Lionel Messi je z najstrožje kazni odločil tekmo v Londonu. Foto: Reuters
Lionel Messi je z najstrožje kazni odločil tekmo v Londonu. Foto: Reuters
Anas Sharbini
Anas Sharbini je poskrbel za vodstvo Hrvatov. Foto: EPA
Neymar
Neymar je bil nerešljiva uganka za obrambo Turčije. Foto: EPA

Izbranci Gerarda Martina so po pričakovanji imeli veliko več priložnosti. Razmerje v strelih na vrata je bilo 13:2, v okvir vrat pa 9:1. Hrvati se bodo v nedeljo v kvalifikacijah za EP 2016 na San Siru srečali z Italijo, zato so dobili priložnost mlajši igralci.
Sharbini šokiral Argentince
Hrvati so zelo dobro začeli srečanje, povedli so v 11. minuti. Mateo Kovačić je na levi strani kazenskega prostora lepo zaposlil Anasa Sharbinija, ki je z diagonalnim strelom po tleh zatresel mrežo. V nadaljevanju prvega dela so Lionel Messi, Angel di Maria in Sergio Agüero kar tekmovali, kdo bo zapravil več priložnosti.
Preobrat na začetku drugega polčasa
Na začetku nadaljevanja je izenačil Cristian Ansaldi, ki je streljal z 20 metrov, žoga pa je zadela Agüera in spremenila smer. Končni izid je postavil Messi v 57. minuti z bele točke, potem ko je vratar Lovre Kalinić v kazenskem prostoru podrl Agüera. Pet minut zatem je vstopil Carlos Tevez, ki je v 70. minuti meril mimo vrat. Deset minut pred koncem je Messi s sedmih metrov stresel še okvir vrat.
Šov Neymarja v Carigradu
Brazilci so zanesljivo zmagali v Carigradu (0:4). Že v prvem polčasu so se izkazali in napolnili mrežo Turčije. Povedli so v 19. minuti, ko je Fernandinho našel Neymarja, ki si je žogo zaustavil na prsih in nato matiral Volkana Demirela. Štiri minute zatem je Semih Kaya zatresel lastno mrežo. Tik pred odmorom je po akciji Neymarja do strela prišel Willian, ki je povišal na 0:3. Končni izid je postavil razigrani Neymar po uri igre.
Brazilci po polomu na domačem svetovnem prvenstvu, ko so z v polfinalu z 1:7 izgubili proti poznejšim prvakom Nemcem, še ne poznajo poraza, saj so jeseni premagali Kolumbijo, Ekvador, Argentino, Japonsko in zdaj še Turčijo, na nobeni tekmi pa niso prejeli niti zadetka.
Vasiljev zagotovil zmago Estoniji
Estonija, ki je izbrance Srečka Katanca premagala pred mesecem dni z 1:0, je na gostovanju premagala Norvežane (0:1). Edini zadetek je v 24. minuti dosegel stari znanec slovenskih zelenic Konstantin Vasiljev.

Prijateljske tekme:
TURČIJA - BRAZILIJA 0:4 (0:3)
Neymar 20., 60., Kaya 24./ag, Willian 44.

NORVEŠKA - ESTONIJA 0:1 (0:1)
Vasiljev 24.

NIZOZEMSKA - MEHIKA 2:3 (0:1)
Sneijder 49., Blind 74.; Vela 8., 62., Hernandez 69.

BELGIJA - ISLANDIJA 3:1 (1:1)
Lombaerts 11., Origi 62., Lukaku 73.; Finnbogason 13.

ARGENTINA - HRVAŠKA 2:1 (0:1)
Ansaldi 49., Messi 57./11-m; Sharbini 11.

Argentina: Romero, Zabaleta, Fazio, Vergini, Ansaldi (77./J. Silva), Banega (71./Pereyra), Mascherano, Perez, Messi, di Maria (77./Lamela), Agüero (62./Tevez).

Hrvaška: Kalinić (89./Vargić), Leovac, Lešković (84./Mitrović), Jedvaj, Vrsaljko, Badelj, Antolić, Kovačić (46./Halilović), Sharbini (65./Jajalo), Milić (71./Tomečak), Čop (84./Rog).

Sodnik: Andre Marriner (Anglija)