Etien Velikonja bo morda v Maribor prestopil pozimi. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja bo morda v Maribor prestopil pozimi. Foto: MMC RTV SLO
Dinamo Zagreb
Tomo Šokota se je uveljavil v dresu Dinama, nato pa je igral na Portugalskem za Benfico in Porto. Po drugem obdobju v Dinamu je nazadnje brcal v Belgiji za Lokeren. Foto: Reuters

Je pa vijoličastim uspelo pripeljati 21-letnega Željka Filipoviča, ki je nazadnje igral za Luko Koper, pred tem pa za Olimpijo in Domžale. 21-letni in 194 cm visoki igralec zvezne vrste je podpisal triletno pogodbo.

Olimpiji bo pomagal tudi Šokota
Zadnje ure poletnega prestopnega roka so v Sloveniji zadnji Olimpiji prinesle odmevno okrepitev - Hrvat Tomo Šokota je novi napadalec "zeleno-belih"

33-letnega Hrvata bo klub predstavil na sredini novinarski konferenci, kjer bo razkrito tudi, kdo bo novi trener Olimpije, ki je katastrofalno štartala v sezono 2010/11. Šokota, ki je lani za Lokeren v belgijski ligi odigral 26 tekem in pri tem dosegel šest golov, naj bi postal tudi najbolje plačani nogometaš v Prvi ligi si.

Zahtevno reševanje nasedle zelene barke
V sredo bodo na novinarski predstavili odmevno okrepitev napada, še bolj zanimivo pa bo, kdo bo postal novi trener "zmajev". Po informacijah iz več virov naj bi klub po strokovni plati v prihodnje vodila nekdanja "olimpijca" Dušan Kosič in Aleš Čeh. Olimpija po 7. krogu s tekmo manj zaseda zadnje, 10., mesto, na prvo zmago v sezoni pa še čaka. Zaradi poraza ob prvi tekmi v Stožicah s Koprom (1:2) sta odstopila športni direktor Simon Sešlar in trener Safet Hadžič, konec tedna je nato sledil še polom proti predzadnjemu Primorju, ki je v Domžalah slavil s kar 5:1.

Trenerja z Olimpijinim poreklom
39-letni Kosič, dosedanji trener tretjeligaša Krka iz Novega mesta, je rekorder po številu nastopov v I. SNL, kjer je zbral kar 421 nastopov, pri temu pa je kar osem sezon nosil zeleno-beli dres. Nekdanji kapetan Slovenije Aleš Čeh sodi med tiste igralce, ki so z Olimpijo igrali še v I. zvezni jugoslovanski ligi, z njo osvojil prvi naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji, nato pa se je podal na tuje.

Začasna vrnitev Čadikovskega v Celje
Celjani, ki so poleti prodali Aneja Lovrečiča, Milana Andjelkovića in Rajka Repa, so se okrepili s starim znancem Draganom Čadikovskim. 28-letni napadalec je v Celju odigral 97 prvenstvenih tekem in pri tem dosegel 29 golov. Čadikovski ostaja član korejskega Inčeona Uniteda, ki pa ga je za pol leta posodil "grofom". "Imam še dveletno pogodbo s korejskim klubom. Zaradi družinskih razlogov sem se vrnil v mesto ob Savinji. Želja, da v naslednjih šestih mesecih treniram in igram za CM Celje, se mi je izpolnila," je poveda Čadikovski za klubsko spletno stran.