Milivoje Novakovič se je otresel Bordona in dosegel drugi gol za Köln. Foto: Reuters
Milivoje Novakovič se je otresel Bordona in dosegel drugi gol za Köln. Foto: Reuters
Zlatan Bajramović

Gostitelji, ki igrajo v 2. ligi, so v prvem polčasu povsem nadigrali ekipo iz Gelsenkirchna. V 34. minuti je Salvatore Gambino na desni strani premešal obrambo Schalkeja in podal v sredino, kjer je Dario Rodriguez poslal žogo v lastno mrežo. Dve minuti zatem je Aleksandar Mitreski našel Novakoviča, Marcelo Bordon slovenskega reprezentanta ni mogel ustaviti, vratar Frank Rost pa je nespretno posredoval. Po prvem golu Novakoviča v dresu Kölna je bilo na tribunah karnevalsko ozračje.

Schalke se je prebudil v drugem delu
V nadaljevanju so se gostje prebudili. Znižal je Peter Lövenkrands. V 69. minuti je Zlatan Bajramović namerno udaril Ricarda "Richija" Cabanasa in si prislužil rdeči karton. Kljub temu so modri še naprej napadali in po prostem strelu Lincolna je Rodriguez z glavo izenačil.

Broich in Chibi junaka v podaljšku
V podaljšku je imel Köln več moči. V 98. minuti je Cabanas sijajno zaposlil Thomasa Broicha, ki je s 14 metrov poskrbel za navdušenje 50.000 gledalcev. Le minuto pozneje je Novakovič v slogu Diega Maradone nanizal obrambo Schalkeja, podal žogo do Pekke Lagerbloma. Strel slednjega je s črte odbil Rodriguez. Piko na i je v 111. minuti postavil Adil Chibi.

Za drugo presenečenje je poskrbel Hannover, ki je v gosteh z 1:0 premagal Borussio iz Dortmunda. Tekmo je v 86. minuti odločil Vahid Hashemian.

2. krog:
KÖLN - Schalke * 4:2 (2:2)
Rodriguez 34./ag, Novakovič 36., Broich 98., Chibi 111.; Lövenkrands 55., Rodriguez 76. RK: Bajramović 69./Schalke
* - po podaljšku

Borussia (D) - HANNOVER 0:1 (0:0)
Hashemian 86. RK: Weidenfeller 49./Borussia Dortmund
WOLFSBURG - Freiburg 1:0 (0:0)
Hanke 69. RK: Diarra 23./Freiburg
BOCHUM - Karlsruhe 3:2 (2:1)
Babelsberg - STUTTGART 2:4 (0:1)
Saarbrücken - GREUTHER FÜRTH 0:2 (0:1)
Pirmasens - UNTERHACHING 0:3 (0:2)
Lübeck - BURGHAUSEN * 4:5 (0:0)
* - po streljanju 11-m