Nogometni klub Maribor se je pred iztekom prestopnega roka okrepil z Romunom Alexandrujem Cretujem. 25-letni vezist je podpisal pogodbo za tri leta. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometni klub Maribor se je pred iztekom prestopnega roka okrepil z Romunom Alexandrujem Cretujem. 25-letni vezist je podpisal pogodbo za tri leta. Foto: www.alesfevzer.com
Cretu ima pravico nastopa za nov klub od 16. februarja dalje. Foto: NZS

Prestop 25-letnega Romuna je precej začinil nogometno dogajanje pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije.

Maribor je v svoje vrste zvabil igralca večnega tekmeca Olimpije, ga tudi predstavil na novinarski konferenci in trdil, da je igralec po plačilu odkupne klavzule njihov član. Pri Olimpiji pa menijo, da so bili izigrani in da dokumenti niso veljavni, vrnili naj bi tudi že plačano odškodnino 100.000 evrov.

Cretu, ki v preteklih pol leta sicer ni dobil veliko priložnosti v dresu zmajev, si je že dalj časa želel drugam, dolgo so nadarjenega vezista opazovali pri Mariboru. A sta kluba pred časom sklenila dogovor, da si ne bosta jemala igralcev, prav tako je Cretu imel v svoji pogodbi z zmaji klavzulo, ki mu dovoljuje le odhod v tujino.

Pred dnevi pa je z Mariborom podpisal sodelovanje do leta 2021, kar bo po zapisniku z današnje 7. seje registracijske komisije NZS-ja očitno tudi obveljalo. Cretu ima pravico nastopa za nov klub od 16. februarja dalje, novim soigralcem pa se je pridružil v sredo na pripravah v Moravskih Toplicah.

Olimpija poslala uradno pritožbo
Pri Nogometnem klubu Olimpija so zgroženi nad odločitvijo NZS-ja, poslali pa so uradno pritožbo, saj menijo, da gre za dejanje, ki ima elemente kaznivega dejanja, so zapisali na klubski spletni strani. "Več kot očitno gre za prevaro agentov in, kot vse kaže, tudi Maribora. Tega mi je najbolj žal. Kluba sta partnerja, tako kot vseh deset klubov v prvoligaški konkurenci. Če se bodo take zadeve postale praksa, potem bo slovenski nogomet postal divji zahod. Nogometna zveza ima tu najpomembnejšo vlogo in mora biti ob največjih klubih zgled zakonitosti in transparentnosti," je ob tem dejal predsednik NK-ja Olimpija Milan Mandarić. Dodali so, da bodo v nadaljevanju prisiljeni sprožiti ustrezne kazenske in civilne postopke zoper spodaj navedene, ki želijo z goljufijo izsiliti neobstoječ prestop.


Kobiljar v Olimpiji
Okrepila se je tudi Olimpija. V svoje vrste je pripeljala nekdanjega mladega reprezentanta Bosne in Hercegovine Rijada Kobiljarja, poroča spletna stran kluba. 21-letni napadalni vezist je z Ljubljančani podpisal pogodbo za dve leti in pol.

Kobiljar je zadnja leta igral v domači ligi, kamor se je pred dvema letoma vrnil iz Združenih držav Amerike. Tam je z družino živel od otroštva in ima poleg bosanskega tudi državljanstvo ZDA. Nazadnje je kot posojen nogometaš mostarskega Zrinjskega igral za tamkajšnjega prvoligaša GOŠK Gabela. "Najprej bi se rad znova zahvalil predsedniku Milanu Mandariću in vsem drugim v klubu za zaupanje. Dal bom vse od sebe, da bom izpolnil vsa pričakovanja," je po podpisu pogodbe za spletno stran Olimpije povedal Kobiljar.

V torek prva tekma
Spomladanski del prvoligaškega tekmovanja se bo sicer začel v torek, ko bo v Ajdovščini zaostala tekma 18. kroga med Ankaranom Hrvatini in Aluminijem. Tekme 19. kroga pa bodo prihodnjo soboto in nedeljo, pari pa so Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj, Rudar Velenje - Domžale, Maribor - Aluminij, Krško - Gorica in Olimpija - Celje.