Parižani se tretjič zapored veselijo zmage v ligaškem pokalu. V finalu francoskega pokala se bodo čez mesec dni srečali z Marseillom in imajo lepo priložnost za trojno krono. Foto: EPA
Parižani se tretjič zapored veselijo zmage v ligaškem pokalu. V finalu francoskega pokala se bodo čez mesec dni srečali z Marseillom in imajo lepo priložnost za trojno krono. Foto: EPA
Angel di Maria
Angel di Maria je odločil srečanje v St. Denisu. Foto: EPA

Francoski prvaki so se veselili šestega ligaškega pokala v sedmem finalu. To lovoriko so osvojili že tretjič zapored.

Parižani so povedli v 40. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Javier Pastore, žoga je zadela Ria Mavubaja, spremenila smer in končala v mreži.

Lille je izenačil na začetku drugega polčasa. Djibril Sidibe je sijajno izvedel prosti strel z 22 metrov, žoga je šla tik ob levi vratnici v mrežo. Živi zid Parižanov je bil slabo postavljen. V 70. minuti je Adrien Rabiot prejel drugi rumeni karton po prekršku nad Soufianejem Boufalom, a to ni pomagalo Lillu.
Le štiri minute zatem je Vincent Enyeama popolnoma po nepotrebnem zapustil vrata, kar je unovčil Angel di Maria. Preigral je vratarja Lilla in s 25 metrov brez težav zatresel mrežo. Zaključni pritisk Lilla z igralcem več ni obrodil sadov.
Blanc ostaja na klopi PSG-ja
Predsednik Nasser Al-Khelaifi je po finalu zatrdil, da bo Laurent Blanc, ki je na klopi PSG-ja od leta 2013, ostal trener tudi v naslednji sezoni, čeprav mu ponovno ni uspelo prebiti do polfinala Lige prvakov. "Pogodbo smo podaljšali za dve leti, kar pomeni, da bo ostal z nami tudi prihodnjo sezono," je dejal Al-Khelaifi.

Francoski ligaški pokal, finale, St. Denis:
PARIS SG - Lille 2:1 (1:0)
Pastore 40., di Maria 74.; Sidibe 49.
RK: Rabiot 70./Paris SG

Paris SG: Sirigu, Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Aurier, Matuidi, Rabiot, Pastore (79./David Luiz), di Maria (90./Cavani), Lucas Moura (75./Verratti), Ibrahimović.

Lille: Enyeama, Sidibe, Soumaoro, Basa, Corchia, Obbadi, Amadou, Mavuba (77./Lopes), Boufal, Eder, Amalfitano.

Sodnik: Ruddy Buquet