Veselje Pomurk po odločilnem zadetku. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Pomurk po odločilnem zadetku. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometašice Pomurja še upajo na Ligo prvakinj

Po visoki zmagi slovenskih prvakinj v prvi tekmi so bile estonske prvakinje precej trši oreh. Slovenke so bile v vlogi favoritinj in po novi zmagi bi se lahko uresničile napovedi, da bodo v boju z romunskimi prvakinjami v nedeljo same odločale o prvem mestu v tej skupni, ki pelje v prestižno Ligo prvakinj.

Po hudi napaki obrambe Pomurk je hitra Anastasia Morkovkina v 8. minuti pritekla sama pred vratarko Liljano Gardijan in zadela za vodstvo. Monika Conjar je zatem dvakrat poskušala z glavo, a brez uspeha. Izid se ni spremenil niti po silovitem strelu Biljane Vrabić.

V drugem polčasu so igralke Pomurja pritiskale, izenačenje je viselo v zraku, domače pa so po tekočem traku zapravljale priložnosti. Najnevarnejša Estonka Morkovkina je zapravila še dve lepi priložnosti za 0:2.

Ko je že kazalo, da se Pomurje poslavlja od Lige prvakinj, pa je v 85. minuti prišlo do izenačenja. Po prodoru Špele Kolbl je Danka Podovac zadela zgornji kot vrat. Le dve minut zatem je po veliki gneči v kazenskem prostoru za pomembno zmago poskrbela Tjaša Tibaut.

Na drugi tekmi drugega kroga te skupine je v Beltincih Olimpia Cluj s 6:1 ugnala ekipo Ekonomist Nikšič.

KVALIFIKACIJE, skupina 5, 1. krog:
TELEING POMURJE - EKONOMIST NIKŠIĆ 4:0 (2:0)

OLIMPIA CLUJ
- PÄRNU 4:0 (2:0)

2. krog:
PÄRNU - TELEING POMURJE 1:2 (1:0)
Morkovkina 8.; Podovac 84., Tibaut 87.

OLIMPIA CLUJ - EKONOMIST NIKŠIĆ 6:1 (4:0)

V nadaljnje tekmovanje se uvrsti le zmagovalec skupine.

Nogometašice Pomurja še upajo na Ligo prvakinj