Reprezentanca do 21 let bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo začela v juniju. Foto: Ervin Čurlič
Reprezentanca do 21 let bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo začela v juniju. Foto: Ervin Čurlič
Primož Gliha
Primož Gliha tokrat ni mogel računati kar na pet nogometašev. Foto: Ervin Čurlič

Izbranci Primoža Glihe bodo v ponedeljek v Celju igrali še eno prijateljsko tekmo, ob 15.00 jim bodo nasproti stali Makedonci.

Svatok kronal premoč Ukrajine
Ukrajina je začela odločno. V 3. minuti se je ponudila lepa priložnost Denisu Bezborodku, ki je streljal z leve strani, vendar se je z lepo obrambo izkazal Gregor Zabret. Slovenski vratar je bil znova v središču pozornosti že tri minute pozneje, ko je obranil strel Andreja Blizničenka, ki je lep prodor kronal s poskusom z roba kazenskega prostora.

Slovenci so se nato le zbrali in sredi prvega polčasa pritisnili proti ukrajinskem golu. V 34. minuti so Ukrajinci povedli, Svatok je podstavil nogo po predložku s prostega strela. V končnici prvega polčasa je v obetaven protinapad krenil Leo Štulac, vendar se je akcija končala s prekrškom nad ukrajinskim vratarjem.

Požeg Vancaš najbližje izenačenju
Slovenija se je v nadaljevanju tekme predstavila v precej boljši luči in izvajala pritisk na obrambno vrsto Ukrajincev. Igro je osvežil predvsem Gregor Bajde, ki je na začetku drugega dela zamenjal Žigo Kastrevca. Domači reprezentanci se je prva izrazita priložnost ponudila v 65. minuti, ko je Domen Črnigoj lepo našel v kazenskem prostoru Rudija Požega Vancaša. Nogometaš Domžal je spretno sprejel žogo in sprožil proti vratom, a je Georgij Bučan z atraktivno parado odbil žogo v kot.

Četrt ure pred koncem se je Dmitro Hljobas znašel sam pred Zabretom, a za las zgrešil cilj. Še lepša priložnost za izenačenje se je ponudila Bajdetu, ki je krenil na odbitek po močnem prostem strelu Lea Ejupa, vendar iz neposredne bližine meril visoko prek vrat. V sodnikovem podaljšku se je z izjemnim udarcem izkazal še Hljobas, ki je postavil končni izid.

Prijateljska tekma (U-21), Koper:
SLOVENIJA - UKRAJINA 0:2 (0:1)
500; Svatok 34., Khljobas 92.

Slovenija: Zabret, Črnigoj, Ejup, Gorenc Stankovič, Balkovec, Kastrevec (46./Bajde), Štulac (73./Lotrič), Kapun (73./Ožbolt), Hotič (85./ Krefl), Zajc (58./Vancaš Požeg), Bajrič.