Slovenke vodi Damir Rob. Foto: Aleš Fevžer
Slovenke vodi Damir Rob. Foto: Aleš Fevžer

Prenos tekme si boste lahko ogledali na TVS 2 in na MMC-ju. Slovenke, ki so prvo tekmo kvalifikacij proti Slovaški dobile s 3:1, bodo poskušale presenetiti favorizirane tekmice, osemkratne evropske in dvakratne svetovne prvakinje.

Rob: Nad Nemke s hladnimi glavami
"Lepo je dočakati velesilo Nemčijo z istim številom točk, in to na domačem igrišču. Tekme se je treba lotiti hladne glave in brez pretiranih emocij. To bo praznik ženskega nogometa v Sloveniji. Pred samimi kvalifikacijami sem si želel, da igramo proti Nemčiji, ta želja se mi je uresničila," pravi slovenski selektor Damir Rob.

Selektorka Nemčije Silvia Neid pa je na novinarski konferenci v Frankfurtu dejala, da pred tekmama s Slovenijo in Hrvaško (30. oktobra) ne bo eksperimentirala: "Najprej je treba vsako tekmo odigrati in jo dobiti. Tudi teh dveh se bomo lotile zelo zbrano. Priložnost bodo dobile tiste igralke, ki bodo na treningih pokazale največ." Poleg Slovenk in Nemk so v kvalifikacijski skupini še Irke, Hrvatice, Slovakinje in Rusinje. Svetovno prvenstvo leta 2015 bo v Kanadi.

Festivalni dnevi "Rada igram nogomet in ti?"
V Nemčiji je ženski nogomet že izredno razvit, v Sloveniji pa se v zadnjem obdobju vse več deklet odloča za treniranje. V ta namen Nogometna zveza Slovenije pred kvalifikacijskima tekmama organizira festivalne dneve s sloganom "Rada igram nogomet in ti?", s čimer želi NZS promovirati dekliški nogomet in ga približati čim večjemu številu deklet.

Koper, 26. 10. 2013; ŠRC Bonifika
10.30–12.30: Turnir za dekleta U13 za področje zahodne regije
13.00–15.00: Festivalni dan v okviru projekta "Rada igram nogomet, in ti?"
15.45: Kvalifikacijska tekma za SP: Slovenija - Nemčija

Velenje, 30. 10. 2013; Stadion ob Jezeru
11.00–14.00: Selekcijska tekma za uvrstitev na širši seznam reprezentance WU17
14.30–16.15: Festivalni dan v okviru projekta "Rada igram nogomet in ti?"
17.00: Kvalifikacijska tekma za SP: Slovenija - Irska