Prva liga
Marko Nikolić
Milan Mandarić je pripeljal Marka Nikolića pred začetkom spomladanskega dela prvenstva. Na klopi Olimpije ni doživel poraza. Foto: BoBo
VIDEO
Nikolić brez poraza zapuš...
VIDEO
Novinarska konferenca Man...

Dodaj v

Epilog Nikolićeve neprimerne opazke: slovo od Olimpije

Eleke bo počival najmanj tri do štiri tedne
18. april 2016 ob 11:37,
zadnji poseg: 18. april 2016 ob 16:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Marko Nikolić ni več trener nogometašev Olimpije. Odnesla ga je rasistična opazka o Blessingu Elekeju. Vsaj do konca tedna bo treninge vodil njegov pomočnik Radoje Smiljanić.

"To ni ena mojih najsrečnejših novinarskih konferenc. Ob 10.00 sem imel sestanek z Markom Nikolićem in sporazumno smo se odločili, da odstopi z mesta trenerja. Odločitev ni bila lahka, toda kot predsednik oziroma klub nismo imeli veliko možnosti, da bi drugače ravnali ob tej napaki, ki se ne tolerira. Marko je dober trener, dober človek, a je naredil veliko napako, kar je plačal s prekinitvijo pogodbe," je na izredni novinarski konferenci povedal predsednik Olimpije Milan Mandarić.

"Kot predsednik sem kriv in odgovoren za vse"
"Že ob prihodu v Ljubljano sem rekel, da mora biti Olimpija tako v Sloveniji kot v Evropi vrhunski klub in vzor drugim. Tudi to je eden izmed razlogov, zakaj smo sprejeli to odločitev. Prepričan sem, da igralcev te težave ne bodo preveč zmedle in bodo na naslednjih šestih tekmah osvojili naslov prvaka. Nimam razloga, da ne bi verjel v to. Normalno, da sem jaz na frontni črti. Jaz sem kriv in odgovoren za vse, kot predsednik moram to sprejeti," je dodal Mandarić.

Nikolića je v četrtek disciplinski sodnik nogometne zveze zaradi rasistične opazke napadalcu Ljubljančanov Blessingu Elekeju kaznoval s sedmimi tekmami prepovedi vodenja, kar pomeni, da Srb do konca sezone ne bi smel več sedeti na klopi Olimpije.

Iz Anglije so klicali, ali je spremenil način vodenja
"Nogometna zveza je zelo profesionalna. Normalno je, da kaznujejo klub. Najprej sem bil malo razburjen in nisem želel takoj sprejeti svoje odločitve. Potem sem dojel, da je to res velik prekršek. Že konec tedna sem se nato odločil, a sem želel zadevo vseeno prespati, zato smo sporočili javnosti, da bomo naše nadaljnje korake oznanili na začetku tega tedna. Živimo v majhnem svetu. Iz Anglije, kjer sem postavljal in odstavljal trenerje, so me klicali, ali sem spremenil svoj način vodenja. Vsaka moja odločitev je vezana na to, da je najboljša za klub. Nihče ni večji od kluba. Potreboval sem malo časa, odločitev ni bila lahka. Marko je vrhunski trener in v redu človek. Ušlo mu je, a je to velika napaka, ki je ne smemo dopuščati," je pojasnil mož, ki se ga je na Otoku oprijel vzdevek Mr. Fixit, potem ko je v zadnjih 15 letih pred propadom rešil tri tradicionalne angleške klube (Portsmouth, Leicester City in Sheffield Wednesday).

Stojić ne bo trener
Vršilec dolžnosti glavnega trenerja bo pomočnik Smiljanić, ki je že na tekmi z Domžalami vodil zeleno-bele. "Ni v načrtu, da bi vodenje treningov prevzel športni direktor Ranko Stojić," je Mandarić zavrnil špekulacije o tem, da bi bil trener lahko kar Stojić. Tudi Miroslav Radović (v ljubljansko ekipo ga je sredi sezone pripeljal Nikolić), za katerega se je ugibalo, da odhaja skupaj s trenerjem, ostaja v moštvu. "Zelo ga cenim kot človeka in nogometaša. Rekel je, da je najpomembnejša osredotočenost na konec sezone. Tu je, da pomaga."

"Tudi ko bom jaz odšel, bo moral klub naprej"
Kako bo vse skupaj vplivalo na ekipo? "Imel sem sestanek s petimi, šestimi najbolj izkušenimi igralci. Vsi cenijo Marka, a to je zdaj preteklost. Moja dolžnost je, da jih razbremenim bremena, da bodo sproščeni in osredotočeni na konec sezone. Ni jim bilo lahko v zadnjih dneh. Lepo sem jim vse pojasnil. Strinjali so se, da je to dobro za klub. Seveda jim je žal za Marka, a gremo naprej. Nekega dne tudi mene ne bo več v klubu, morda junija, morda septembra, a bo moral klub naprej brez mene. Klub mora gledati pozitivno naprej."

Eleke, ki ima natrgano zadnjo stegensko mišico, bo po najbolj optimističnih napovedih okreval od tri do štiri tedne. Ker se prvenstvo konča 22. maja, je vprašanje, ali bo v tej sezoni še igral.

T. O., M. R.
Prijavi napako
Komentarji
Črnibog
# 18.04.2016 ob 11:52
Stari bo odreagiral, ker je pritisk od zunaj (UEFA) ogromen. Če ne veste o čem govorim, si vzamite čas in glejte kako uro al pa dve Eurosport in vam bo kmalu jasno.
Je pa zanimivo, ta ista organizacija, ki se tako zelo bori proti rasizmu, navidezno seveda, izkorišča Afriko in tudi ostale celine za svoje mafijske posle, kjer se pod njenim okriljem obračajo miljardni znenski, organizacija in njene strukture pa so tako hudo gnile kot slovenska politika.
sportivko
# 18.04.2016 ob 11:40
In novi trener bo: Pušnik? Stojanovič? Prašnikar?

Ali pa bo popoldne naslov v vseh medijih: Jurčič novi trener Olimpije!
šurda
# 18.04.2016 ob 11:54
Najboljša izbira bi bil Krunoslav Jurčić, če bo Nikolić
res odpuščen !
Si predstavljate kakšen inperativ bi imel Jurćič,da osvoji
naslov z NK: Olimpijo po tem, kar je doživel v Mariboru !
anetri
# 18.04.2016 ob 11:39
Komedija
Primus Rochwald
# 18.04.2016 ob 12:03
namreč Jurčić je Hrvat, klub pa srbski, tako da je tu mislim, da vse jasno

A je s teboj vse v redu? Vročina?

Klub je slovenski, Mandarič pa je glede na svoj CV in denar, ki si ga je zaslužil legalno - svetovljan; enako za Jurčića. Pa kakšne pišete nekateri lol? V biznisu ni nacij, sicer pa nič čudnega - da smo tam kjer smo s takšnim razmišljanjem.
KlGr
# 18.04.2016 ob 14:29
Juk, a si tudi takrat pizdil, ko je imel Jurćić konference v srbskem jeziku?
Dvojna merila pa to, no od tebe smo jih itak navajeni.
shearer alan
# 18.04.2016 ob 14:29
najbolj so mi hecni ljudje ki pravijo da je prisel v klub sam pokrast...mimogrede tip ima tok denarja da nas vse kupi to je prvic...kot drugic je v takih letih da niti ne ve koliko casa bo se ziv..mislim da je krepko cez 70 let star...zakaj ne bi uzival nekje na morju in skal vsak dan na plazi koktejl?..zato ker ima rad nogomet in hoce tud nekaj narest v sloveniji...tako kot pececnik..pa smo vidli sama polena pod noge...tretjic pa nekateri res ne znate niti malo razmisljat...v kakem kontekstu pa je povedal stavek da se lahko zgodi da gre junija...ali avgusta...da vam jst razlozim...v smislu da ni nobeden vecji od kluba tudi on ne! zato pa je izjemen poslovnez in je uspel v angleskem nogometu..da ne govorim da je pravi gospod v primerjavi z zdrahovicem..kljub njegovi izjemni karieri za slovenske razmere
KlGr
# 18.04.2016 ob 13:45
Hahah stepovsek, a Čmaribor je pa urejeno okolje? Pijan športni direktor, njegova marionetka na klopi, penzionist Novaković, nov trener vsake 3 mesece, meso in ribe, afera Volaš, afera Ibraimi, afera Jurčić?

Hahahahha, ti pa me nasmeješ.
zamudnik
# 18.04.2016 ob 11:54
V čast UEFI bodo za novega trenerja izžrebali enega temnopoltega iz azilnega doma.
Pjanc
# 18.04.2016 ob 14:15
Gospod Mandarić je pokazal, da je gospod!
Pjanc
# 18.04.2016 ob 11:45
Pritisk UEFE je prevelik...
robnin9
# 18.04.2016 ob 14:26
Mandarić je velik gospod proti primitivcu ZZ. Uvidel je, da bo z napako težko funkcionirati naprej in povlekel potezo, ki boli. Za razliko ZZ, ki sporoča razloge, ki jim nobeden ne verjame. S tem, da pri njem ne gre za 1kratno napako temveč način delovanja (zmerjanje, poniževanje,...).
Lemniskata
# 18.04.2016 ob 11:53
Mandarič je jezen na Stojiča, ker ga je nategnil s menjavo Pušnik-Nikolič, poleg tega si je prvioščil velik fiasko z Lazovičem, ki sedaj na tribunah kadi cigarete. Če bo res Stojič trener, potem lahko Mariboru čestitamo za naslov prvaka.
Nikec3
# 18.04.2016 ob 16:02
Čestitke Olimpiji iz Maribora. Upam da bo kdaj vodstvo pri nas imelo enako poguma pri ZZ-ju
igorico
# 18.04.2016 ob 13:47
Zna biti, da bo OLI PRED derbijem za MB. Nic zato. A zelo verjetno pa bo PO derbiju OLI spet spredaj. To, kdo bo PO derbiju spredaj - to bo odlocilo prvenstvo.
symreb
# 18.04.2016 ob 13:39
Pero aroma, vsi smo vedeli takoj po incidentu, da se zna zgoditi, da bo Nikolić odletel. Nič posebnega nisi zato, ker si to najavil, se je govorilo o temu na vseh nogometno povezanih forumih.

Raje povej, kje so vsi tisti FK Rad igralci, ki si jih napovedoval na začetku sezone. Pomoje bi nam kar sedel en centre forward.
KlGr
# 18.04.2016 ob 14:09
Upam, da Zdraho gleda, kako se izpelje konferenca na visjem nivoju od gostilniskega.
Ladu
# 18.04.2016 ob 14:28
@šurda
Hhahah. Ja točno prav imaš, si me spomnil ja, da Zaho je tudi kremšniti pisal v njegovem jeziku ... No, čigav njegov pa naj si vsak razlaga po svoje, hahahha.
Je pa Mandarić res velik gospod. Večina bi rekla, da loči med slabimi in dobrimi nogometaši, Mandarić je rekel med dobrimi in boljšimi, se pravi tu je veliko spoštovanje iz njegove strani do vseh športnikov. Bravo, tega pa danes ne slišiš pogosto. Nasploh vse njegove izjave zelo spoštljive in na visokem nivoju ...
sLoVaN
# 18.04.2016 ob 16:19
Mandarić deluje zelo živčno...

PA še kaj, bolj ste živčni vi s komentiranjem...
symreb
# 18.04.2016 ob 13:44
@stepovsek
Zahović ma še hujšo krizo od kar ne sme bit več pijan.
samy joe
# 18.04.2016 ob 12:49
Ne vem kaj jih je motil Pušnik.
verbatim989
# 18.04.2016 ob 12:36
Kek pride...
Lemniskata
# 18.04.2016 ob 12:00
Tudi jaz si želim Jurčiča, čeprav pomojem njegov sistem v Olimpijo ne bo pasal. Olimpija nima nobenega napadalca razen Radoviča, ki pa s svojim trebuhom v Jurčičevem hitrem sistemu nima kaj iskati. Če bo Jurčič res prišel, gre Radovič takoj na klop, v to sem prepričan. Ima pa Olimpija precej smole, zgodbo z Lazovičem je zakuhal Stojić, Eleke in Vidmar sta zaradi poškodbe/bolezni ven do konca sezone, Radovič ni fizično pripravljen edina okrepitev, ki je kolikor toliko na nivoju, je Wobay. Tako da kdorkoli bo novi trener, ga čaka zelo težka naloga.
shadyman
# 18.04.2016 ob 15:20
A Eleke to poškodbo vleče še od proslavljanja gola?
Fs
# 18.04.2016 ob 13:24
Tudi Novaković je zavohal kri

Verjetno ima tiste dneve v mesecu. Ribe je zavohal?
notananon
# 18.04.2016 ob 11:50
Sicer pa samo Jurčića ne, ker on je dejansko sposoben.
symreb
# 18.04.2016 ob 14:18
Nič ni nakazal, da bo zapustil klub. Če pa ti misliš, da je prišel v klub, da pobere un 1 miljon zaslužka pa tudi okej.
nogax
# 18.04.2016 ob 12:47
Dajte Krunoslava Jurčića, da zmažemo toteke s še večjim veseljem! Forza ZMAJI!
Primus Rochwald
# 18.04.2016 ob 12:04
PS: Upam na Jurčića in 'proste roke' pri izbiri team-a.
Toldo
# 18.04.2016 ob 20:40
wisan - strinjam se da razen nkmb niste nikoli imeli nič, vsaj ne nekaj za kar bi jaz slišal, pa še nk mb je zgodba od včeraj. Mi smo pa po 2. strani imeli vse, košarko, rokomet, hokej, odbojko... Je pa res, da nam je prvo propadla nk olimpija, ker je bila po jugo-ligi pač slo liga evidenten skok na slabše, ki nobenega kaj dost ni zanimala in se je denar raje preusmeril na evropske projekte. In to našo nezainteresiranost za slo ligo ste vi iz globoke sence v ozadju izkoristili in zdaj se napihujete, kot da ste naredili ne vem kaj.
E24
# 18.04.2016 ob 14:38
To ni bil rasizem.
Biti sposoben razlikovati barve ne more takoj pomeniti, da je oseba rasist.
Rasist postaneš takrat, ko na podlagi barve ljudi različno obravnavaš. Nikolić pa zna čisto vsakemu reči "idiot".
juk
# 18.04.2016 ob 14:06
To da ga novinarji sprašujejo v tujem jeziku je sramota. Je pa Mandarič en velik gospod.
Juninho8Slo
# 18.04.2016 ob 14:03
@pero aroma

Ti bom še enkrat napisal,katere igral je HOTEL pripeljati,ne katere JE pripeljal.
Juninho8Slo
# 18.04.2016 ob 13:58
@pero aroma

Ti,ko zase praviš,da imaš,insajderske informacije glede Olimpiji,pa napiši katere 3igralce je hotel pripeljati Ačimovič v Olimpijo,naloga,ki ne bo pretežka zate.
Preprost2
# 18.04.2016 ob 13:57
Če bi Jurčić postal trener, to bi bila šele komedija, še večja pa Pušnik.
šurda
# 18.04.2016 ob 13:41
pero aroma
Kako pa kaj v NK: Mariboru ?, so se strasti že pomirile ?

NK: Olimpija bo že prebrodila to manjšo KRIZO, važno
je da je še vedno točkovno pred NK: Mariborom In edino
to šteje !
Bivši uporabnik
# 18.04.2016 ob 13:13
Pero Aroma
Manjka samo še to da obupa Mandarić in poleti pospravi pisarno


In potem se zbudiš iz mokrih sanj.
Mandarić je šele prišel in še rokave ni pošteno zavihal. To sezono še ni bil planiran naskok na državni naslov in so njegova pričakovanja več kot preveč izpolnjena. Kiks je bil storjen le na mestu trenerja, ostalo se ni dalo vnaprej predvideti.
Vse te težavice se da zelo hitro urediti.
komunjara
# 18.04.2016 ob 12:55
prej kot trenerja rabi olimpija napadalca....
Olorin
# 18.04.2016 ob 14:57
Flasa23, Ljubljancani so narod, lol?
dolinc
# 18.04.2016 ob 14:56
Ma lepo ponižno prosite, g. Pušnika, če bi bil morda pripravljen prit nazaj in to je to.
luxmundi
# 18.04.2016 ob 13:16
@ soleti,

Pušnik si je sam skopal jamo z nekaj neumnimi porazi jeseni. Mi ga je pa osebno žal, in sedaj se je pokazalo, da bi najbrž storili bolje, če bi z njim vztrajali. Je pa res še nekaj - Olimpiji bi bilo spomladi vseeno precej lažje, če bi bodisi pripeljali Lazovića, oziroma, če bi imeli manj smole s poškodbami (najprej Wobay, nato Vidmar, sedaj Eleke). Kakšne grozne sreče res nimajo.
Tako pa bo za naslov precej težko, čeprav tudi Maribor deluje po sistemu toplo - hladno in ni seveda še nič odločenega. Če katera izmed ekip zmaga v Stožicah, bo ta ekipa tudi prvak.
šurda
# 18.04.2016 ob 12:25
dante123
Še letos se bo zgodilo oboje !
No saj bomo videli ob 14:00 kaj in kako bo ! Gremo NK.
Olimpija iz Ljubljane ! Sam NIKOLI nisem žaljiv do
NK. Maribor, ker pač držijo Slovenski nogomet v Evropi !
Le v Slovenskem prvenstvu se iskreno veselim vsakega
VE uspeha NK: Maribor !
jacknicholson
# 18.04.2016 ob 11:43
OK Nikolić ni ravnal prav, ko je žalil Elekej, a mislim, da je že dobil dovolj strogo kazen.
Bivši uporabnik
# 18.04.2016 ob 19:56
ali pa še huje nogometaša s cigareto med tekmo? Ne pozabi da ima Lazović še vedno pogodbo z Olimpijo in je uradno še vedno njen član seveda pa nima dovoljenja za igranje, zaradi sposobnosti Stojića
Kakšen zgled pa so dobili mladi obiskovalci v Domžalah ko so videli Lazovića kako kadi .In to naj bi bil športnik?


A si ti kdaj slišal za privatno življenje in da lahko počneš kar te je volja.
Ti bom povedal primer Dejana Savićevića, ko je še igral za Milan.
Ko so direktorja Milana vprašali, če ga moti, da Dejan kadi in pije izven igralskega časa, je enostavno podgovorill, da je to njegovo privatno življenje. Povedal je, da dokler bo Savičević izpolnjeval vse, kar je podpisal v pogodbi in igral v skladu z zahtevami in pričakovanji, lahko kadi tudi cigare.
In ti si se našel zdsaj moralizirati z neko mladino in podobnim.
Pojdi v svoj Maribor in poglej koliko igralcev Maribora ponočuje po nočnih klubih, kadi in pije. To delajo na očeh vse mariborske mladine in so zanje pravi frajerji.
Pač to je njihovo privatno življenje, ki jim ga nihče ne more diktirati.
Bivši uporabnik
# 18.04.2016 ob 14:53
flaša 23 ... ja bogi, res trpiš zaradi sojenja.
Ladu
# 18.04.2016 ob 14:37
@juk
Seveda je, ker je Zaho pisal v imenu kluba in v vezi s klubom in kot športni direktor tudi tukaj bi se moralo malo pogovoriti o disciplinskih postopkih, ker pogovor je bil v okviru in o klubu ne o tem kdaj bosta šla na pijačo pač pa poslovne narave. No po besednjaku sodeč ne bi nihče rekel da gre za zadevo o klubu in poslovne narave, ampak je šlo, heheh.
Če ni šlo za klub je pa malo čudno, da so to kar je Zaho njemu pisal obravnavali na sejah in konferencah kluba ... Torej je šlo v okviru kluba ... Torej lahko še pričakujemo reakcijo NZS-ja na Zahovićeve skrajno rasistične izpade v okviru kluba? Aja, ne, nič se ne bo zgodilo ker je odvetnik NZS-ja pač mafijozo in dela za Olimpijo. Zamisli se malo juk. Vse je bilo v okviru kluba, ker so to tudi javno reševali preko kluba, se pravi ni bilo osebno. Ampak je Zaho lepo skesano zaigral spet vse skupaj in ovčke so pozabile na vse, le da vam pripelje naslov, pa četudi obsojate Nikolićev t.i. rasistični izpad je Zahotu dovoljeno še več. Nikolić je nenamenoma užalil 1 temnopoltega in ste delali štalo. Zaho je užalil vse muslimane pa ste to pozabili. Sramota!
symreb
# 18.04.2016 ob 13:29
Pero aroma, pober se že. Tvoje "insajderske informacije" ali objavljajo mediji ali pa se pojavljajo na forumih tedn preden začneš piskat kle gor.

Pa, debil, Novaković je bil tisti, ki je grdo govoril. Zdej pa pejt drkat na maribor in nas pust pr gmah.
soleti
# 18.04.2016 ob 12:57
Zanesljivo! Novi trener bo Svetislav Stevanović takozvani Limeni.
Bivši uporabnik
# 18.04.2016 ob 12:48
Prihajata Jurčić in Ibraimi....he,he,he,.......
Kunguruj
# 18.04.2016 ob 12:35
Da vidimo ali bodo državni prvaki primitivci iz MB ali LJ

MB: nočejo se zoperstaviti nasilju v "družini". Na delovnem mestu in izven njega izvajajo mobing nad zaposlenimi. Tehnični direktor je oseba ki ima očitno težave z alkoholom. Ne znajo ločiti navijačev od huliganov. Vodstvo podpira vse te vrednote. Prav tako tudi sponzorji podpirajo vse te vrednote in na tak način kažejo vzor mladini.

LJ: očitno prisoten rasizem, nekoč je bil prisoten le na tribunah sedaj tudi med trenerji. Uničujoč vzgled za mladino. Strokovni štab je v celoti izgubil kompas nad dogajanjem tako z izbiro igralcev, postavitvijo trenerjev in seveda igro.

MB in LJ: Oba sta imela v jesenskem delu fantastično igro. To moraš biti umetnik, da greš in jo preko noči uničiš. MB se počasi sestavlja (dokler jih v sredo ne bo izprašil Zavrč), LJ pa je popolnoma razmontirana. Kdo bi si mislil, da bomo v pomladnem delu spremljali takšno burlesko.
LESTVICA
1. MARIBOR 36
2. OLIMPIJA 32
3. MURA 22
4. GORICA 22
5. DOMŽALE 21
6. ALUMINIJ 21
7. CELJE 20
8. RUDAR 15
9. TRIGLAV 15
10. KRŠKO 12
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

17. KROG

Petek, 23. novembra, ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota, 24. novembra, ob 14.45:
CELJE - RUDAR

Ob 17.00:
MARIBOR - KRŠKO

Nedelja, 25. novembra, ob 13.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

 

STRELCI in PODAJALCI

10 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)
Rok Sirk (Mura)

8 golov
Dino Hotić (Maribor)
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 


7 golov

Jan Mlakar (Maribor)    
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor)


5 golov

Andrija Filipović (Gorica) 
Senijad Ibričić (Domžale)
Rok Kidrič (Aluminij)
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor) 
Luka Majcen (Triglav Kranj)
Shamar Nicholson (Domžale)
Bede Amarachi Osuji (Gorica)
Marcos Tavares (Maribor)
Milan Tučić (Rudar)
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
8 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

6 podaj
Luka Bobičanec (Mura)

5 podaje
Senijad Ibričić (Domžale)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)
Denis Klinar (Maribor)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Kazalo