Lazio je v letošnji Evropski ligi še neporažen. Foto: EPA
Lazio je v letošnji Evropski ligi še neporažen. Foto: EPA
Chelsea uteho za hiter izpad v Ligi prvakov išče v Evropski ligi. Foto: EPA
Lazio gostuje v vročem Carigradu

Italijani na 12 tekmah v letošnjem tekmovanju še niso doživeli poraza. Med drugim so v skupinskem delu dvakrat premagali Maribor, v bojih na izločanje pa bundesligaša Borussio iz Mönchengladbacha in Stuttgart, ki je padel kar s 5:1.

Trener Vladimir Petković pozna skrivnosti turškega nogometa: "S Fenerbahčejem sem se pomeril dvakrat. Prvič z Young Boysi v Ligi prvakov, drugič s Samsunsporjem. Od takrat so se sicer močno izboljšali, toda naš cilj je, da prevladujemo v igri."

Turki so odločeni, da se prvič v svoji bogati zgodovini uvrstijo v polfinale evropskega tekmovanja. "Naš cilj na prvi tekmi je zmaga, in to kakršna koli. Moramo se zavedati, da je nocoj na sporedu le prvi polčas, ne pa odločilna tekma," je previden dvoboj napovedal trener Aykut Kocaman.

Na preostalih treh tekmah stavnice v vlogo favorita postavljajo gostitelje. Chelsea bo skušal ponedeljkovo zmago v četrtfinalu FA-pokala nad Manchester Unitedom nadgraditi z uspehom proti ruskemu Rubinu iz Kazana. Tottenham gosti neugodni Basel, ki je v bojih na izločanje premagal ukrajinski Dnipro in bogati ruski Zenit. Tretji angleški predstavnik v tem tekmovanju Newcastle gostuje v Lizboni pri Benfici.

Četrtek ob 21.05:
FENERBAHČE - LAZIO (prenos na TVS 2/MMC)

CHELSEA - RUBIN KAZAN

TOTTENHAM - BASEL

BENFICA - NEWCASTLE

Povratne tekme bodo 11. aprila. Polfinale bo 25. aprila in 2. maja. Finale bo 15. maja v Amsterdamu.

Lazio gostuje v vročem Carigradu