Pierre-Emerick Aubameyang se je z masko Spidermana veselil drugega zadetka za Borussio. Foto: Reuters
Pierre-Emerick Aubameyang se je z masko Spidermana veselil drugega zadetka za Borussio. Foto: Reuters
Sebastian Kehl
Sebastian Kehl je dvignil prvi pokal v letošnji sezoni. Rumeno-črni imajo še veliko višje cilje. Foto: Reuters
Henrik Mhitarjan
Henrik Mhitarjan je sredi prvega polčasa izkoristil zmedo v obrambi Bayerna. Foto: EPA

Rumeno-črni so bili izjemno motivirani pred 80.000 gledalci. Imeli so veliko premoč (streli na vrata 21:4) in zmaga bi lahko bila še višja. S tem so ubranili zmago v superpokalu, tudi lani so na domačem igrišču premagali Bavarce s 4:2.
Pep Guardiola je začel s 17-letnim Gianluco Gaudinom, Sebastianom Rodejem ter novincema Juanom Bernatom in Robertom Lewandowskim. Igra Bavarcev na sredini igrišča je bila nepovezana.
Mhitarjan kronal odlično igro rumeno-črnih
Prvo priložnost so imeli nemški prvaki, strel Xherdana Shaqirija v 3. minuti je odbil vratar Mitchell Langerak. Gostitelji so začeli podjetneje, v 10. minuti je zapretil Ciro Immobile. Sedem minut pozneje je Javi Martinez nespretno podal proti Manuelu Neuerju, ki je v zadnjem trenutku izbil žogo z golove črte. V 23. minuti je Pierre-Emerick Aubameyang prodrl v kazenski prostor, David Alaba je izbil žogo naravnost na nogo Henrika Mhitarjana. Armenec jo je z desnico poslal v mrežo. Neuer je preprečil še višje vodstvo Borussie, obranil je dva strela Sebastiana Kehla in še poskus Jonasa Hofmanna.
Martinez si je poškodoval koleno
Javi Martinez
je v 28. minuti poskusil v kazenskem prostoru s škarjicami, a ga je zaustavil Marcel Schmelzer, Španec pa se ji poškodoval koleno in moral na nosilih z igrišča. Vstopil je Dante. Zelo verjetno bo moral Martinez počivati dalj časa.
Spiderman Aubameyang potrdil zmago
V 62. minuti je Lukasz Piszczek z leve strani sijajno podal pred vrata, Aubameyang pa je z glavo povišal na 2:0. Zadetek je proslavil z masko Spidermana in navdušil navijače na stadionu Westfalen.
Bayern ni imel pravega odgovora, še najlepšo priložnost je imel Alaba devet minut pred koncem. Njegov prosti strel je obranil Langerak. V zadnjih minutah so gostitelji zlahka zadržali prednost.

Nemški superpokal, Dortmund:
BORUSSIA DORTMUND - Bayern 2:0 (1:0)
80.667; Mhitarjan 23., Aubameyang 62.

Borussia Dortmund: Langerak, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer (46./Durm), Kirch (85./S. Bender), Kehl, Hofmann, Mhitarjan, Aubameyang (63./Ramos), Immobile.

Bayern: Neuer, Boateng, Javi Martinez (31./Dante), Juan Bernat, Alaba, Höjbjerg (59./Götze), Rode, Gaudino, Müller (46./Lahm), Shaqiri, Lewandowski.

Sodnik: Peter Gagelmann