Manuel Friedrich je šest let igral v obrambi Bayerja iz Leverkusna. Foto: EPA
Manuel Friedrich je šest let igral v obrambi Bayerja iz Leverkusna. Foto: EPA

Trener Jürgen Klopp ga zelo ceni še iz skupnih časov v Mainzu, 34-letni Friedrich v letošnji sezoni ni našel kluba, zato je treniral pri tretjeligašu Rot-Weiss Oberhausnu.
"Manuel ima pravi karakter za našo ekipo. Na treningih bom videl, če je dovolj pripravljen. Ima veliko izkušenj z igranjem v Bundesligi," je pojasnil "Kloppo". Friedrich je na 247 tekmah v Bundesligi (Mainz in Bayer Leverkusen) dosegel 15 zadetkov.

Kloppu sta v ožji obrambi ostala le še Mats Hummels in Sokratis Papastathopoulos, saj je Subotić s strganimi kolenskimi vezmi že končal sezono. Mladinca Koray Günter in Marian Sarr še nista na ravni Bundeslige.

Bo Weidenfeller branil na Wembleyju?
Precej bolj vesel je bil vratar rumeno-črnih Roman Weidenfeller, ki ga je nemški selektor Joachim Löw končno vpoklical v izbrano vrsto. Številni strokovnjaki so se čudili, da Löw ni nikoli računal na 33-letnega čuvaja mreže Borussie, ki je bil zelo zaslužen za dva zaporedna naslova nemških prvakov, lani pa se je s soigralci prebil v finale Lige prvakov.

"Izpolnile so se mi sanje. Hočem uživati v tem trenutku, to je češnja na torti moji karieri," je poudaril Weidenfeller, ki v petek ne bo branil na San Siru. Proti Italiji bo v nemškem golu stal Manuel Neuer. V torek bodo Nemci gostovali na Wembleyju proti Angliji, trener vratarjev "elfa" Andreas Köpke pa je poudaril, da bi lahko Weidenfeller na tej prijateljski tekmi začel v vratih. Nemci imajo zares veliko odličnih vratarjev, kandidati za pot na svetovno prvenstvo v Brazilijo so tudi Rene Adler, Marc-Andre ter Stegen in Ron-Robert Zieler.