Veselje Celjanov po zadetku za vodstvo z 1:2. Drugi z desne je Sunny Omoregie, ki je streljal, žoga pa se je v mrežo odbila od noge Aleksandra Rajčevića. Foto: BoBo
Veselje Celjanov po zadetku za vodstvo z 1:2. Drugi z desne je Sunny Omoregie, ki je streljal, žoga pa se je v mrežo odbila od noge Aleksandra Rajčevića. Foto: BoBo
Luka Zahović
Luka Zahović je v 30. minuti dosegel svoj osmi zadetek v letošnjem državnem prvenstvu. Foto: BoBo
Ante Šimundža
Ante Šimundža je v 75. minuti moral na tribuno, potem ko ga je razburila odločitev, da je Zahović igral z roko. Foto: BoBo
Mitja Lotrič
Mitja Lotrič je v Kopru v 58. minuti povišal na 2:0. Foto: BoBo
Koper prekinil pozitiven niz Zavrča
Vrhovec in Šuler po tekmi Maribor - Celje
Rajčević v 65. minuti še enkrat v lastno mrežo
Simuliranje Vilerja - da ali ne?
Zahović v 30. minuti izenačil na 1:1
Avtogol Rajčevića za vodstvo Celja
Rudar in Olimpija brez golov

Srečanji Krka - Domžale in Kalcer Radomlje - Gorica bosta v nedeljo.
Tekmo v Ljudskem vrtu sta zaznamovala dva avtogola Aleksandra Rajčevića in sporna odločitev sodnika Damirja Skomine, ki je v 37. minuti pokazal drugi rumeni karton Mitji Vilerju zaradi domnevnega simuliranja (glej video desno!). Primorski branilec je padel ob Mislavu Oršiću in moral ob začudenju ter negodovanju zapustiti zelenico.
Zahović osmič v polno
Celjani so prvič povedli v 6. minuti po podaji Danijela Miškića z desne strani, v 30. je izenačil Luka Zahović s svojim osmim zadetkom v letošnji sezoni (v bližini vrat je bil na pravem mestu po podaji Vilerja z leve strani in neposrečenem strelu Dareta Vršiča), končni izid pa je Rajčević postavil v 65. minuti, ko ga je nesrečno zadela žoga po strelu Sunnyja Omoregieja z glavo. Nigerijcu je lepo podal Oršić.
Pred dvema mesecema je Celje pred domačimi gledalci na Areni Petrol prav tako ugnalo Maribor, tedaj s 3:1. Tudi takrat so vijoličasti že v prvem polčasu ostali z igralcem manj na zelenici, predčasno je moral pod prho Željko Filipović.
Celjani so zadnjič izgubili v 2. krogu, kar pomeni, da so neporaženi že 12 tekem, medtem ko so Mariborčani klonili prvič po šestih tekmah oziroma porazu v Domžalah (2:0) konec avgusta. V Ljudskem vrtu so vse tri točke tekmecem nazadnje prepustili aprila proti Rudarju.

Vratnica Vrhovca, izključitev Šimundže
Celjani so takoj pokazali, da bodo neugoden tekmec, že v šesti minuti je Blaž Vrhovec s prostega strela s 25 metrov zadel vratnico. V drugem polčasu so številčno oslabljeni gostitelji v uvodu izpeljali nekaj bolj ali manj nevarnih akcij, med drugim se je ena končala z malce premalo natančnim strelom Rajčevića z glavo, Agimu Ibraimiju pa je poskus obranil Matic Kotnik.

Vzdušje je bilo ob koncu vse bolj vroče, v 75. minuti je moral na tribuno še trener Ante Šimundža, ki ga je razburila odločitev, da je Zahović igral z roko. Zatem je Valon Ahmedi namučil domačega vratarja, kar pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi.

Priložnosti na obeh straneh
Po 21 medsebojnih prvenstvenih tekmah Rudarja in Olimpije se je prvič zgodilo, da gledalci niso videli zadetkov. Olimpija je bila malce boljši tekmec, a kljub temu še petič zapored ostala brez zmage na gostovanjih.

Do prve resne priložnosti so v 20. minuti prišli Velenjčani. Po podaji Maria Babića iz kota je z glavo streljal Elvedin Džinić, Aleksander Šeliga pa je dobro posredoval. V 48. minuti je z desne strani kazenskega prostora dobro meril Andraž Šporar, z obrambo pa je zadetek preprečil Matjaž Rozman. Pol ure pozneje so gostje zahtevali 11-metrovko po padcu Šporarja na robu kazenskega prostora, a je sodnik Davor Drečnik ocenil, da je šlo za simuliranje in ljubljanskega napadalca kaznoval z rumenim kartonom.

V zadnjih minutah so zapretili Miha Zajc (po prostem strelu je Rozman žogo odbil čez vrata), Kenan Bajrić (s strelom z glavo je za malo zgrešil cilj), Leon Črnčič (strel iz bližine je Šeliga obranil) in Senad Jahić (s prostega strela je meril premalo natančno), a se izid ni spremenil.

Cvek le ublažil poraz Zavrča
Koprčani so doma zmagali drugič zapored, medtem ko je Zavrč prekinil niz petih tekem neporaženosti. V tekmo so bolje vstopili gostje. Najprej je poskusil Dino Kresinger, a meril mimo vrat, v drugem nevarnem napadu pa je po strelu Jureta Matjašiča žogo pred golovo črto izbil Miha Gregorič. Rumeno-modri so vrnili s konkretnejšo mero in povedli. Po eni izmed visokih podaj v kazenski prostor se je v 15. minuti dobro znašel Uroš Delić, ki je z glavo dosegel svoj prvi gol v slovenski prvi ligi.

V 38. minuti bi kanarčki po podaji Domna Črnigoja in poskusu Anteja Mitrovića lahko dosegli še drugi zadetek, a se je izkazal Marko Ranilović. So pa povišali prednost v 58. minuti, ko je v protinapadu Ante Mitrović premešal obrambo Zavrča in podal žogo do osamljenega Mitje Lotriča, ki mu z vsega nekaj metrov ni bilo težko žoge poslati v prazno mrežo. Doris Kelenc je v nadaljevanju od daleč dvakrat streljal za las mimo vrat, v zadnjem napadu na tekmi pa je Lovro Cvek v gneči le dosegel častni zadetek za goste in postavil končni izid 2:1.

14. krog:
RUDAR - OLIMPIJA 0:0
950 gledalcev
Rudar: Rozman, Jahić, Knezović, Džinić, Klinar, Stjepanović , Plesec ( 74./Bolha), Črnčič, Kocić ( 66./Trifković), Babić ( 89./Saramati), Firer.
Olimpija: Šeliga, Bajrić, Mitrović, Delamea Mlinar , Jović, Kapun , Matić, Zajc ( 90./Đurković), Vukčević, Rodić ( 59./Burgič), Šporar .
Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


LUKA KOPER - ZAVRČ 2:1 (1:0)
300; Delić 15., Lotrič 58.; Cvek 94.
Luka Koper: Hasić, Ivetić , Halilović , Šme, Gregorič, Srečković, Delić, Štulac ( 71./Žibert), Črnigoj ( 74./Pučko), Lotrič ( 79./Štromajer), Mitrović.
Zavrč: Ranilović, Dedić ( 60./Kelenc ), Datković, Kristić, Sambolec, Šafarić , Matjašič ( 73./Antolek ), Jertec, Cvek, Polić ( 46./Dugolin), Kresinger.
Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


MARIBOR - CELJE 1:2 (1:1)
4.500; Zahović 30.; Rajčević 6./ag, Sunny 65.
RK : Viler 37./Maribor
Maribor: Handanović, Viler , Šuler, Rajčević, Stojanović ( 83./Sallalich), Filipović , Vršič ( 70./Mendy), Bohar ( 48./Mejač), Ibraimi , Tavares, Zahović.
Celje: Kotnik , Vidmajer, Žitko, Krajcer, Klemenčič ( 90./Jakolić), Miškić , Vrhovec, Verbič ( 69./Lovrečič), Oršić, Ahmedi ( 80./Đermanović), Omoregie.
Sodnik:
Damir Skomina (Koper)


Nedelja ob 15.00:
KRKA - DOMŽALE
Ob 17.00:
KALCER RADOMLJE - GORICA (v Domžalah)

Lestvica:
DOMŽALE            13  9 2 2  17:6  29
OLIMPIJA           13  7 5 1  25:8  26
MARIBOR            13  8 2 3  21:14 26
ZAVRČ              14  8 2 4  16:13 26
CELJE              14  6 6 2  19:8  24
LUKA KOPER         14  6 1 7  16:20 19
RUDAR VELENJE      14  4 3 7  13:16 15
GORICA             13  2 3 8  10:16  9
KRKA               13  2 2 9  11:26  8
KALCER RADOMLJE    13  1 2 10  8:29  5

Koper prekinil pozitiven niz Zavrča
Vrhovec in Šuler po tekmi Maribor - Celje
Rajčević v 65. minuti še enkrat v lastno mrežo
Simuliranje Vilerja - da ali ne?
Zahović v 30. minuti izenačil na 1:1
Avtogol Rajčevića za vodstvo Celja
Rudar in Olimpija brez golov