Sebastjan Gobec bo kot športni direktor skušal preprečiti, da bi Celje sploh prvič izpadlo iz najmočnejše slovenske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Sebastjan Gobec bo kot športni direktor skušal preprečiti, da bi Celje sploh prvič izpadlo iz najmočnejše slovenske lige. Foto: www.alesfevzer.com

"Prvi kratkoročni cilj je rezultatska konsolidacija kluba. Čim prej želimo izboljšati naš položaj na lestvici, ob tem pa ne bomo zanemarili niti igralskega razvoja moštva," je ob nastopu na nov položaj dejal Sebastjan Gobec. Celjani so trenutno na zadnjem, 10., mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije, na dvanajstih tekmah so zbrali le sedem točk.

Gobec s 489 ligaškimi nastopi velja za rekorderja prvoligaških zelenic, na direktorski položaj pa je bil imenovan na predlog predsednika celjskega kluba Stevana Đorđevića na torkovem zasedanju upravnega odbora.

Cilj - jedro moštva iz domačega okolja
V novi vlogi bo dosedanji vodja tehničnega sektorja bdel nad številnimi nalogami, med drugim tudi nad kadrovanjem in Šolskim nogometnim centrom.
“Dolgoročno bi lahko cilje razdelil na več točk. Prva je povezana z izgradnjo oziroma oblikovanjem moštva, ki bi lahko vsako leto z učinkovito igro posegalo vsaj po mestih na sredini lestvice. Najvišje uvrstitve v tem trenutku niso naša realnost, ostajajo pa seveda vodilo in usmeritev našega dela. Moja filozofija igralskega kadra našega moštva je jasna – jedru moštva, ki ga bodo sestavljali predvsem nogometaši iz slovenskega okolja, želimo vsako leto priključiti čim več mladih iz lastnega pogona" je poudaril Gobec, dolgoletni kapetan Celja, ki je za klub s poletno prekinitvijo igral kar neverjetnih 19 let.

A prva igralska okrepitev ni iz domače celjske šole, temveč prihaja iz Hrvaške. Kot prosti igralec je do konca sezone podpisal 22-letni Marko Pajač, ki se je na Hrvaškem uveljavil v dresu Lokomotive, zadnji dve sezoni pa igral za madžarski klub Videoton.