinto, Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano, Busquets, Sergi Roberto, Iniesta (64./Messi), Pedro, Fabregas (81./Song), Sanchez (75./Tello).

Getafe: Codina, Valera, Alexis, Rafa, Roberto Lago, Lacen, Juan Rodriguez, Gavilan (65./Lafita), Diego Castro, Sarabia (70./Pedro Leon), Marica (77./Adrian Colunga).




ALCORCON - ESPANYOL 1:0 (0:0)
Pacheco 72.

REAL BETIS
- ATHLETIC BILBAO 1:0 (1:0)
Ruben Castro 42.

RACING SANTANDER - ALMERIA 1:1 (0:1)
M. Kone 65.; Corona 26.
RK: Zongo 82./Almeria

Četrtek ob 19.30:

REAL SOCIEDAD - VILLARREAL

Ob 21.30:

REAL MADRID - OSASUNA
RAYO VALLECANO - LEVANTE

Povratne tekme bodo od 14. do 16. januarja.