Cristiano Ronaldo je po 28 letih postal prvi igralec Reala, ki je v finalu dosegel več kot en gol. Leta 1986 je Jorge Valdano odločil Pokal Uefe proti Kölnu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je po 28 letih postal prvi igralec Reala, ki je v finalu dosegel več kot en gol. Leta 1986 je Jorge Valdano odločil Pokal Uefe proti Kölnu. Foto: Reuters
Real Madrid, zmagovalec evropskega superpokala 2014
Real Madrid je osvojil 19. mednarodno lovoriko, s čimer se je na evropski ravni izenačil z Barcelono, rekord Milana pa lahko ujame z decembrskim uspehom v Maroku. Foto: Reuters
Daniel Carrico (Sevilla) - Toni Kroos (Real Madrid)
Toni Kroos je hitro pokazal, zakaj je bil ob Thomasu Müllerju ključni mož Nemčije ob osvojitvi četrtega naslova svetovnih prvakov pred mesecem dni v Braziliji. Foto: Reuters
James Rodriguez in Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Real je sezono odprl z najdražjim napadalnim kvartetom vseh časom: James Rodriguez - Cristiano Ronaldo - Gareth Bale - Karim Benzema, za katere so galaktiki skupno plačali kar 322 milijonov evrov odškodnin. Foto: Reuters
Ferguson obdaroval najigralca superpokala

"Prva uradna tekma sezone, in nisem bil prepričan, kako se bom počutil. A vse je bilo dobro in nisem imel nobenih težav, niti nisem čutil kakšne bolečine," je po zmagovitem začetku sezone 2014/15 pripovedoval prvi junak Uefinega superpokala med Realom in Sevillo v Cardiffu.

Poškodba in boleč spomin na Brazilijo
Cristiano Ronaldo je preteklo sezono končal z zdravstvenimi težavami, zaradi česar je izpustil nekaj tekem španskega prvenstva, in to kljub boju za naslov prvaka, zato pa stisnil zobe v finalu Lige prvakov, kjer pa ni bil mož odločitve finala z Atleticom iz Madrida. Sledilo je še porazno svetovno prvenstvo, kjer se je s Portugalsko poslovil že po skupinskem delu, sam pa se ob poškodbi ni proslavil.

Delal bo še za boljše predstave
"Vedeli smo, da bo težka tekma, a smo dobro igrali, ustvarili smo si veliko priložnosti in bili boljši na igrišču, z več želje in zasluženo zmagali,"
je o prvi svoji superpokalni lovoriki spregovoril CR7 in še dodal: "Uspelo mi je zadeti, kar mi daje samozavest. Še naprej bom delal, da bom še dvignil raven svoje igre." Napoved portugalskega superzvezdnika, ki lahko straši nasprotnike. Na 110 tekmah v evropskih tekmovanjih je Ronaldo zdaj dosegel že 70 golov!

Kroos zasenčil Jamesa
Real je bil pod večjim pritiskom, saj je začel z na papirju najmočnejšo postavo, v kateri po poletnih prestopih mrgoli zvezdnikov. V dresu kraljevega kluba sta debitirala dva junaka svetovnega prvenstva James Rodriguez in Toni Kroos. Medtem ko Kolumbijec ni izstopal, je že blestel Nemec, ki je na sredini igrišča v navezi z Lukom Modrićem narekoval ritem in pletel niti igre. Svetovni prvak se je takoj vključil v sistem igre. Gary Lineker je na Twitterju komentiral: "Toni Kroos igra tako, da je vse videti smešno preprosto."

V Cardiffu so na svoj račun prišli tudi Valižani, saj je z Realom v domače mesto prišel Gareth Bale. Rojakom se je predstavil v velikem slogu, saj je prispeval natančno podajo za vodilni gol Ronalda in bil vseskozi grožnja za obrambo Seville.

Redke priložnosti Seville ubranil Casillas
Na drugi strani poražena Sevilla, prvak Evropske lige, ni zmogla držati koraka s španskim tekmecem. Oslabljeno moštvo, ki je tik pred tekmo prodalo bočnega branilca Alberta Morena v Liverpool za 15 milijonov evrov, je vratar Beto rešil še višjega poraza. "Napadalno nam je nekaj manjkalo, pred golom tudi nismo bili tako agresivni, kot bi lahko bili," je po porazu analiziral trener Andaluzijcev Unai Emery. Ravno ob grobi napaki se je ponudila priložnost tekme Danielu Carricu, a se je izkazal Iker Casillas.

660 milijonov evrov za zgodovinski šesterček?
Kapetan Reala je nato tudi dvignil evropski superpokal, kar je prva lovorika od šestih možnih, za katere se letos potegujejo evropski prvaki. Naslednji izziv je španski superpokal proti Atleticu iz Madrida - mestna tekmeca čakata dva derbija 19. in 22. avgusta. Sledila bosta začetek La Lige in Lige prvakov, zatem še nastopanje v španskem kraljevem pokalu, še letos pa lahko Real postane klubski prvak sveta na Fifinem turnirju, ki ga bo decembra gostil Maroko. Lahko 660 milijonov evrov vredno supermoštvo osvoji zgodovinski šesterček?

Ferguson obdaroval najigralca superpokala