Ivan Cavaleiro in soigralci so do vrha napolnili mrežo Nemcev. Foto: EPA
Ivan Cavaleiro in soigralci so do vrha napolnili mrežo Nemcev. Foto: EPA
Marc Andre ter Stegen in Matthias Ginter
Marc Andre ter Stegen ni mogel preprečiti poloma. Foto: EPA

Že na začetku srečanja pred 10.000 gledalci na stadionu Andruv v Olomucu so bili Portugalci precej boljši, Nemce je reševal vratar Barcelone Marc Andre ter Stegen. Po četrt ure igre je kapetan Sergio Oliveira z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

V 25. minuti je Ivan Cavaleiro s peto lepo zaposlil Bernarda Silvo, ki je prodrl v kazenski prostor in zatresel mrežo. Osem minut zatem je Paulo Oliveira podaljšal žogo po podaji iz kota, Ricardo Pereira pa je z bližine povišal na 2:0. V sodnikovem dodatku prvega dela je Joao Mario preigral Christiana Güntherja in podal pred vrata, kjer je Cavaleiro z desnico zabil žogo pod prečko.

Takoj na začetku drugega dela nova hladna prha za Nemce. Joao Mario je zadel branilca Dominiqua Heintza, žoga je spremenila smer in končala za hrbtom ter Stegna. Končni izid je postavil Ricardo Horta v 71. minuti.

Nemci so tekmo končali le z deseterico. Leonardo Bittencourt je vstopil v 50. minuti, četrt ure pred koncem pa je prejel še drugi rumeni karton. Selektor Horst Hrubesch, junak evropskega prvenstva leta 1980 v Italiji, je lahko le zmajeval z glavo.

U-21, evropsko prvenstvo, polfinale:
PORTUGALSKA - NEMČIJA 5:0 (3:0)
Bernardo Silva 25., Ricardo Pereira 33., Cavaleiro 45., Joao Mario 46., Horta 71.

Portugalska: Sa, Ricardo Esgaio, Paulo Oliveira, Figueiredo, Guerreiro (64./Joao Cancelo), William Carvalho, Joao Mario, Sergio Oliveira, Bernardo Silva (50./Rafa), Ricardo Pereira, Cavaleiro (46./Horta).

Nemčija: ter Stegen, Korb (87./Klaus), Ginter, Heintz, Günter, Geis (46./Meyer), Kimmich, Can, Younes, Schulz (50./Bittencourt), Volland.

Sodnik: Anastasios Sidiropoulos (Grčija)




DANSKA - ŠVEDSKA 1:4 (0:2)
Bech 63.; Guidetti 23., Tibbling 26., Quaison 83., Hiljemark 96.

Danska: Busk Jensen, Scholz, A. Christensen, Vestergaard, Knudsen, Jönsson (57./L. Christensen), Thomsen, Höjbjerg, Bech (92./Fischer), Poulsen, Falk (65./Sisto).

Švedska: Carlgren, Lindelöf, Milošević, Helander, Augustinsson, Tibbling (72./Quaison), Hiljemark, Lewicki, Khalili, Kiese Thelin (93./Larsson), Guidetti (59./Ishak).

Sodnik: Sergej Karašev (Rusija)