Nogomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 23 glasov Ocenite to novico!
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo in njegovi odvetniki ne bodo mogli primera odpraviti z oznako lažna novica, saj je policija v Las Vegasu odprla preiskavo 9 let starega primera, saj v Nevadi spolni napadi ne zastarajo. Foto: Reuters
Domnevno posilstvo se naj bi zgodilo 13. junija 2009, ko je bil Ronaldo na počitnicah v ZDA. Šlo je za obdobje, ko je bil na izhodnih vratih Manchestra Uniteda in se je dogovarjal za prestop v Real Madrid, katerega član je postal 1. julija 2009. Foto: Reuters

Dodaj v

Policija v Las Vegasu odprla preiskavo o domnevnem posilstvu Ronalda

Ronaldo v nedeljo obtožbe označil kot "lažno novico"
2. oktober 2018 ob 10:35
Las Vegas - MMC RTV SLO, STA

Policija je potrdila, da je ponovno odprla preiskavo domnevnega posilstva nogometnega superzvezdnika Cristiana Ronalda, ki naj bi ga zagrešil pred devetimi leti v eni od hotelskih sob v Las Vegasu.

Portugalski reprezentant in član italijanskega Juventusa je obtožbe nekdanje manekenke v nedeljo označil za lažne novice. Zdaj 34-letna Američanka Kathryn Mayorga trdi, da jo je portugalski nogometaš poleti 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu.

Spiegel razkril dogodek po dolgi preiskavi
Nemški časnik Der Spiegel je po obsežni raziskavi v zadnji številki objavil dolg članek s podrobnostmi primera, ki temelji na dokumentih, ki potrjuje besede Američanke. Po pisanju Spiegla je leto dni po po dogodku prišlo do izvensodne poravnave, po kateri je Ronaldo prek davčne oaze izplačal Mayorgi 325 tisoč evrov v za molk, da zgodbe ne bi poslala v javnost.

Der Spiegel je o domnevnem posilstvu Cristiana Ronalda pisal že pred letom in pol, ko naj bi v uredništvo dokument o dogovoru, s katerim je Portugalec neimenovani Američanki plačal za molk, prinesel nerazkriti vir. A novinarji uglednega nemškega tednika so brskali dalje in Kathryn Mayorga prepričali, da je privolila v fotografiranje in razkritje svoje plati zgodbe.

Pred 9 leti policiji ni izdala identitete napadalca
Tik pred javno objavo članka je Mayorga z novim odvetnikom v Las Vegasu vložila zahtevo za obnovo primera, kar je policija zdaj tudi naredila in potrdila. "S septembrom 2018 je bil primer ponovno odprt in naši detektivi preiskujejo informacije, ki jih je posredovala žrtev. Gre za tekočo preiskavo, tako da ne bodo razkrite nadaljne podrobnosti," so zapisali pri policiji v Las Vegasu.

Policija, Spiegel in sama Mayorga so navedli, da je takratna manekenka dan po domnevnem posilstvu poklicala številko 911. Policija je izvedla vse zahtevane postopke kot jih zahteva postopanje z žrtvami spolnega napada, zdravstveni pregled je bil opravljen, vzroci pa so shranjeni. A ker "žrtev detektivom ni zaupala mesta incidenta in opisa osumljenca," poleti 2009 niso mogli nadaljevati policijske preiskave.

V Nevadi spolni napadi ne zastarajo
Vseeno Ronaldo in njegovi svetovalci ne morejo kar zavrniti primera z vzklikom "fake news", saj so v zvezni državi Nevada pred časom odpravili zastaranje kriminalnega pregona zaradi spolnega napada, kar pomeni, da se je primer s ponovnim odprtjem policijske preiskave pravzaprav šele začel.

Ko se je Spiegel pred objavo obrnil na Ronalda, so njegovi odvetniki zagrozili nemškemu tedniku s tožbo zaradi poročanja o "očitno nezakonitem" pisanju, ki predstavlja "verjetno eno najhujših kršitev osebnostnih pravic v zadnjih letih". A podobno so Ronaldovi odvetniki že aprila 2007 zagrozili Spieglu, tožbe pa ni bilo od nikjer.

Po odvetniškem odzivu se je sam Ronaldo ob primer obregnil v pogovoru na Instragram Live. "Želite se promovirati z mojim imenom. To je normalno. Želijo si biti slavni, s tem, da izrečejo moje ime. A vse to je del posla. Sem vesel človek in vse je dobro," je samozavestno zavrnil pisanje 33-letni Portugalec, eden najboljših nogometašev zadnjih 15 let na svetu.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 02.10.2018 ob 11:01
Sem zbrskal, katera je to.

el CARTEL
# 02.10.2018 ob 11:29
Policija, Spiegel in sama Mayorga so navedli, da je takratna manekenka dan po domnevnem posilstvu poklicala številko 911. Policija je izvedla vse zahtevane postopke kot jih zahteva postopanje z žrtvami spolnega napada. A ker "žrtev detektivom ni zaupala mesta incidenta in opisa osumljenca," poleti 2009 niso mogli nadaljevati policijske preiskave.

prijavi posilstvo, ne pove napadalca, čez eno leto dobi 325.000 $,
čez 9 let pa izda, ko jo je posilil.

res čudno. moram reči,d a je nenavadna reakcija ob posilstvu. verjetno zaradi "travm" ni mogla izdati ime že v prvem letu, nato zaradi pogodbe pa ne nadaljnih 9.
Fs
# 02.10.2018 ob 11:17
A ker "žrtev detektivom ni zaupala mesta incidenta in opisa osumljenca," poleti 2009 niso mogli nadaljevati policijske preiskave.

Po 10 letih ga je zagledala na televiziji in rekla to je on! Takrat je pa lastnoročno onemogočila policijsko preiskavo...
baekaesh
# 02.10.2018 ob 11:36
Pol ne bo mogu ob zaključku kariere skočiti še v MLS?
Bo Ibra še kar nekaj časa lahko haral tam...
rdečinavijač
# 02.10.2018 ob 10:49
A se kdaj zgodi "posilstvo" v nasprotni smeri? Da ženska spolno zlorabi moškega?
Je sploh že kdaj bil kak tak primer?
Kekec99
# 02.10.2018 ob 11:19
Ga nikoli nisem maral, vendar ne verjamem da je kriv.
el CARTEL
# 02.10.2018 ob 11:11
naj preiščejo,, dokler a priori ne verjamejo eni strani (ženski) je vse ok.

ronaldo si je sam kriv, ker je sploh nasedal takim lovačam. upam, da ga je izučilo. greš s c.ronaldom v sobo, kjer te "posili", kako tipično.
Janček
# 02.10.2018 ob 12:37
Ni treba kar nekaj nabijat na pamet, kakšna sponzoruša in lovača da je (bila) ta ženska. Je fakultetno izobražena in po končanem delu se je šla s prijateljico še malo zabavat, konec koncev to v LV počnejo praktično vsi. Poleg tega ni ona iskala tipa, ampak je do nje dokaj agresivno pristopil Ronaldo in kasneje celo družbo povabil v svoj apartma.

Pri prejšnjem članku na to temo sem objavil tudi linke, kako je vse skupaj potekalo po besedah obeh strani. Če je na začetku KM privolila v seks s CR, tega ne vemo, ampak ko ji je CR proti njeni volji vsilil analni odnos in se kljub večkratnem nestrinjanju ni hotel ustaviti dokler mu ni prišlo, je zadeva v večini civilizirnaih družb postala sum kaznivega dejanja z elementi spolnega nasilja.

Namesto, da tu modrujemo in se kot moški čutimo prizadete zaradi Ronalda, si raje priznajmo, da je to obsodbe vreden nasilen način ravnanja z ženskami, pa naj bo to dama ali po besedah nekaterih navadna "sponzoruša". Upam, da ga bo to izučilo in da posledice zanj ne bodo prehude, kaj lahko pa se zgodi, da bo moral odsedeti kakih 2-5 let. Zdaj se je spet odprl uradni postopek in brez posledic jo bo zelo težko odnesel, razen če bo KM spremenila svojo izjavo v prid Ronalda. Bomo videli.
Gravesen
# 02.10.2018 ob 11:17
rdečinavijač …. A se kdaj zgodi "posilstvo" v nasprotni smeri? Da ženska spolno zlorabi moškega?
Je sploh že kdaj bil kak tak primer?


Ni, nam moškim je v čast če smo posiljeni, s tem se celo pohvalimo...
Neue Ekspres
# 02.10.2018 ob 10:50
Lov na čarovnice..
Stokrat sem že napisal, da se kot družba vračamo v srednji vek...
Mike1825
# 02.10.2018 ob 13:44
Ja nč najboljš da mamo moški(predvsem tisti bogati) s sabo kr dokument s katerim oseba x soglaša in se strinja s spolnim odnosom z osebo y dne xyz med x-y uro. Greta do notarja se oba podpišeta potem pa akcija...
Paperino
# 02.10.2018 ob 12:01
odesnik # 02.10.2018 ob 11:47

Prosim, a mi razložiš razliko med da je ona veckrat vmes rekla naj neha in da je ona veckrat rekla ' stop , stop

Kaj vam ni jasno? Če razvajeni miljonarček razmišlja bolj s spodnjo glavo kakor z zgornjo je logično, da bo zašel v težave. Pa naj bo to Ronaldo, Messi, DiCaprio ali pa Biber. Ljudje moji, če bi kakor eni pravite "lovača" ali "sponzoruša" pristala, da ga Ronaldu vrže na roke, še ne pomeni, da ji ga ta lahko porine v usta, če sama tega noče in to tudi jasno izrazi.
Fleaa
# 02.10.2018 ob 11:45
tole bo pripeljalo tako daleč, da bodo še tiste ženske, ki trenutno so potešene postale nepotešene, ker si noben dec z nobeno češplco ne bo več upal spat, ker bo ob penetraciji takoj, vedno in povsod obtožen spolne zlorabe ne glede na to, kdo bo pobudnik odnosa... nepotešene češplce pa vemo, kam to pelje svet...
Ocelot
# 02.10.2018 ob 11:27
Hm ... tole bi znalo biti še zanimivo. Kakršenkoli je že razlog ženske, da je sedaj prišla ven z zgodbo, ima očitno nekaj adutov: skupne fotografije, prijava posilstva, obravnava v bolnišnici, izvensodna poravnava, ... Če bi dokumenti o slednji prišli v roke policije, se zna CR znajti v resnih težavah.
Paperino
# 02.10.2018 ob 15:20
Mačoti ali pa kar Ronaldo fani naj vam bo jasno to, da če prostitutki, ki ji plačaš za spolno uslugo prtisneš tiča v rit, kljub njenemu nasprotovanju je to posilstvo. Ker če ti ženska jasno pove kaj lahko in kaj ne, potem se tega drži. Če se ne, potem posegaš v njeno telo proti njeni volji. To je tako enostavno. To, ali je ona "lovača", ali si ga je želela, in sto drugih stvari, ki so se zgodile je irelavantno. Od trenutka, ko ga je prosila naj se ustavi in preneha s penetriranjem v rit je on s svojim početjem posegal v njeno telo proti njeni volji (in to dobesedno :D).
Ocelot
# 02.10.2018 ob 12:04
No, dokazi so, da sta bila tisti večer skupaj (fotografije), so priče, ki so potrdile, da sta skupaj odšla, ona pa je naslednji dan prijavila posilstvo in odšla v bolnišnico. To, da takrat ni povedala storilca, lahko pripišemo različnim vzrokom. Glede na to, da je kasneje dobila od CR lep znesek za molk, lahko molk pripišemo temu. Lahko ji rečete sponzoruša ali kaj podobnega, očitno pa se je med njima tisto noč zgodilo nekaj, kar je ona razumela kot posilstvo. In, ja, ženske so v preteklosti pogosto molčale o identiteti posiljevalca, to se je spremenilo šele pred kratkim s primeri Weinsteina in Cosbyja. Pa tudi tu je trajalo več let ali desetletij, da so okostnjaki prilezli na plano.
Kolikor sem razumel, ta gospa sedaj niti ne zahteva denarja od Ronalda, temveč je njegov pregon. V izdajo zgodbe v javnost pa jo je prepričal der Spiegel.
Po vsem zgoraj napisanemu sam ne mislim, da gre v tem primeru za zgolj primer groopyce, ki želi pridobiti 5 min slave in bajno bogastvo na račun zvezdnika. Sploh pa se to dogaja v ZDA, ki je trenutno močno pod vplivom gibanje "me too" in takšne zadeve zadnje čase jemljejo presneto resno. Menim, da Ronaldo kariere res ne bo končal v MSL :D
ennui
# 02.10.2018 ob 11:39
Ga nikoli nisem maral, vendar ne verjamem da je kriv.


Mislim. problem je, da je on že 2009 priznal da se mu je upirala svojim odvetnikom in so ti zapiski sedaj prišli v javnost.
ennui
# 02.10.2018 ob 11:38
Perez je moral vedet da bo počlo in se ga je preventivno znebil.
watwat
# 02.10.2018 ob 11:30
Utaje davkov in posilstva. Lifestyle of the rich and famous.
Janček
# 02.10.2018 ob 14:04
@ Binder Dandet

Po moje je čisto možno, da ji je na samem začetku vsiljivo dvoril, kot je zapisano v tekstu... potem pa se je ona čez čas omehčala, kupil ji je pijačo in so se vsi zabavali, kar se vidi tudi na fotografiji.

Mene pri Ronaldu in podobnih egocentrikih najbolj moti to, da tudi pri seksu sebe postavljajo v prvi plan, ne pa svoje ženske. Zrel moški ne bi nikoli zadovoljil samo sebe, na način ki ustreza samo njemu in morda celo na silo, tako da je ženska morala zraven fizično in psihično trpeti. Dober in pozoren ljubimec bi ravnal čisto drugače, ampak to je druga tema in tu je Ronaldo ravnal zelo nezrelo in egoistično, zato si takšno dejanje vsekakor zasluži obsodbo tudi z moške strani.
Skippy
# 02.10.2018 ob 12:17
Se pa strinjam s cartelom. Ronaldo si je do neke mere sam kriv, ker je imel spolne odnose s sponzorusami.

In kako veš, da je nekdo sponzoruša?

Te lazne prijave bi bilo treba nekako s strogimi kaznimi izkoreniniti.

Sistem je čisto narobe. Če te obtožijo na osnovi lažne prijave, dobiš 10 let. Če pa se ženska zlaže, pa jo opozorijo, da to ni lepo početi.
jakosol
# 02.10.2018 ob 12:14
Ne vemo, kaj se je takrat res dogajalo, vendar nekaj se je moralo. Zagotovo ni šlo le za nedolžen seks čez noč. Če je tu dogovor in velika vsota denarja za molk, potem je Ronaldo počel stvari, katere je hotel z izplačilom prekriti. Podobna zgodba kot s Trumpom in Stormy, plačal za molk.
Je pa seveda tukaj tudi vprašanje, zakaj se ženske oglasijo šele po toliko letih. Očitno prej, ko so dobivale velike denarje, niso bile tako prizadete. Ko pa denarja zmanjka, pa zopet iščejo priložnost za zaslužek.
odesnik
# 02.10.2018 ob 11:47
Enmui

Ronaldo je dejal nekaj v smislu, da je slo za rough sex in da je ona veckrat vmes rekla naj neha. Ampak, ce stvar vzames iz konteksta potem lahko res izpade, da je ona veckrat rekla ' stop , stop " on pa jo je vseeno zverinsko posilol. Seveda temu ni bilo tako.

Denar sveta vladar.
Gravesen
# 02.10.2018 ob 11:15
To so vse nastavljene aferice, ki hočejo prikriti, da je Ronaldo v resnici gay!...
rampage
# 02.10.2018 ob 13:17
Ali je CR poslil to deklico, ne vem. Upam, da se bo to na sodišču izkazala resnica in da bo tudi deklica imela dobrega odvetnika/tožilca. In če jo je CR res poslili, naj gre sedet.

Kaj pa če ta lepa deklica laže in obtožuje Ronalda najgrše oblike zlorabe, zgolj da bi dobila odškodnino? Upam, da se strinjaš, da mora v tem primeru ona sedet.

Če se Ronaldu ne dokaže krivde bi deklica morala it sedet, saj mu je povzročila ogromno škode.

Ampak seveda ne bo šla sedet...Ker ženske so uboge, moški pa pač barabe ane.
odesnik
# 02.10.2018 ob 13:12
Rudes

Jp, policija je ze takrat vedela o tej zadevi. Ce bi slo za zverinsko posilstvo, bi ga seveda ze takrat tozili in obsodili. Pri tako hudi zadevi in takih obtozbah ne pomaga noben denar.

Verjetnost, da bo Ronaldo obsojen je 0.1%, za vecino komentatorjev pa je kar avtomatsko kriv, ker je tako rekla ena zenska. Ce je res kriv, naj gre dosmrtno v zapor. Ampak sklepati po eni plati zgodbe je malce smesno. Meni je malce tragikomicno, da zdaj ona spet zeli ubistvu denar, ne pa zapora za posiljevalca. Ampak cez nekaj casa, ko bodo na mizi vsi dokazi bomo lahko sele vedeli ali je kriv ali ne.
JozaTuzni
# 02.10.2018 ob 12:59
Dolg članek na Der Spiegel te ne pusti ravnodušnega. Ravno obratno. Upam, da ga pravično kaznujejo, če se izkaže da je kriv.
Furiosa
# 02.10.2018 ob 12:39
Če ti ženska med seksom reče, da ustavi ali nehaj, ker ji v določenem položaju ne paše ali jo boli, in te ne vrže s sebe, ne pomeni, da jo posiljuješ.

Pa saj nisi resen. In kako naj ženska fizično močnejšega moškega "vrže s sebe"? Če ti druga oseba reče, da z nečim prenehaj in kljub temu s tem nadaljuješ, to ni sex ampak posilstvo in tako zadeve opredeljuje tudi zakon. Ob takšni mentaliteti me pa sploh več ne čudi tolikšno opravičevanje posiljevalcev ker očitno večina tudi sama ni nedolžna.
el CARTEL
# 02.10.2018 ob 11:13

rdečinavijač
# 02.10.2018 ob 10:49
Prijavi neprimerno vsebino
A se kdaj zgodi "posilstvo" v nasprotni smeri? Da ženska spolno zlorabi moškega?
Je sploh že kdaj bil kak tak primer?


v bistvu bi morali kriminalizirati lovače, ki gredo s slavnimi v sobo.
neodvisno od tega naj se preverja, če je bila ali ni bila posiljena, ampak naj vrne ves denar, jasno naj se da do znanja da odškodnina lovačam ne pripada (saj jim je to glavni motiv)

in dati neko simbolično kazen, recimo javno delo za vse lovače.
potem pa poglejmo, koliko jih še bo (ko ne bo materialnih koristi za to)
Bondjanez
# 02.10.2018 ob 15:16
Glede na minuse je ocitno posilstvo OK. Se posebej analno. Clinton bi itak rekel ,da to ni sex. Ane ??
osmi_potnik
# 02.10.2018 ob 13:42
Tudi če je bilo "posilstvo" (pa ni bilo), do pregona ne bi smelo priti, ker se je pogodila izvensodno. Ne rečem, da želi kazenski pregon en teden kasneje, mesec ali leto, ali tri leta kasneje... po devetih letih pa je edina možnost, da je zmanjkalo denarja in travme so prišle nazaj na plano :) zelo plehko.
odesnik
# 02.10.2018 ob 13:40
Oliva

Torej po tvoje, ce bi se zgodilo brutalno posilstvo bi policija roke dvignila in nebi iskala krivca? Ce bi ga iskali bi ga hitro nasli, ampak ga niso iskali.

Naj preberem clanek? Jaz se o stvareh o katerem pisem pozanimam in sem prebral cel dokument der spiegla, ki ima veliko stevilo strani.

In isti der spiegel pise, DA RONALDO VZTRAJA, DA JE SLO ZA SEX V KATEREGA STA OBA PRIVOLILA. To pise casopis, ki hoce potunkati Ronalda, nekateri pa pisete, da je Ronaldo priznal posilstvo?!

Btw oliva, velikokrat sem ze bral tvoje vpise na mmc. Vcasih sem se strinjal, vcasih ne, je pa dejstvo, da si skoraj vedno pisala v prid feminizma. Nimam nic proti, a logicno je, da je potem moski avtomatsko kriv.
oliva
# 02.10.2018 ob 13:22
Aja, štekam, tle je v igrii fenovstvo Ronalda.
Avtomatično ni kriv, pa če je sto izsledkov.
Pol je pa itak vseen, če kej piše al pa ne. :)
igorico
# 02.10.2018 ob 13:10
Zagovarjanje, relativizacija in toleriranje posilstva, ki jo izkazujejo nekateri posamezniki v svojih komentarjih, je žalostno - da ne rečem ogabno - početje. Takšni komentarji povedo več o komentatorju kot o članku.

Ali je CR poslil to deklico, ne vem. Upam, da se bo to na sodišču izkazala resnica in da bo tudi deklica imela dobrega odvetnika/tožilca. In če jo je CR res poslili, naj gre sedet.

Ničelna toleranca do te najgrše oblike zlorabe je edina sprejemljiva oblika drže ob takšnih novicah.
oliva
# 02.10.2018 ob 13:06
"Kako lahko čez 9 let dokažejo, da jo je posilil?"

Tako da uporabijo stare, a TEDAJ SVEŽE izsledke preiskave.

Iz članka:
"Policija, Spiegel in sama Mayorga so navedli, da je takratna manekenka dan po domnevnem posilstvu poklicala številko 911. Policija je izvedla vse zahtevane postopke kot jih zahteva postopanje z žrtvami spolnega napada, zdravstveni pregled je bil opravljen, vzroci pa so shranjeni. ..."
gyore92
# 02.10.2018 ob 12:48
Ma,ce je sprejela denar za molk, nima zdej kaj jokat, sovrazim take, ko tocno vidis, da se gre samo za denar.
Isto je bilo z Trumpom pa tisto pornoigralko, no samo, da ni slo za posilstvo, ampak vseeno dobila je denar za molk.
odesnik
# 02.10.2018 ob 12:42
Janček

Brez zamere, ampak po slikah sodeč ni Ronaldo ravno agresivno pristopil do nje. Dobro ti si prebral njeno zgodbo in ji v celoti verjameš, ni panike. Ampak to ne pomeni, da je vse kar je rekla res.
Paperino
# 02.10.2018 ob 12:23
Iščete vse možne izgovore za oprati ime razvajenega miljonarčka. Vsi so krivi samo Ronaldo ne. Nekdo mu je izgleda prijel tiča in ga vtikal "lovači" v rit, kljub temu, da je ona jasno temu nasprotovala. Zdaj, ali je kriv tisti, ki mu je prijel tiča, ali pa logično "lovača", ker je večkrat rekla nehaj namesto stop. Predstavljajte si na njenem mestu svojo punco, mamo, hči, ..... morda boste kaj drugače razmišljali. Ali pa še drugače, če mi ponudiš jabolko in se je razveselim, ponujene hruške pa ne želim mi jo ne vsiljuj.
Furiosa
# 02.10.2018 ob 12:03
@Fleaa

nepotešene češplce pa vemo, kam to pelje svet...

A bejž no, kam pa da to svet vodi? Kolikor je razvidno iz zgodovine glavne probleme povzročajo nepotešeni moški, od strelskih pohodov do posilstev in umorov, pa za info, večina moških itak ne zna potešiti ženske, tako da res ne bi bilo neke velike razlike.

Pa to kako konstantno uporabljaš besedo "češplca" za ženske, tudi veliko pove.

@odresenik

Seveda temu ni bilo tako.

Kako je pa bilo? V bistvu se izjava žrtve in prva izjava Ronalda skoraj v celoti prekrivata.
nim
# 02.10.2018 ob 11:00
A ker "žrtev detektivom ni zaupala mesta incidenta in opisa osumljenca," poleti 2009 niso mogli nadaljevati policijske preiskave.

Jst sm že čist zbegan...
Furiosa
# 02.10.2018 ob 19:03
@odesnik

Ze tu ne morem verjeti zgodbe

Kaj ti verjameš ali ne je povsem irelevantno. Pomembni so dokazi in ti so naslednji. Ronaldo, ki je bil prisoten v sobi je povedal:

"Večkrat je rekla ne in stop. Rekla je, da noče, vendar se je naredila dostopno. .....Ampak še naprej je ponavljala "ne". Ne delaj tega. Nisem kot druge. Potem sem se opravičil."

Zakon v Nevadi pravi takole:

Kaznivo dejanje posilstva, ki je v Nevadi opredeljeno kot spolni napad, opredeljuje kot nezakonit spolni odnos z nekom proti njegovi/njeni volji ali z nekom, ki ni sposoben dati privoljenja ali razumeti kaj se dogaja.

Ne vem kaj tukaj ni jasno?????

Potem je sla prostovoljno do njegove sobe in se prostovoljno znebila oblek.... Sicer dobro posilstvo se lahko zgodi seveda, ampak potemtakem je treba storilca preganjati, ne pa vzeti nekaj denarja in biti tiho.

V kopalke se je preoblekla ker je imela namen iti v jacuzzi, v spalnico je bila porinjena...Izplačilo denarja za molk je potrdilo ne ovržba Ronaldove krivde.

Potem najbolje, da gremo vsi v zapor, veliko zensk se dere med sexom take in drugacne stvari.

Če ženska jasno reče NE, vi pa vseeno nadaljujete, potem spadate v zapor, da. Dejstvo je, da se takšno siljenje v spolne odnose pogosto dogaja, vendar redko prijavi, če bi se dosledno preganjalo, bi bili zapori polni tovrstnih moških, ampak ker živimo v družbi, kjer se ženskih meja in besed ne jemlje resno, posiljevalcem ni hudega.
Wasabi
# 02.10.2018 ob 17:50
Policija v Las Vegasu odprla preiskavo o domnevnem posilstvu Ronalda

Bogi revček, kdo ga je posilil?;)
Furiosa
# 02.10.2018 ob 15:10
@odresenik

Najbolj zanimivo je, da bi ga nekatere feministke meni nic tebi nic strpale v zapor na podlagu enega clanka,

Najbolj zanimivo je to, da smo očitno feministke edine tukaj, ki verjamemo Ronaldu, ki je rekel:

"Večkrat je rekla ne in stop. Rekla je, da noče, vendar se je naredila dostopno." In nadalje. " Ampak še naprej je ponavljala "ne". Ne delaj tega. nisem kot druge. Potem sem se opravičil."
odesnik
# 02.10.2018 ob 14:50
Najbolj zanimivo je, da bi ga nekatere feministke meni nic tebi nic strpale v zapor na podlagu enega clanka, kateri vsebuje veliko nepreverljivih informacij in povdarja samo zgodbo ene strani. Tocno zato mi feminizem smrdi.

Podobno se je dogajalo z Bryantom, Bradyom, pa lani z De Geo,.. kmalu bomo ocitno prisli do spoznanja, da je vsak drugi sportnik sexual predator.
Churchill W.
# 02.10.2018 ob 14:27
Ce bi slo za zverinsko posilstvo, bi ga seveda ze takrat tozili in obsodili.

Se pravi, za nekatere je govora o posilstvu samo takrat, ko je ženska brutalno pretepena, po možnosti zvezana in mogoče na koncu še umorjena. Vse ostalo pa je kaj?

Mogoče za nekatere novost.....ženska lahko prijavi posilstvo če jo mož prisili v spolni odnos medtem ko ona reče : “ ne danes, me boli glava.”

V ZDA te zadeve jemljejo zelo resno. In “ne” dejansko pomeni NE!
Pametnjakovičem pa svetujem....ne hodite v ZDA prepričani, da vam bo pa vsaka dala. Če lahko doma otipavate vsako, in se ne zmenite za njeno neodobravanje, ali pa celo kljub “ne” nadaljujete ker ste ravno začeli in vam manjka samo še nekaj sekund.....tam boste kaj hitro pristali za 4 stenami, kjer vaš “ne” ne bo uslišan.
ennui
# 02.10.2018 ob 13:32
Nekateri komentatorji bi se morali resno zamisliti nad svojo percepcijo sveta. Ronaldo je po svojem priznanju opisal posilstvo. In pika. Irelevantno je vse ostalo.

Ta ženska bo skoraj zagotovo izgubila tudi denar, ki ga je takrat dobila za molk (kar veliko pove), tukaj gre za kazenski postopek in ne "keš".
odesnik
# 02.10.2018 ob 13:22
Oliva o cem govoris? Kaksen dnk? Potem je lahko vsak sex posilstvo, ce bodo oni gledali samo dnk?!
rampage
# 02.10.2018 ob 13:10
Ona vsa zaljubljena, kar topi se, on pa to izkoristi.
Ona bi nežno, ženski tretma, on pa hotel rit. Normalno da se (ona) ne strinja (si je drugače predstavljala lepotca).


Not sure if serious....
dark sun
# 02.10.2018 ob 13:01
Ko gre za "vsakdanje" komentarje iger, podelitve nagrad ipd., je po mnenju ca. polovice uporabnikov imenovani jokica, peder, narcisek, zoprnež,...

Zdaj, ko je v igri posilstvo, pa je v 90% komentarjev "kriva" ona, ki je torej pohlepna lovača.

Fascinira me moška solidarnost - prav zares.
Janček
# 02.10.2018 ob 12:49
@ odesnik

Evo odesnik, samo zate, da boš vedel zakaj sem napisal "do nje dokaj agresivno pristopil Ronaldo". Glede slik pa lahko rečemo, da so se potem vsi skupaj zabavali, kasneje pa odšli še v njegov apartma.

After work, Mayorga’s friend Jordan proposed the two meet up at Rain. While in the VIP area, Mayorga says “[Ronaldo] just came up to me ... grabbed my arm, and he was like: ‘You! Come with me!’” Mayorga notes that she found that behavior “strange.” She says Ronaldo laughed off her hesitance to join Ronaldo and his friends elsewhere in the club, but eventually he convinced her to let him buy her a drink.

Vir: https://deadspin.com/woman-who-accused-cristiano-ronaldo-of-rape-tells-her-f-1829397179
Kazalo