Jan Oblak še čaka na pravo priložnost pri Atleticu. Foto: EPA
Jan Oblak še čaka na pravo priložnost pri Atleticu. Foto: EPA

Seznam so začeli oblikovati pri španskem športnem magazinu, ki pa je zaradi finančnih težav nehal izhajati leta 2011. Zdaj seznam četrto leto zapored izdaja spletna stran 101greatgoals, ki je simbolično z imenom dodala enega nogometaša.

Ob 21-letnem vratarju slovenske reprezentance in madridskega Atletica je zapisano, da je blestel v vratih Benfice, s katero je osvojil trojček naslovov, in bil najboljši vratar portugalskega prvenstva. Za 19-letnega napadalca Maribora pa piše, da se je izkazal v slovenskem prvenstvu z devetimi goli in v Ligi prvakov, ko je zadel za remi vijoličastih proti Sprotingu.

Poleg nadarjenih slovenskih mladeničev so na seznamu med drugimi tudi Paco Alcacer, Ross Barkley, Saido Berahino, Juan Bernat, Calum Chambers, Gerard Deulofeu, Julian Draxler, Munir El Haddadi, Alen Halilović, Pierre-Emile Hojbjerg, Mauro Icardi, Adnan Januzaj, Tin Jedvaj, Mateo Kovačić, Aymeric Laporte, ROmelu Lukaku, Lazar Marković, Marquingos, Divock Origi, Paul Pogba, Sandro Ramirez, Sergi Samper, Luke Shaw, Raheem Sterling, Denis Suarez, Raphael Varane, Enzo Zidane in Kourt Zouma.