Mark Clattenburg je  sodil obe lanski največji nogometni tekmi na svetu. Foto: Reuters
Mark Clattenburg je sodil obe lanski največji nogometni tekmi na svetu. Foto: Reuters

ja od Premier lige. Kariero bo nadaljeval v Savdski Arabiji.

Odločitev 41-letnega delivca pravice, ki je med drugim sodil tudi lani finale Lige prvakov in evropskega prvenstva, je sporočila sodniška organizacija, ki pripravlja in vadi sodnike za angleške lige (PGMOL).

"Markovi dosežki so številni, v lanski sezoni je med drugim sodil finale treh velikih tekmovanj - Lige prvakov, evropskega prvenstva in Pokala FA. Mark je nadarjen sodnik, veliko pomeni za angleški nogomet. Upamo, da je tudi vzor tistim, ki si želijo soditi že v mladih kategorijah," so zapisali pri sodniški organizaciji.

Decembra je Clattenburg razkril, da razmišlja o delu v bogati kitajski ligi: "Če se ponudi priložnost ... Zavezan sem še Premier ligi, toda moram dolgoročno gledati na kariero. Kako dolgo lahko sodim? V elitni angleški ligi sem 12 let, 12 čudovitih let," je dejal Clattenburg.
21. avgusta 2004 je pri 29 letih sodil prvič v Premier ligi na tekmi Everton - Crystal Palace. V Ligi prvakov je prvič sodil avgusta 2008.
Profesionalna liga v Savdski Arabiji je ena najmočnejših v Aziji. Klubi so se od leta 2009 trikrat prebili v finale azijske Lige prvakov. Al Hilal je leta 2014 izgubil proti Western Sydneyju. V ligi je pravilo, da morajo igrati predvsem domači igralci, vsak klub ima lahko le tri tujce in še enega igralca iz kakšne druge države v Aziji. Največji klubi imajo vsi stadione s kapaciteto več kot 60.000 gledalcev.