Navijači Hrvaške in Kosova v središču Skadra na dan tekme 6. oktobra. Foto: EPA
Navijači Hrvaške in Kosova v središču Skadra na dan tekme 6. oktobra. Foto: EPA

Hrvaški navijači so prejšnji mesec v Skadru, kjer je Hrvaška slavila z 0:6, skupaj z domačimi navijači skandirali "Ubij Srba". Sramotno skandiranje je bilo organizirano tako, da se je z dela tribun, na kateri so bili hrvaški navijači, slišalo "Ubij", nato pa so jim navijači Kosova odgovorili "Srba".

Fifa je Hrvatom zapretila, da bo naslednja kazen veliko hujša, če se bo v prihodnosti spet ponovilo kaj podobnega. Hkrati je odprla tudi disciplinski postopek proti kosovski nogometni zvezi.
Kot je znano, mora hrvaška reprezentanca zaradi prejšnjih incidentov njenih navijačev prvi dve domači tekmi v kvalifikacijah odigrati pred praznimi tribunami. Tako je bilo septembra proti Turčiji, tudi ob gostovanju Islandije 12. novembra pa bo zagrebški stadion Maksimir sameval.
Novi kazni tudi za Olimpijo in Maribor
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj pa je po 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izrekel novi denarni kazni za Olimpijo in Maribor. Njuni navijači so na tekmah proti Domžalam oziroma v Kidričevem prižigali pirotehnična sredstva. Zaradi predkaznovanosti bosta morala kluba odšteti po 800 evrov kazni. Olimpijini navijači so tako klub v sezoni stali že približno 10.000 evrov, mariborski pa so zakrivili za že skorajda 30.000 evrov kazni.