Milivoje Novakovič se je s soigralci veselil velikega uspeha. Foto: Reuters
Milivoje Novakovič se je s soigralci veselil velikega uspeha. Foto: Reuters
Nemanja Vučičević
Nemanjo Vučičevića so soigralci stuširali s pivom. Foto: Reuters

50.000 gledalcev je pripravilo fenomenalno vzdušje na Rhein Energie stadionu, saj sta ekipi v medsebojnem dvoboju odločali o napredovanju v Bundesligo. Gostitelji so začeli zelo napadalno. V 22. minuti je Ümit Özat s kota z desne strani podal v sredino, kjer je Roda Antar z glavo žogo s petih metrov zabil v mrežo. V 26. minuti je na sceno stopil priljubljeni "Novagol", kot slovenskega reprezentanta kličejo v Kölnu. Po podaji Thomasa Broicha je žogo z glavo poslal v mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.

"Nova" v vratnico, Antar v polno
V 49. minuti je Novakovič s 14 metrov zatresel vratnico. V 66. minuti je s podajo do Patricka Helmesa začel zmagovito akcijo. Helmes je z desne strani sijajno zaposlil Antarja, ki je s šestih metrov z volejem poskrbel za dokončno odločitev. Novakovič bo z 20 zadetki zelo verjetno najboljši strelec lige, Helmes je zadel trikrat manj. V 89. minuti je trener Christoph Daum Milivoja vzel z igre (vstopil je Matthias Scherz), gledalci pa so mu namenili stoječe ovacije.

Ogorčen boj za tretje mesto in za obstanek
Na lestvici druge nemške lige vodi Borussia iz Mönchengladbacha s 63 točkami pred Kölnom, ki ima tri točke manj. Oba kluba z dolgoletno tradicijo se vračata v elitno druščino. Na tretjem mestu je presenetljivo Hoffenheim (57 točk), dve točki zaostajata Mainz in Freiburg. Kaiserslautern, ki je bil pred desetimi leti nemški prvak, je pred izpadom v tretjo ligo. V zadnjem krogu bo gostil prav Köln in mora nujno zmagati.

A. G.