Edin Džeko je bil neustavljiv za obrambo Milana. Foto: EPA
Edin Džeko je bil neustavljiv za obrambo Milana. Foto: EPA
Massimiliano Allegri in Mauro Tassotti
Trener Milana Massimiliano Allegri in njegov pomočnik Mauro Tassotti sta bila zelo jezna zaradi slabe igre v prvem delu. Foto: EPA
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić je načel mrežo Sao Paula. Foto: EPA

Angleži so začeli sijajno, že v 4. minuti je Jesus Navas z desne strani podal pred vrati, kjer je Stevan Jovetić podaljšal do Davida Silve, ki je z desnico iz bližine zatresel mrežo. V 19. minuti je Fernandinho podal do Micaha Richardsa, prvi strel je Marco Amelia odbil, Richards pa je nato zlahka povišal na 2:0. Le tri minute zatem je Aleksandar Kolarov po lepi akciji Jovetića z levico zatresel mrežo.

Po pol ure je Navas z desne strani podal pred vrata, kjer je Edin Džeko le še podstavil levico. Štiri minute pozneje se je napovedovala katastrofa za rdeče-črne. Po podaji Yaye Toureja je Džeko zaustavil žogo s prsmi in z levico zadel za 5:0.

Ob koncu prvega dela je zbranost izbrancev Manuela Pellegrinija popustila. V razmiku dveh minut je dvakrat zadel Stephan El Shaarawy. Dve minuti pred odmorom je po podaji Kevina Constanta na 5:3 znižal Andrea Petagna.

V drugem polčasu sta se postavi popolnoma premešali, ritem je popolnoma padel. El Shaarawy je zapravil priložnost za hat-trick, Alvaro Negredo pa je v 79. minuti z 22 metrov zadel prečko.

Bayern v drugem polčasu strl Brazilce
Na večerni tekmi so se Bavarci dolgo mučili s Sao Paulom. Že v prvem polčasu so imeli kar 70-odstotno posest žoge.
Pep Guardiola je na začetku drugega dela v igro poslal Maria Mandžukića, s katerim se v zadnjem mesecu nista najbolje razumela. Hrvat je v 55. minuti z desnico iz bližine zatresel mrežo po podaji Arjena Robbna. Štiri minute pred koncem je Xherdan Shaqiri z roba kazenskega prostora zadel vratnico, odbito žogo pa je Mitchell Weiser spravil v mrežo. Dve minuti pred koncem je Jerome Boateng v kazenskem prostoru od zadaj porinil Silvinha in sodnik Deniz Aytekin je pokazal na belo točko. Vratar Rogerio Ceni je pritekel in streljal premalo natančno, Manuel Neuer je žogo odbil v vratnico.

Audijev pokal, polfinale:
MANCHESTER CITY - MILAN 5:3 (5:3)
35.000; Silva 4., Richards 19., Kolarov 22., Džeko 32., 36.; El Shaarawy 37., 39., Petagna 43.

Man. City: Hart, Richards, Lescott, Javi Garcia, Kolarov, Fernandinho (46./Rodwell), Y. Toure, Jesus Navas (46./Nasri), Silva (63./Milner), Jovetić (46./Negredo), Džeko (63./Barry).

Milan: Amelia (36./Gabriel), Antonini, Zaccardo, Vergara (73./Cristante), Constant (65./Emanuelson), de Jong (74./Pacifico), Traore (46./Nocerino), Muntari (65./Poli), Boateng (79./Pinato), El Shaarawy (65./Boateng), Petagna (46./Niang).

Sodnik: Peter Sippel (München)


BAYERN - SAO PAULO 2:0 (0:0)
60.000; Mandžukić 55., Weiser 86.
Rogerio Ceni je v 88. minuti zapravil 11-m.

Bayern: Neuer, Rafinha (90./Schmitz), Dante (64./van Buyten), Javi Martinez (64./Boateng), Alaba (91./Höjbjerg), Schweinsteiger (64./Kirchoff), Lahm (72./Weiser), Kroos (67./Shaqiri), Robben (59./Müller), Ribery (78./Green), Pizarro (46./Mandžukić).

Sao Paulo: Rogerio Ceni, Douglas (69./Lucas Silva), Rafael Toloi (69./Lucas Farias), Paulo Miranda (13./Edson Silva), Reinaldo, Rodrigo Caio (56./Maicon), Wellington, Fabricio (64./Lucas Evangelista), Jadson (54./Ademilson), Osvaldo (46./Ganso), Aloisio (78./Silvinho).

Sodnik: Deniz Aytekin (Oberasbach)

Finale bo v četrtek ob 20.30.