Blessing Eleke je sinje modri dres zamenjal z zelenim. Foto: Twitter/NK_Olimpija
Blessing Eleke je sinje modri dres zamenjal z zelenim. Foto: Twitter/NK_Olimpija
Eleke bo gole zabijal v dresu Olimpije

Eleke.

19-letni Nigerijec je v jesenskem delu igral za Gorico, za katero je dosegel 12 golov. V napadu bo združil moči s svojim rojakom, nekdanjim soigralcem - leta 2014 je bil posojen iz Milana v Gorico - Ezekielom Hentyjem.

Eleke bo v spomladanskem delu prvenstva nosil dres s številko 99, prestop naj bi bil vreden 800 tisoč evrov, podpisal pa je pogodbo do leta 2019.

"Zame je prihod v Olimpijo odlična priložnost. Zelo sem vesel in rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili, da sem postal član Olimpije. Zahvalil bi se tudi Bogu, ki me spremlja na moji poti. Klub me je močno želel v svojih vrstah in to zares cenim. Prišel sem, da bi osrečil ljudi, komaj čakam, da se začne zares in zaigram pred ljubljanskimi navijači," je v prvi izjavi povedal Eleke.

Pred vrati Olimpije je tudi vratar Domžal Nejc Vidmar.

Đermanović odhaja
Olimpijo pa zapušča Dejan Đermanović, ki je za zmaje igral od sredine sezone 2011/12, vendar prave priložnosti tudi zaradi hude poškodbe kolena ni dočakal. "Enkrat se je moralo končati, res da v Olimpiji nisem dal veliko golov, dal sem ji pa nekaj, kar mi v življenju največ pomeni, to je moje zdravje. Prav tako sem v Olimpiji doživel praktično vse, razen tega, da z njo nisem bil prvak, tako da upam, da bom to leto, pa čeprav kot navijač. Hvala navijačem, soigralcem, trenerjem, hvala Olimpiji," je zapisal Đermanović na Facebooku.

Eleke bo gole zabijal v dresu Olimpije