Nik Omladič je blestel na začetku letošnje sezone, ni pa jasno, kdaj bo znova zaigral za Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Nik Omladič je blestel na začetku letošnje sezone, ni pa jasno, kdaj bo znova zaigral za Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Andraž Šporar in Enis Đurković
Andraž Šporar in Enis Đurković sta v drugem polčasu potrdila zanesljivo zmago zeleno-belih. Foto: Aleš Fevžer
Aleksandar Radosavljević in Darko Karapetrović
Pomočnik Aleksandar Radosavljević in Darko Karapetrović sta lahko zelo zadovoljna s potekom letošnje sezone. Foto: Aleš Fevžer
Dejan Djuranović
Dejan Djuranović se zaveda, da Radomlje po vseh merilih spadajo v drugo ligo, zato je zanj še večji izziv, da odščipne kakšno točko favoritom. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija gladko prek Kalcerja

V sredo se je v Stožicah zbralo okoli 2.500 gledalcev, zeleno-beli pa so napolnili mrežo Radomelj (4:0). V kadru ni bilo najboljšega strelca Olimpije Omladiča. Mojster prostih strelov je v letošnji sezoni v Prvi ligi zadel že petkrat.

25-letni Omladič ni poškodovan, ampak nima urejenega statusa, čeprav ima do konca sezone 2014/15 veljavno pogodbo. Pogovori s športnim direktorjem Ačimovićem o podaljšanju pogodbe že dolgo potekajo. Dokler ne bo prišlo do ureditve statusa, ga ne bo v kadru, kar pa bi se lahko na naslednjih gostovanjih v Velenju in Novi Gorici močno poznalo.

Se Ačimović kmalu vrača na Dunaj?
Tudi prihodnost Ačimovića, ki ima pogodbo do 31. maja 2015, v Stožicah ni znana. Dolgoletni športni direktor dunajske Austrie Thomas Parits se bo po koncu letošnje sezone upokojil. Eden izmed glavnih kandidatov za izpraznjeno mesto je prav Ačimović, ki je bil ljubljenec občinstva na Dunaju. Med letoma 2007 in 2010 je odigral 101 ligaško tekmo in dosegel 30 golov. 24-kratni avstrijski prvaki se bodo 7. februarja 2015 na prijateljski tekmi na Dunaju pomerili z Olimpijo.

V igri tudi Scholl, Wohlfarth in Polster
Lista kandidatov za športnega direktorja pri Austrii je sicer zelo dolga. Legendarni vezist Bayerna Mehmet Scholl, nekdanji vratar Franz Wohlfahrt in sijajni napadalec Toni "Doppelpack" Polster so najbolj znana imena, ki krožijo po avstrijskih medijih.

Karapetrović zaprl usta številnim kritikom
Pred začetkom sezone so mnogi kritiki dejali, da Darko Karapetrović ne bo kos težki nalogi na klopi Olimpije. Ljubljančani igrajo zelo všečen nogomet, doživeli so le en poraz (v Novem mestu z 1:2) in s tekmo manj zaostajajo le štiri točke za Domžalčani, ki pa jim vse bolj pojenja sapa. V četrtfinalu slovenskega pokala se bosta ekipi srečali že naslednjo sredo, po prikazanem na zadnjih tekmah pa bo Olimpija v vlogi favorita.

"Po zelo dobri igri na derbiju v Mariboru je bilo zelo težko motivirati igralce za tekmo z Radomljami. Še enkrat so pokazali pravi značaj. V prvem polčasu nismo igrali dobro, lahko bi prejeli tudi kakšen gol. V nadaljevanju smo bili učinkoviti in se veselili zmage," je po gladki zmagi nad Radomljami povedal Karapetrović, ki je med letoma 2009 in 2012 igral za Radomlje v drugi in tretji ligi, treniral pa je tudi žensko ekipo Radomelj.

Djuranović jezen zaradi številnih napak
Radomlje ostajajo pri petih točkah in na dnu lestvice. Po presenetljivi zmagi v Kopru (1:2) in veliki točki proti Mariboru (0:0) so neizkušeni igralci znova popustili.

"Imeli smo nekaj priložnosti že v prvem polčasu, a nismo zadeli. Olimpija je v drugem polčasu izkoristila naše napake in zasluženo visoko zmagala. Tokrat smo delali veliko napak. Pri prvemu zadetku je igralec, ki je bil zadolžen za Rodića, stal štiri ali pet metrov od njega. Pri drugem golu imamo žogo v posesti, Vrhunc namesto podaje v protinapad preda žogo naravnost igralcem Olimpije, ki povišajo na 2:0. Po takem zaostanku se je težko pobrati proti kakovostni ekipi. Napake so se vrstile in dobili smo še dva zadetka," je poudaril trener Dejan Djuranović.

"Nihanja v igri si je najlažje razlagati s premajhno kilometrino na tej ravni. V Prvi ligi igramo proti objektivno močnejšim ekipam, odigrati moramo popolne tekme, popolnoma brez napak. Vsako napako naši nasprotniki hitro kaznujejo. Proti Krki, Kopru in Mariboru smo odigrali točno tako. Nasprotnikom nismo dovolili velikih priložnosti," je še dodal nekdanji vezist Izole, Olimpije, Gorice, Maribora in Domžal.

Olimpija gladko prek Kalcerja