Nicos Nioplias je podal odstop. Foto: EPA
Nicos Nioplias je podal odstop. Foto: EPA

Nioplias se je za ta korak odločil po torkovem porazu s Slovenijo (0:2), ki je bil že šesti v kvalifikacijah za SP v Braziliji leta 2014. 48-letni Nioplias, ki je Ciper prevzel pred dvema letoma, je odstopil dva meseca pred iztekom pogodbe.

Ciper je po osmih krogih z eno zmago, remijem in šestimi porazi na dnu kvalifikacijske skupine E. Do konca kvalifikacij ga čakata še gostovanje na Islandiji in domača tekma z Albanijo. Na teh dveh srečanjih bo moštvo s sredozemskega otoka ob turški obali vodil začasni selektor, ki pa še ni znan.

Csaba Laszlo zapustil litovsko klop
Z mesta selektorja litovske nogometne reprezentance pa je odstopil madžarski strokovnjak Csaba Laszlo. Devetinštiridesetletni Laszlo se je za odstop odločil zaradi slabih rezultatov Litve v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014. Na osmih tekmah je Litva dosegla le dve zmagi, obe proti Liechtensteinu. Laszlo je litovsko reprezentanco prevzel januarja 2012, zdaj pa ga bo zamenjal njegov dosedanji pomočnik Igor Pankratjev, ki bo izbrano vrsto vodil na preostalih dveh tekmah kvalifikacij.

Litva, 112. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je trenutno na četrtem mestu skupine G, štiri točke za tretjeuvrščeno Slovaško.