Manuel Neuer je bil najboljši vratar svetovnega prvenstva v Braziliji. Foto: EPA
Manuel Neuer je bil najboljši vratar svetovnega prvenstva v Braziliji. Foto: EPA

V izboru 701 športnega novinarja je Neuer zbral 144 glasov. Vezist dortmundske Borussie Marco Reus, ki je zaradi poškodbe izpustil nastop na svetovnem prvenstvu, pa je prejel 135 glasov. Na tretje mesto se je uvrstil še en igralec Bayerna in nemške reprezentance Thomas Müller (105 glasov).

"Zame je ta naziv izredna čast. Sem presenečen. Na to res nisem računal, čeprav vem, da je za mano zelo dobra sezona," je za športno revijo Kicker povedal vratar, ki je bil na SP-ju v Braziliji izbran za najboljšega vratarja turnirja. Na celotnem turnirju je prejel le štiri zadetke.

Za trenerja leta je bil po pričakovanjih izbran nemški selektor Joachim Löw, ki je pred mesecem dni kronal desetletno delo v nemški izbrani vrsti. Najprej je bil pomočnik Jürgena Klinsmanna, od leta 2006 pa glavni trener elfa, ki je v Rio de Janeiru prišel do četrtega naslova svetovnega prvaka.

Weinzierl pred Guardiolo
Prejel je 248 glasov, na drugo mesto se je uvrstil Markus Weinzierl (152 glasov), ki se je z Augsburgom presnetljivo uvrstil na osmo mesto v Bundesligi. Tretje mesto je zasedel trener Bayerna Pep Guardiola (89 glasov). Katalonec je v prvi sezoni na klopi Bavarcev osvojil dvojno krono.

Najboljša nemška nogometašica je Alexandra Popp.