Samir Handanović je zadnja leta najboljši vratar Serie A, ali bo tudi v naslednji sezoni branil za Inter, pa še ni znano. Foto: Reuters
Samir Handanović je zadnja leta najboljši vratar Serie A, ali bo tudi v naslednji sezoni branil za Inter, pa še ni znano. Foto: Reuters

Novico je potrdil Handanovićev agent Federico Pastorello: "Stvari so se spremenile. Prekinili smo pogajanja o podaljšanju pogodbe, morda jih bomo nadaljevali septembra, če ne bodo prišle pomembne ponudbe."

Vse pogodbe, ki so v pisarno Interja prišle do zdaj, niso bile finančno dovolj močne. Slovenski reprezentančni vratar ima pogodbo s klubom iz Milana do junija 2016. Če je ne bo podaljšal in bo ostal pri Interju, bo konec naslednje sezone prost igralec, tako da bo lahko klub zapustil brez odškodnine.

Inter se je v sredo okrepil z Joaom Mirando. 30-letni brazilski branilec je podpisal triletno pogodbo, Atletico Madrid pa bo dobil 15 milijonov evrov odškodnine. Inter želi Atleticu "speljati" še Maria Suareza. Dodajmo, da je prodaja Josipa Iličića v Bologno odvisna od tega, ali bo Fiorentina uspela še za eno leto sposoditi si Mohameda Salaha oziroma ga celo kupiti.

Pred enim mesecem je italijanski časnik Corriere dello Sport poročal, da se je z vodstvom Interja dogovoril o podaljšanju pogodbe do leta 2019 (plača bi znašala slabe tri milijone evrov na leto), a to očitno ni res. V zadnjem času je bilo sicer veliko ugibanj, da bo Handanović poleti utegnil prestopiti v Romo oziroma celo v Manchester United.