Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 50 glasov Ocenite to novico!
Ivo Milovanovič
Ivo Milovanovič je dolgoletni novinar in komentator na TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Zahovič: Tudi navijači na...
VIDEO
Je opravičilo Zahoviča dovolj?
VIDEO
"Največji mojstri so me u...

Dodaj v

O Mariboru in Olimpiji: Nepotrebno!

Kolumna Iva Milovanoviča
15. april 2016 ob 12:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

Kar nekaj sporočil in telefonskih klicev sem dobil z vprašanjem, ali je kazen za trenerja ljubljanske Olimpije Marka Nikolića pravična ali ne, ali lahko to vpliva na razplet državnega prvenstva in še in še.

Skoraj vsi so v isti sapi seveda omenjali mariborski primer "Ibraimi - Zahovič". Zagotovo ima vsak od nas svoje mnenje o obeh primerih in tudi jaz ga imam.

Najprej o ljubljanskem primeru. Res natančno ne poznam vseh disciplinskih dokumentov naše (ta naj bi imela za take primere možnost prepovedi sodelovanja na petih tekmah), evropske in svetovne zveze. Seveda vem, da se vse omenjene organizacije na vse mogoče načine trudijo zatreti rasizem na nogometnih igriščih in tudi zunaj njih. Najbolj izpostavljen je TV-spot z izjavami proti rasizmu svetovnih zvezdnikov, ki v svojih jezikih odločno izjavljajo, da so proti rasizmu. Moje mnenje je, da je tako tudi prav, in zagotovo je cela akcija, ki ni poceni, v današnjih razburkanih časih še kako dobrodošla.

V konkretnem primeru - bil sem na tekmi in sem posnetek reakcije trenerja Marka Nikolića slišal pozneje - pa menim, da je absolutno nesprejemljiva. Vendar, ne glede na vse reakcije v klubu, predsednika Olimpije, igralcev in še koga, sem prepričan, da izrečeno ni bilo premišljeno, temveč v zanosu dogajanja, in celo verjamem, da se Nikolić v prvem trenutku niti ni zavedal, da je izrekel kar hudi, absolutno nepravi besedi. Kazen? Da, vendar je previsoka.

No, še nekaj pojasnil. Kdor se je kadar koli ukvarjal s športom, še posebej z igrami, natančno ve, kaj vse smo si povedali. Vem, rekli boste, da smo se vedli neprimerno. Res je. Toda vse izrečeno pravzaprav ni imelo nobene vsebine, nobene namere, bila je samo reakcija, ki smo jo imeli globoko v podzavesti. Zakaj je bila tam? Žal, vam na to ne znam natančno odgovoriti. V naši fakultetni ekipi je bil tudi moj dober prijatelj Abdel, ki je zdaj visok politični funkcionar v ganskih vladnih krogih. Spontano, brez razmisleka, smo mu dodali vzdevek Crni, tako na igrišču kot tudi zunaj njega. Ob neki priložnosti sem ga vprašal, ali je kdaj užaljen, ko mu rečemo Crni. " Ne, kje pa!" je odgovoril. "Saj Vujnoviča kličete Hrvat in med sabo še Primorec, Štajerec ali pa Čupavac! Vse je to je sestavni del naše igre in nikakor žalitev moje rase, vere, in če hočeš, mene," mi je odgovoril. Zame in za nas je vedno ostal Crni, tudi, ko sva se precej pozneje srečala ob njegovem obisku Slovenije.

In prav zaradi tega, kar je v mojem spominu, menim, da reakcija trenerja Nikolića ni bila namerna in da je kazen previsoka. Ja, še nekaj je treba upoštevati. Kazen je izrečena v času, ko se prav Olimpija in Maribor bojujeta za naslov. Vsem nam je jasno, kaj pomeni trener na tekmi, na klopi. Sprašujem se, ali lahko kazen, ki praktično pomeni, da je Nikolić končal sezono, vpliva na končni športni razplet tega dvoboja za prvaka? Vsekakor je odgovor: da! In v odgovoru je tudi del tega, da sem proti tako visoki kazni prepovedi opravljanja dela.

V mojem razmišljanju ne boste prebrali, da si Nikolić ne zasluži kazni. Kazen da, vendar kolikor se da modra. Osebno bi ga kaznoval predvsem z visoko denarno kaznijo. Verjamem, da disciplinskemu sodniku, ko je razmišljal o kazni, ni bilo lahko. Najbrž se mu je kdaj tudi porodila misel, da nekomu za daljše obdobje prepoveduje pravico do dela. Ja, vsi, ki se poklicno ukvarjajo z neko dejavnostjo, s prepovedjo dela posledično ostanejo tudi brez plačila. Sicer ne vem, ali bo Nikolić ob denarni kazni (1.500 evrov) ostal tudi brez mesečne plače ali še kakšne klubske kazni. Morda celo brez dela! Drugače, vsekakor je kaznovan večkrat. Seveda pa je prepoved opravljanja dela v športu posebna zgodba, ki si zagotovo zasluži večplastno racionalno presojo.

In mariborski primer. Vsekakor nima nobene zveze z ljubljanskim. In je tudi absolutno nepotreben. Od športnega direktorja Zlatka Zahoviča, kot je sam rekel, grozen. Zame je grozljivo, ali če hočete, nesprejemljivo tudi dejstvo, da lahko navijači sploh pridejo na igrišče, na trening. Drži, da imajo vsi v vsakem klubu odgovornost tudi do navijačev, vendar so navijaške pravice jasno omejene. Povsod in tudi v Mariboru. Vsak ima svoj "delovni" prostor in še osnovna kultura zahteva, da ga spoštuješ. No, drugi del zgodbe pa je "dopisovanje" Zahoviča in Agima Ibraimija. Že prej ste lahko prebrali moje stališče. Dodal bi le, da so se, kar je tudi odlika velikih klubov, strasti in slaba volja hitro pomirile z opravičilom Zahoviča in ukinjenim suspenzom Ibraimija, ki je za nekatere junak, ker si je upal upreti Zahoviču, za druge pa "izdajalec" slačilnice. Priznam, da mi niso všeč reakcije še nekaterih nekdanjih igralcev Maribora, ki so hitro, tudi s pomočjo agresivnih in rumeno usmerjenih medijev dodali še svoje zgodbe. Jaz bi jih samo vprašal, zakaj šele zdaj in ali se zavedajo, da ima vsaka medalja (v tem primeru zgodba) dve strani!

Oba primera, čeprav po vsebini zelo različna, sta vsekakor za prebujajoči se slovenski prvoligaški nogomet nepotrebna. Zame je po vsem, kar se je dogajalo nekaj preteklih dni, pomembno to, da so tako v Ljubljani in Mariboru našli dovolj modrosti, da so strasti umirili in da se bodo lahko, kar je tudi osnovni namen, posvetili le športnemu delu njihovega delovanja. Ne nazadnje smo pred dramatičnim koncem letošnjega prvenstva, ko odločajo o končnih uvrstitvah skoraj za vse prvoligaše že malenkosti.

Ivo Milovanovič, TV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
drg
# 15.04.2016 ob 12:57
Pooo moji uri ... :)
ales24
# 15.04.2016 ob 13:11
daleč največji poznavalec ur in barv dresov v zgodovini Švice in barvne televizije.
marvin42
# 15.04.2016 ob 13:04
Kaj zdaj piskata Španca? Pa saj to je neverjetno.
krumpek
# 15.04.2016 ob 13:03
Novaković, doooolga podaja do Kirma. Kirm , še vedno Kirm in strel mimo vrat. Po moji uri še 5 minut in sodnikov dodatek.
joy
# 15.04.2016 ob 13:03
Ja, ko ne gre ne gre.
marvin42
# 15.04.2016 ob 13:15
jugoslovanska reprezentanca v modrih oziroma temnejših hlačkah.
Ric Flair Whooo
# 15.04.2016 ob 13:28
Ja, pred tekmo sem se pogovarjal z Alešem Čehom in dejal mi je, da gredo danes Katančevi fantje na zmago.

Jokić ... Birsa ... nazaj do Jokića ... ja, žoga ne kroži tako kot bi morala ... Jokić je izgubil žogo ... iiiiin prekršek Jokića za rumeni karton.

Kurtić ... pa netočna podaja do Valterja Birse ... San Marino drvi v protinapad ... Coppini do Rinaldija ... Rinaldi iiiiiiiiiiinnnnnnnnn ... mimo gola. Zapišimo prvo priložnost San Marina v 48. minuti srečanja ali drugače povedano v tretji minuti drugega polčasa ali drugače 42 minut pred koncem tekme plus sodnikov dodatek.

Krhin ... lepa podaja do Kurtića ... Kirm se odkriva na levi, Kurtić ga je videl ... Kirm drvi po levem krilu ... Kirm ... Kirm ... iiiiiiiinnnn ... žoga za vratarja San Marina. Zapišimo prvo priložnost Slovenije v 72. minuti ali drugače povedano, po moji uri, 18 minut pred koncem tekme plus sodnikov dodatek.

Kaj zdaj piskata Španca? Očitno gre za minuto tišine? Ja, gledalci včasih tudi v znak protesta proti modernemu nogometu kar takole pred tekmo utihnejo ...

Kasneje: Ja, minuta tišine je bila zaradi terorističnih napadov v Bruslju. Ja, se opravičujem, ampak to je tako, ko nimaš na voljo informacij.

Dobro ta zadnja je malo zlobna, ampak you get the point :D
komunjara
# 15.04.2016 ob 13:08
če ne daš, dobiš.....
Conen
# 15.04.2016 ob 13:15
Aha, to je ta slavna ura...
Jazst2
# 15.04.2016 ob 13:14
Kdor se je kadarkoli ukvarjal s športom, še posebej z igrami, natančno ve, kaj vse smo si povedali. Vem, rekli boste da smo se obnašali neprimerno. Res je. Toda vse izrečeno pravzaprav ni imelo nobene vsebine, nobene namere, bila je samo reakcija, ki smo jo imeli globoko v podzavesti.

Ampak takrat še nismo živeli v puritanskem, "papeškem" (namerno v navednicah, nima veze z njim...) svetu...

Žal, res žal, danes živimo... puritanci pa si ga na roko drgnejo...
zerdo_90
# 15.04.2016 ob 13:27
Na progi štiri, novozelandski čoln...

Zahovič je oblečen v črne hlače in svetlo modro srajco...
Jazst2
# 15.04.2016 ob 13:15
@ales24

daleč največji poznavalec ur in barv dresov v zgodovini Švice in barvne televizije.


haaaaaaa haaaaaaa haaaaaaa, že dolgo me ni noben toliko nasmejal...

v nulo!!!

haaahahahaaaahaa
Branko57
# 15.04.2016 ob 14:41
zakaj smo mi tako obsedeni z rasizmom? v naši zgodovini nikoli nismo nikogar zasužnjili, nismo drugim rasam kratili človekovih pravic, zato ne vidim razloga zakaj bi zdaj mi morali sprejemati zahodnjaško ameriško kulturo slabe vesti in politične korektnosti, ko gre za raso? to je njihov problem in pravilno je da so zelo občutljivi glede rasizma, mi pač ne rabimo biti, nikoli nismo sistematsko diskriminirali črncev, zato smo tudi upravičeno manj občutljivi kot družba in kultura na besede, ki nekje drugje pomenijo dosti več, tudi razumevanje tako elekeja kot zgoraj omenjenega crnega govori, da se tudi oni zavedajo tega. zelo ksenofobno se mi tudi zdi, da so angleški mediji takoj skočili na zgodbo o nikoliću in o primeru poročali iz njihove perspektive, svoje občutljivosti do primera, popolno nerazumevanje naše kulture, hkrati pa so pisali s podzavestjo svojega lastnega vkoreninjega sistematskega rasizma s katerim se soočajo vsakodnevno. sramota za angleške medije.
zabavljac
# 15.04.2016 ob 14:34
Lepo je blo povedan, da ima eleke pri olimpiji vzdevek Crni, kot je tudi blo jasno povedano, da je mandaric zelel takoj odpustiti nikolica in je eleke to preprecu, ker je mandaricu povedu, da on zarat tega ni uzaljen in ga to ne moti. Torej? Ne vem zakaj moramo belci bit uzaljeni za crnca. Ker za tocno to se gre v tem primeru, eleke, ki bi lahko bil uzaljen le to ni, vsi ostali se pa zgrazamo in smo uzaljeni ker mu je reku crni. Predvsem sem pa absolutno preprican da vecina te uzaljrnosti prihaja iz tega, da pac nisi kul ce ne obsojas rasizma, pa ni vazno a je ta bil ali ne.
sLoVaN
# 15.04.2016 ob 14:44
Kot je bil že včeraj eden boljših komentarjev:

Kazen je določil BBC, NZS ga je samo potrdila..

Nam Slovencem pa tudi Srbom, ni potrebno da smo hinavski, da bi s pretiranim antirasizmom patetično skrivali, kar smo storili Celini Afriki, tako kot USA in GB 200 in več let..

Zato, vsi "JE SUIS CHARLIE HEBDO" sterilni in bukvalni anitrasisti, f_uck off.
Nikoliču opozorilo in 70% manjša kazen, pa bo vse v normah...

Kje ste taki čistuni ob sužnjelastniškem delu v Kočevju, ob otrocih na makaronih z drobtinami?
Odpujsajte v Anglijo ali še bolje v USA, na miljone afroameričanov je še sedaj degradiranih, predvsem pa brez zdravstvenega zavarovanja in z junk hrano !
Joj, ne bom ti rekel nigger, a za to delovno mesto kot črnec nimaš šans - hinavščina na kvadrat !
politik kritik
# 15.04.2016 ob 13:33
A če bi trener rekel čokoladno rjav, a bi bilo vredu? haha
weylakuc
# 15.04.2016 ob 15:41
Cime poučuje matematiko in retoriko.
The_Rocket
# 15.04.2016 ob 13:52
No, še nekaj pojasnil. Kdor se je kadar koli ukvarjal s športom, še posebej z igrami, natančno ve, kaj vse smo si povedali.

Hahahahahahahahaha, polepšal si mi dan Ivo. Kaj vse SMO si povedali? Hahahaha, ti si se od športa ukvarjal samo s hitrostnim požiranjem klobas.
wesley90
# 15.04.2016 ob 13:41
Neverjetno, par stavkov celo ni popolna neumnost. Avtor absolutno manj škode počne s kolumnami, kot z mikrofonom v roki.

Vsakdo, ki ima par čistih o fuzbalu, mu je kazen smešna in žalostna.
borisev
# 15.04.2016 ob 14:14
prlek
Čisto slovensko.
Sami zase smo zelo prepričani, da smo zelo odprti, tolerantni, sprejemamo drugačne.
Ampak Romov, Afričanov in, bog ne daj, beguncev pa nočemo za soseda.
*********
Dejansko smo odprti in tolerantni, do vseh, ki delajo dobro in se znajo vklopiti in obnašati v družbi. Vsa potrpežljivost in odprtost pa me mine ob lenih ljudeh, kateri nimajo razčiščenih osnov obnašanja v družbi, polnih nesnage okoli sebe, itd.....pa ni važno je bel, črn, rjav, rumen, ali zaradi mene zelen.
dadinho10
# 15.04.2016 ob 13:30
nikolic je srb, vsi vemo kako smo v jugi uporabljali kletvice.....
kaj je sporno? po meni nic, rekel mu je idiot, kar je edino zaljivo.....rekel mu je crni idiote....pa saj je crni! ali ni? saj mu ni rekel niger, ali ne vem kak.....vse je bilo v zaru....sam svoji blontni sestricni vcasih v sali recem zuti satan... sem rasist? za mene ne, za nekoga mogoce res.....
podobno kot feministke, ki zahtevajo enake pravice za zenske itd,..... moti jih ko zenske gledajo kot spolne objekte, ko pa ta ista zenska svojo spolnost izkorisca da dobi posel p ajih ne moti.....
ne moti jih, ko klubi imajo koktejle za zenske zastojn, ko imajo zenske proste vstope....
po meni ce je ze kazen potem denarna, in sicer taka da jo cuti......1500 evrov je za njega malenkost.....ce pa so neki drugacni nacrti v planu pa je to drugi par rokavov...
Jazst2
# 15.04.2016 ob 13:22
Na koncu ugotovim, da je Ivo, kot ponavadi, samo in izključno všečen....

bi, pa ne bi prav zares.....

je potrebno, ampak spet ne preveč....

eh, kr neki!
KiNgKoNg
# 15.04.2016 ob 16:07
Kdo je ta tretji ob Ibraimiju in Filipoviću?

Severina.
angelmanuel
# 15.04.2016 ob 17:31
Po moji urinje čas za penzijon.
zelenko
# 15.04.2016 ob 18:59
@pero zanimivo kako vsako stvar o mb zelis prikazati v najlepsi luci, o olimpiji pa pises vse negativno in tudi tam kjer ni problemov, jih zelis ustvariti
gushtr
# 15.04.2016 ob 14:25
Vedno me je zanimalo (nasploh, ne samo v tem primeru), kdo in kako je kompetenten za odločanje, če je neka izjava rasistična, žaljiva, sovražna in/ali nevemkaj-fobna.
zerdo_90
# 15.04.2016 ob 13:27
No naj se popravim, Zahović je v svetlo vijolični srajci...Gajić...
tomjaz11
# 15.04.2016 ob 21:19
odkar so zamenjali Pušnika gre pri Olimpija samo navzdol. Kaj ne bom kritičen

si kritičen od kar je postal Mandarić predsednik...
Leut
# 15.04.2016 ob 15:42
Kot so plehki komentarji Milovanoviča, je plehka tudi ta pisarija. Na nivoju sedmega razreda OŠ.
KiNgKoNg
# 15.04.2016 ob 15:21
Lahko zaključimo da ti nimaš nobenega življenja.
Awesomeness
# 15.04.2016 ob 14:05
"Kdor se je kadar koli ukvarjal s športom, še posebej z igrami, natančno ve, kaj vse smo si povedali."

No ja, ve se da se Ivek športnik v pravem pomenu beseda. Nenazadnje je super veteranski državni prvak v balinanju v kategoriji nad 110 kg.
borut-blas
# 15.04.2016 ob 13:19
da
to je slovenija
ko so začeli vladati pri nas ljudje ki imajo večja jajca od možganov je bilo vse jasno
prvič sem to opazil davno v času ko je demos vladal in je tedanji prdesednik izjaviol da je v politiki treba imeti jajca
pa jelinčiči
pa janšoti
pa rodeti
možgani so v sloveniji nezaželeni in zato iz države bežijo
radi pa imamo ljudi z jajci
jajcarje!
Leut
# 15.04.2016 ob 21:07
"Kar nekaj sporočil in telefonskih klicev sem dobil..." Bejži bejži!
KiNgKoNg
# 15.04.2016 ob 15:26
Kot ti je že 100 uporabnikov povedalo: Ti ničesar ne dodajaš, ampak se vseskozi ponavljaš kot papiga z istimi bedarijami.

Pardon, s tvojim mnenjem, da se ne boš obesil zgolj na to besedo.
NoriPlanet
# 15.04.2016 ob 15:15
Še pred dvema dnevoma pa je Eleke za nigerijski športni časnik (Complete Sports Nigeria) izjavil, da je razmišljal tudi o odhodu iz Olimpije zaradi tega dogodka.

Pri Olimpiji bodo to hitro rešili. Nikolić je tako ali tako dobil prepoved vodenja ekipe do konca prvenstva in bo najbrž potem svoje mesto prepustil novemu trenerju.
Mandarić in Stojić se zavedata, da je Eleke vrednejša in dražja naložba od Nikolića.
Težje bo problem rešljiv v Mariboru, kjer se očitno dogajajo hujše stvari, ki mejijo ali celo presegajo meje kriminalitete. Izvajajo se fizična obračunavanja, verbalni napadi na igralce, vodstvo se neprimerno in neprofesionalno vede, kršijo se igralske pogodbe (varnost), itd.
Tam se iz leta v leto zadeve potencirajo in se zna zgoditi, da bo nekega dne pošteno počilo.
borisev
# 15.04.2016 ob 14:27
Dejansko ima Ivek prav....postali smo tako občutljivi, da je grozno....+ tega, da kdor na igrišču se res marsikaj dogaja....pa se ne dela nobene drame in na koncu se gre lepo na pivo in je to to...."trash talk" se pač dogaja in še nihče ni zaradi tega letel pred novinarje.....tako, da....čisto preveč se je vse skupaj napihnilo....ampak novinarčkom to itak ustreza, da se dela drama, kjer je ni....
ZeK
# 15.04.2016 ob 13:58
Res natančno ne poznam vseh disciplinskih dokumentov naše (ta naj bi imela za take primere možnost prepovedi sodelovanja na petih tekmah), evropske in svetovne zveze.

na tej točki bi lahko kolumno zaključil.
ker če kot dolgoletni športni novinar ne ve, kakšno kazen predvideva UEFA za takšne primere, je njegovo nadaljnje pametovanje povsem irelevantno.
politik kritik
# 15.04.2016 ob 13:23
Bravo Ivo. Dobro ste zapisali.
jureman
# 15.04.2016 ob 13:21
hahahaha, bravo @ales24,
jokam :))))
mihas
# 15.04.2016 ob 15:43
Komentar v maniri, da se ne zameri nogometnim funkocionarje, predvsem ZZ-topu.
KiNgKoNg
# 15.04.2016 ob 15:37
V kuhinji pomaga.
KiNgKoNg
# 15.04.2016 ob 15:29
Severina je tudi bila včeraj v Zagrebu.

Evo, pa sem nekaj konstruktivnega dodal. Relevantno je približno v isti meri.
SF0100
# 15.04.2016 ob 14:19
Resno, a ima kdo še črno beli TV?

No, razen Ivo.
Dr. Muc
# 15.04.2016 ob 13:57
Bivši Olimpijin trener Andrej Razdrh je bil pa BELI... in, a se je kdo javljal takrat, ko so ga vsi po vrsti klical Beli? To je rasizem. ali pač?
me4uall
# 15.04.2016 ob 22:53
Pardon, ampak mnenje/koluma I.M. me ne zanima!

Verjamem, ker je nisem prebral, da je enako dolgočasna kot njegovo komentiranje nogometnih tekem.

Upam, da nikoli več ne eno, ne drugo ...
Gnooi
# 15.04.2016 ob 18:45
Tudi gospod Milovanović je že zrel za penzijo....zelo moteče je njegovo komentiranje...EEEEEEEE pa AAAAAA....pa je tiho, nato se kr neki zadere, pol neki sam sebi govori....

Kar se tiče OLIMPIJE in MARIBORA pa bi dejal, da so v obeh taborih malce živčni....ZMAJI majo Nikolića, dober trener, temperamenten, moral bi se obvladati a mu je ušlo. Eleke bi moral prejeti SLO državljanstvo in igrati za Glihatovo izbrano vrsto U21. Maribor, VIJOLE....ja urejen klub...že deveto leto ja alfa in omega kluba Zahovič. Ima karizmo, zveze okoli, ve kaj bi rad in kako to izpeljati za kar mu kapo dol. A kot so mnogi dejali.....muhast je, kar je značilno za sposobne ljudi. Pred šestimi leti se je Keku mešal in Džinića vrinil na letalo za SP 2010, a vsi vemo, da bi moral iti Dejan Kelhar, ki sedaj igra za Olimpijo. Ibraimi se je vračal in odhajal iz MB.....tudi muhast, njegov bratranec je odletel zaradi dopinga pri Mamićevem Dinamu.....

Skratka bit sodnik je težko v tem scenariju kdo je kriv in kdo ne.....kar drži, da so vsi javne osebe in da so dobro plačani.
3rac
# 15.04.2016 ob 18:12
O Mariboru in Olimpiji: Nepotrebno!

Me sploh ne čudi!
Upoštevat je treba, da je v nogometu nasploh zelo velik intelektualni potencial, komunikacijske, organizacijske, vodstvene veščine številnih akterjev na zelenici in ob njej presegajo kvadraturo trosobne garsonjere.
Emsho
# 15.04.2016 ob 17:47
@gushtr

Se strinjam, zato pa sem napisal, da je to siva cona. Pri besedah z zgodovino je problem poznavanja zgodovine te besede, velja pa tudi druga resnica - vedno lahko praktično katerokoli besedo uporabljamo za zmerjanje in žaljenje nekoga na rasni ali verski osnovi.

Skratka je vmesna cona, kjer je sodnikov toliko kot je prič. Tisto kar jaz trdim je to, da tu to ni pomembno, ker ima dogodek širši kontekst z veliko medijsko pokritostjo in je vsakršna uporaba dvoumnih besed neprimerna. To pride s težo javne osebe na odgovorni funkciji. In če tega ni sposoben, je neprimeren kandidat.

Meni se je že tako prej zdel neprimeren, ker noben trener pri zdravi pameti ne bo šel pred novinarji razlagat, kako so od Elekeja pričakovali več in da jih je razočaral. Nikolič je lahko marsikaj, kot psiholog in motivator pa je izjemno slab.
Enostavno
# 15.04.2016 ob 16:59
pero aroma

Spoštujem tvoje mnenje.Toda motiš se.
V živo za Bežigradom,na Kantridi,Maksimiru,JNA,Marakani,Čairu,K
oševu...očitno nisi gledal pravega nogometa,ki se je takrat igral.
PS....V jugo ligi je imela NK Olimpija za Bežigradom na vsaki tekmi ob nedeljah seveda....na voljo žar-roštilj in pivo....legendarni Štadion Bežigrad-Lj. !!!
NoriPlanet
# 15.04.2016 ob 16:53
jaz pa mislim da včeraj Mandarić in Stojić nista bila zastonj v Zagrebu. V ponedeljek zna biti kakšna zanimiva novica

Sem ti že prdvčerajšnjim povedal, da bosta pripeljala Jurčića.
Seveda je še vse stvar dogovora.
Imam dobre vire.
Ivo Milovanovič
link
Primer Kampl: Reprezentanca je nekaj več
104
31. avgust 2017 ob 08:01 Mene novica o ravnanju Kevina Kampla ni presenetila. Je pa res, da je nisem pričakoval v tem trenutku.
Več novic ...
Kolumne
link
Naša dva odstotka
63
14. julij 2018 ob 06:48 Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
Več novic ...
Kazalo