Danny Welbeck je v 62. minuti izkoristil veliko napako Antonia Valencie. Lani poleti ga je Louis van Gaal prodal, zdaj pa bo tudi po zaslugi Welbecka ostal brez lovorike v prvi sezoni na klopi rdečih vragov. Foto: EPA
Danny Welbeck je v 62. minuti izkoristil veliko napako Antonia Valencie. Lani poleti ga je Louis van Gaal prodal, zdaj pa bo tudi po zaslugi Welbecka ostal brez lovorike v prvi sezoni na klopi rdečih vragov. Foto: EPA
Wayne Rooney
Wayne Rooney je na zadnjih osmih tekmah v Pokalu FA zadel osemkrat. Foto: EPA
Nacho Monreal
Nacho Monreal je poskrbel za vodstvo topničarjev. Foto: EPA

Topničarji, ki branijo naslov v pokalu FA, so na Old Traffordu zmagali prvič po 17. septembru 2006 (0:1) in so na dobri poti do rekordnega 12. naslova v tem tekmovanju.
Rooney hitro izenačil
Gostje so povedli v 25. minuti, ko je Mesut Özil na robu kazenskega prostora našel Alexa Oxlada Chamberlaina, ki se je sijajno otresel branilcev gostiteljev in podal do Nacha Monreala, ki je z leve strani z levico ob bližnji vratnici poslal žogo v mrežo. Rdeči vragi so hitro odgovorili, čez štiri minute je Angel di Maria z desne strani lepo podal pred vrata, kjer je Wayne Rooney z glavo matiral Wojciecha Szczesnyja.
Eden najbolj "sladkih" zadetkov Welbecka
Na začetku nadaljevanja sta pri gostiteljih vstopila Phil Jones in Michael Carrick. V 61. minuti je Antonio Valencia slabo podal proti vratarju Davidu de Gei, žogo je prestregel Danny Welbeck. Uspelo mu jo je spraviti mimo de Gee, nato pa je z desnico zatresel prazno mrežo. Napadalec je bil med letoma 2008 in 2014 član Manchester Uniteda, lani poleti pa je za 16 milijonov britanskih funtov prestopil k Arsenalu. Louis van Gaal se je odločil, da ima dovolj napadalcev.
Di Maria izgubil živce
Četrt ure pred koncem je Angel di Maria hotel izsiliti prekršek pred kazenskim prostorom, za teatralni padec mu je Michael Oliver pokazal rumeni karton. Argentinec je izgubil živce in po prerivanju prejel rdeči karton, saj je celo povlekel Oliverja za majico.
Odlično sojenje Oliverja
Mladi sodnik Oliver se je izkazal še tri minute pred koncem, ko ni nasedel teatralnemu padcu Adnana Januzaja v kazenskem prostoru. Takoj mu je pokazal rumeni karton in niti pomislil ni, da bi pokazal na belo točko.
V sodnikovem dodatku bi lahko Arsenal še povišal vodstvo, a je nevaren diagonalni strel Sancheza odlično obranil de Gea. Tudi pet minut dodatka ni prineslo spremembe in veliko slavje 9.000 navijačev Arsenala na Old Traffordu se je začelo.
"Vse od začetka tekme sem zahteval, da igramo v visokem ritmu. Igralci so zelo dobro izpolnili ta načrt. Welbeck je bil zelo srečen ob zadetku, zaslužil si je ta uspeh, saj je tokrat odigral odlično," je bil navdušen Wenger, ki je bil tarča številnih kritikov po porazu proti Monacu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov na stadionu Emirates (1:3).
Ugoden žreb za Arsenal
V polfinalu se bodo topničarji 18. ali 19. aprila na Wembleyju pomerili z zmagovalcem ponovljene tekme med Readingom in Bradfordom.

Pokal FA, četrtfinale:
Manchester United - ARSENAL 1:2 (1:1)
74.285; Rooney 29.; Monreal 25., Welbeck 61.
RK: di Maria 77./Manchester United

Manchester United: de Gea, Valencia, Smalling, Rojo (73./Januzaj), Shaw (46./Jones), Herrera (46./Carrick), Blind, di Maria, Fellaini, Young, Rooney.

Arsenal: Szczesny, Bellerin (66./Chambers), Mertesacker, Koscielny, Monreal, Oxlade-Chamberlain (51./Ramsey), Coquelin, Cazorla, Özil, Welbeck (74./Giroud), Sanchez.

Sodnik: Michael Oliver




Odigrano v soboto in nedeljo:
BRADFORD - READING 0:0

ASTON VILLA - West Bromwich 2:0 (0:0)
Delph 51., Sinclair 85.
RK: Grealish 92.; Yacob 80.

LIVERPOOL - BLACKBURN 0:0

Tekme, ki so se končale z remijem, bodo ponovljene. Menja se gostitelj.




Ponedeljek, 16. marca, ob 21.00:
READING - BRADFORD

Torek, 7. aprila, ob 20.45:
BLACKBURN - LIVERPOOL



Polfinale, London (Wembley), 18./19. aprila:
BRADFORD/READING - ARSENAL

ASTON VILLA - LIVERPOOL/BLACKBURN