Emre Can bo kariero nadaljeval v rdečem dresu Liverpoola. Foto: EPA
Emre Can bo kariero nadaljeval v rdečem dresu Liverpoola. Foto: EPA
Seydou Keita
Seydou Keita bo prvič igral v Italiji. Foto: Reuters

Rdeči so se že dalj časa zanimali za Cana, pogovori med kluboma pa so trajali ves maj. Klub z Anfielda naj bi za nemškega reprezentanta do 21 let odštel približno 12 milijonov evrov. Can je kariero začel v rodnem Frankfurtu, kjer je bil najprej član Eintrachta. Za tem je štiri leta igral na Bavarskem pri münchenskem Bayernu, nemški prvak, pri katerem zaradi velike konkurence ni dobil dovolj priložnosti v prvem moštvu, pa ga je pred lansko sezono poslal v Leverkusen z možnostjo odkupa.

Ko bo prestop tudi uraden, kluba morata urediti še vso ustrezno dokumentacijo, bo to drugi poletni nakup Brendana Rodgersa, ki je vrnil Liverpool v Ligo prvakov in bil letos do zadnjega kroga v igri za naslov angleškega prvaka. Na Anfield je že prišel napadalec Rickie Lambert iz Southamptona, naslednji tarči angleškega velikana pa sta Sevilljin Alberton Moreno in Southamptonov Adam Lallana. Pri Bayerju bo zamenjava za Cana verjetno Hamburgov vezist Hakan Calhanoglu.

Keita novi član Rome, Alex Milana
Malijski vezist Seydou Keita, ki je nazadnje igral za Valencio, se po pretečeni pogodbi z 'netopirji' seli v Rim. Z Romo je podpisal enoletno pogodbo. Keita je najboljše igre prikazal pri Barceloni, kjer je igral štiri leta in osvojil dve Ligi prvakov. Pred tem je bil član Seville, kamor je prišel iz Francije (Marseille, Lorient, Lens), po Barci pa je eno leto igral na Kitajskem za Dalian Aerbin.

V Italijo se seli tudi Brazilec Alex. 31-letni osrednji branilec je zadnji dve leti igral za PSG. V Pariz se je po letošnji sezoni preselil David Luiz, tako da ni več mesta za Alexa, ki je pred tem igral še za Chelsea, PSV in Santos, 17-krat pa je oblekel tudi reprezentančni dres.

Senderos okrepil Aston Villo
Švicarski obrambni nogometaš Philippe Senderos je podpisal dveletno pogodbo z Aston Villo, so sporočili iz angleškega prvoligaša. 29-letni Senderos je pred svetovnim prvenstvom na zaključnih pripravah švicarske reprezentance, za katero je od leta 2005 na 52 tekmah dosegel pet zadetkov. Doslej je igral za domači Servette, nato med letoma 2004 in 20010 za Arsenal, ter bil najprej posojen Milanu in nato Evertonu. Od leta 2010 do 2014 je nastopal za Fulham, letos pa je zbral še pet tekem za Valencio.