Manuel Pellegrini je sprejel velik izziv. Foto: EPA
Manuel Pellegrini je sprejel velik izziv. Foto: EPA

59-letni strateg bo zamenjal Italijana Roberta Mancinija, ki je klub zapustil dva kroga pred koncem sezone 2012/13. "Navdušen sem, da sem dobil tako vznemirljivo priložnost. Klub ima vizijo, tako na igrišču kot ob njem, in vesel sem, da bom lahko del tega," je poudaril Pellegrini, ki je imel številne ponudbe uglednih klubov.
Znan je tudi strokovni štab. Na mestu pomočnika ostaja Brian Kidd. Pomočnik Ruben Cousillas, trener vratarjev Xabier Mancisidor in trener za kondicijsko pripravo Jose Cabello se prav tako iz Malage selijo na stadion Etihad.

Pellegrini je zadnjih devet sezon deloval v Španiji. Najprej je sedel na klopi Villarreala (2004-09), kjer se je zares izkazal, nato pa je neuspešno vodil madridski Real (2009-10). Aprila je izjemno nesrečno izpadel iz četrtfinala Lige prvakov, Borussia iz Dortmunda je dva zadetka na povratni tekmi dosegla v sodnikovem podaljšku.
City v pretekli sezoni brez lovorike
Manchester City v pretekli sezoni ni izpolnil pričakovanj. V Premier ligi ni ubranil naslova, za rdečimi vragi je zaostal kar enajst točk. V Ligi prvakov so sinjemodri izpadli že v skupinskem delu tekmovanja, v finalu Pokala FA na Wembleyju pa je bil senzacionalno boljši Wigan z 1:0.